ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ισορροπίες που φέρνουν την αποδοχή

Ισορροπίες που φέρνουν την αποδοχή
INTIME SPORTS

Ο εργασιομανής Περέιρα και οι ισορροπίες που καλείται να βρει για να πετύχει, οι ευκαιρίες που δίνουν τα ματς που έρχονται και οι πρώτες αποφάσεις για το ρόστερ. Ποιότητα και όχι ποσότητα πρώτος στόχος στις μεταγραφές.

Πριν την σέντρα στο Φάληρο ο Ολυμπιακός είχε ήδη στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας και με το τελικό 4-0 επί του Λεβαδειακού οι "ερυθρόλευκοι" γιόρτασαν τον 42ο τίτλο της ιστορίας τους. Ακολούθησαν τα σχετικά πανηγύρια στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια, ωστόσο η σεζόν δεν τελείωσε εδώ, όπως άλλωστε τόνισε και ο Βίτορ Περέιρα λίγο μετά στην συνέντευξη Τύπου.

Έχει δρόμο μπροστά του ο Πορτογάλος τεχνικός

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πήρε μια γεύση από την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των "ερυθρόλευκων" οπαδών όταν αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Μπενίτες στο 67ο λεπτό του αγώνα, βάζοντας στην θέση του τον Μήτρογλου.

Κίνηση που δεν άρεσε καθόλου στις κερκίδες, με τον κόσμο να εκφράζει ανοιχτά την αντίθεση του. Η αλήθεια είναι πως αγωνιστικά, η έξοδος του Παραγουανού φορ από το ματς ανήκει στην σφαίρα του ανεξήγητου. Πίεσε και έκανε το εξαιρετικό άνοιγμα στον Ντοσεβί που κατέληξε στο 1-0 του Ντομίνγκες.

Πέτυχε το δεύτερο γκολ. Κυνήγησε με λύσσα ένα γύρισμα στον Στρατηλάτη, ουσιαστικά... τρομοκράτησε τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού και τον ανάγκασε σε λάθος που έφερε το δεύτερο τέρμα του Ντομίνγκες στο παιχνίδι.

Δεν ήταν κουρασμένος ο Μπενίτες, ούτε έδειξε σε κάποιο σημείο του αγώνα να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Άλλωστε ο 22χρονος φορ απογοητεύτηκε μόλις αντιλήφθηκε ότι θα βγει από τον αγωνιστικό χώρο και είναι χαρακτηριστική η κίνηση των Σιόβα και Μποτία που έσπευσαν να τον χτυπήσουν φιλικά στην πλάτη για να τον ηρεμήσουν.

Περέιρα: "Το αφιερώνω και στον Μίτσελ"

Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να είχε στο μυαλό του ο Περέιρα, ωστόσο αυτός είναι προπονητής και αυτός αποφασίζει. Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε και μετά από σχετική ερώτηση, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να απαντήσει για τον λόγο που έβγαλε τον Μπενίτες. Ένωσε τις παλάμες του και με χαρακτηριστική κίνηση ήταν σαν να έλεγε "σας παρακαλώ, όχι σήμερα".

Η αλήθεια είναι πως ο Περέιρα είναι ένας άνθρωπος εργασιομανής, "τρελός" με το ποδόσφαιρο και την δουλειά του. Θέλει πολύ να πετύχει στον Ολυμπιακό, περνάει αμέτρητες ώρες δουλεύοντας για την ομάδα, έχει κίνητρο και αυτό είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια που κάνει στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Έτσι έφτασε ο Ολυμπιακός στο 42ο πρωτάθλημα

Βρίσκεται όμως σε έναν σύλλογο που πάντα υπάρχει πίεση, οι τίτλοι δεν είναι ποτέ αρκετοί αν δεν συνοδεύονται από θέαμα και νίκες στα ντέρμπι, με οπαδούς που υποστηρίζουν φανατικά την ομάδα αλλά παράλληλα είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί.

Αν ο 47χρονος προπονητής καταφέρει να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτές τις παραμέτρους, τότε θα απολαύσει την παραδοχή και την απόλυτη στήριξη. Μέχρι τότε έχει αρκετό δρόμο μπροστά του αλλά και την ευκαιρία να τον στρώσει σωστά, "χτίζοντας" το καλοκαίρι το δικό του ρόστερ.

Θα ανοίξει το ροτέισον

Ο Περέιρα δεν έχει καμία διάθεση να πάρει αψήφιστα τα 3 παιχνίδια που απομένουν ακόμη στην Super League και είναι βέβαιο πως θα απαιτήσει σοβαρότητα και νίκες από τους ποδοσφαιριστές του. Είναι όμως και μια καλή ευκαιρία να δώσει ευκαιρίες σε όσους δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής επί των ημερών του.

Ο Πορτογάλος λοιπόν θα "ανοίξει" το ροτέισον στα ματς που ακολουθούν. Δεν θα το... ξεχειλώσει πάντως, οι αλλαγές δεν θα είναι σαρωτικές, κάτι που μπορεί να διαταράξει την ομοιογένεια των τελευταίων αγώνων.

Οι πανηγυρισμοί των "ερυθρολεύκων" στο instagram

Όπως και να 'χει, παίκτες όπως οι Αυλωνίτης, Διαμαντάκος, Γιαννούλης και Μπουχαλάκης θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ και ο επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι ιδανική ευκαιρία για τον Περέιρα να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα.

Στο συγκεκριμένο ενδέχεται να δούμε και παιδιά της Κ-20, όπως οι Βέργος και Λάτσι (ο Βούρος ούτως ή άλλως έχει έναν σημαντικό αριθμό αγώνων Κυπέλλου που αγωνίστηκε φέτος) να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Αποφάσεις πρώτα για τους υπάρχοντες

Θέλοντας και μη, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί αυτή την εποχή, στην πρώτη σειρά του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα όσα πρόκειται να συμβούν το καλοκαίρι στο Λιμάνι. Πάντα σε επίπεδο αλλαγών. Και όπου αλλαγές, βάλτε σε πρώτο πλάνο τις μεταγραφές παικτών και όχι μόνο. Είναι πιθανές και άλλες ανακατατάξεις σε διάφορα πόστα.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι πρώτες σκέψεις ενόψει της νέας σεζόν. Άλλωστε τα "ανοιχτά" μέτωπα για τον Ολυμπιακό μόνο λίγα δεν είναι και φυσικά οι πρώτες αποφάσεις δεν μπορεί παρά να αφορούν τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ.

Με διαφορά 91 βαθμών!

Αυτοί που θέλει να κρατήσει ο Περέιρα, αυτοί που θεωρεί πως δεν χωράνε στα πλάνα του, αλλά και όσοι χωράνε αλλά είναι αμφίβολο αν θα παραμείνουν, όπως για παράδειγμα οι δανεικοί ή περιπτώσεις όπως οι Μέγκιερι και Φουστέρ που λήγουν τα συμβόλαια τους.

Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Αφελάι, Μήτρογλου, Σαντάνα δεν ανήκουν στον Ολυμπιακό και αν εξαιρέσουμε τον Ολλανδό και τον Βραζιλιάνο που δεν θα συνεχίσουν στο Λιμάνι, για τους άλλους τρεις όλα είναι ρευστά. Όσον αφορά τους Μέγκιερι και Φουστέρ;

Είναι οι δύο παίκτες που έχουν μείνει στον Ολυμπιακό από το πρώτο καλοκαίρι του Βαγγέλη Μαρινάκη ως διοικητικού ηγέτη των Πειραιωτών.

Ισορροπίες που φέρνουν την αποδοχή

Έχουν πανηγυρίσει πέντε σερί πρωταθλήματα μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ωστόσο η παραμονή τους και για τα επόμενα χρόνια είναι στον "αέρα" αυτή τη στιγμή.

Τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι, οι πρώτες διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και πλέον αναμένονται νέες συζητήσεις.

Ενίσχυση πρωτίστως σε ποιότητα

Αυτό έχουν αποφασίσει στον Ολυμπιακό και έτσι θα επιχειρήσουν να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι. Ποσοτικά οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν θέμα φέτος, υπήρχαν αρκετές λύσεις στο ρόστερ, ωστόσο η ποιότητα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Και παρά το γεγονός πως και φέτος θα γίνουν αρκετές κινήσεις στα "πάρε - δώσε", αυτή την φορά οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να "χτυπήσουν" πιο ψηλά. Η διάθεση είναι να αποκτηθούν 3-4 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, που δεν θα έρθουν να συμπληρώσουν κενά αλλά να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Στροφή θα γίνει και προς την εγχώρια αγορά, κυρίως με στόχο Έλληνες νεαρούς εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, ενδεχομένως να απασχολήσουν και περιπτώσεις ξένων. Από εκεί και πέρα, ανάλογα και με τα απρόοπτα που κρύβει κάθε μεταγραφική περίοδος, ο Ολυμπιακός θα ψάξει και για παίκτες ειδικών ρόλων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ