STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0
INTIME SPORTS

Με τέρματα των Ντομίνγκες (44', 60'), Μπενίτες (55') και Φορτούνη (90'), ο Ολυμπιακός γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος επικρατώντας 4-0 του Λεβαδειακού στο Φάληρο. Αποβλήθηκε στο 25' ο Σηφάκης.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Super League, σε μια αναμέτρηση όπου ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο σαν πρωταθλητής, καθώς η ήττα του Παναθηναϊκού σφράγιζε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου για τους "ερυθρόλευκους".

Αντίθετα ο Λεβαδειακός είχε κίνητρο και μάλιστα ισχυρό, αφού μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά η αποβολή του Σηφάκη στο 25' τους χάλασε τα σχέδια.

Με κορυφαίο τον Ντομίνγκες, που σκόραρε δις και είχε μια ασίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-0 των φιλοξενούμενων. Τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Μπενίτες και Φορτούνης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας)

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο (66' Φορτούνης), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Ντοσεβί (60' Ελαμπντλεαουί), Μπενίτες (67' Μήτρογλου), Χάρα.

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Σηφάκης, Μπουσταμάντε (28' Στρατηλάτης), Μιλιάζες, Πελέ, Πίντερ (80' Τριποτσέρης), Πουλίδο, Τομάς, Ζίτο, Γιακουμάκης, Μαχαίρας (63' Μάγκας), Στάθης.

Γκολ: 44' & 60' Ντομίνγκες, 55' Μπενίτες, 90' Φορτούνης / -

Κάρτες: 31' Μαζουακού / 25' (κόκκινη) Σηφάκης, 38' Τομάς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με "μαέστρο" τον Τσόρι

Άνευρος ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι του και με κενά στην ανασταλτική του λειτουργία. Απόλυτα συγκεντρωμένοι οι φιλοξενούμενοι με καλή κυκλοφορία της μπάλας και έτοιμοι να εκμεταλλευθούν την οποιαδήποτε χαλάρωση των γηπεδούχων που ήταν ήδη πρωταθλητές.

Ο Μπουσταμάντε στο 6' από αριστερά μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, έφερε την μπάλα στο δεξί αλλά ο Ρομπέρτο με τα πόδια έσωσε την εστία του. Ρόλο... σωτήρα ανέλαβαν και οι Σαλίνο, Μποτία, όταν σε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αδράνειας της αμυντικής γραμμής των Πειραιωτών, έδιωξαν την μπάλα πριν περάσει την γραμμή σε ισάριθμες προσπάθειες του Πουλίδο, μέσα σε διάστημα δευτερολέπτων (15')!

Χαρακτηριστικό στατιστικό στοιχείο των πρώτων λεπτών της αναμέτρησης ότι ο Λεβαδειακός είχε 3 τελικές (και οι τρεις εντός εστίας) και ο Ολυμπιακός καμία μετά από 17 λεπτά αγώνα. Ωστόσο τα δεδομένα ανατράπηκαν στο 25', όταν ο Σηφάκης βγήκε εκτός περιοχής σε μια πάσα στην πλάτη της άμυνας, έκανε κακό υπολογισμό και απομάκρυνε την μπάλα με τον αριστερό του χέρι. Είδε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Λαμπρόπουλο, με τον Στρατηλάτη να κάθεται κάτω από τα γκολπόστ παίρνοντας την θέση του Μπουσαμάντε στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσιολογικά οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο αλλά και πάλι έδειξαν να δυσκολεύονται αρκετά στην δημιουργία καταστάσεων στην αντίπαλη περιοχή και απέναντι στην καλή ανασταλτική λειτουργία των Βοιωτών.

Ήρθε όμως μια προσπάθεια του Ντοσεβί από δεξιά (μετά από ωραία μεταβίβαση του Μπενίτες) και η ασίστ στον Ντομίνγκες, που εξ επαφής δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0 στο 44' με το 12ο φετινό του τέρμα στην διοργάνωση. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και από εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες, ο Μπενίτες με κεφαλιά έγραψε το 2-0 στο 55'. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παραγουανός πίεσε τον Στρατηλάτη στο γύρισμα του Πελέ, ανάγκασε σε λάθος τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού και έδωσε την ευκαιρία στον Ντομίνγκες να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο Λεβαδειακός με παίκτη λιγότερο στο χορτάρι δεν είχε τρόπο αντίδρασης, την στιγμή που ο Ρομπέρτο στο 62ο λεπτό είπε "όχι" στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πελέ. Ο ρυθμός σταδιακά έπεσε στο παιχνίδι, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει ένα ακόμη τέρμα και τον Λεβαδειακό να αρκείται σε κάποιες αντεπιθέσεις.

Το τελικό 4-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σημείωσε ο Φορτούνης στο 90ο λεπτό, με τους "ερυθρόλευκους" στο τέλος της αναμέτρησης να κατευθύνονται στο πέταλο των οργανωμένων για τα "όλε, όλε", ενώ στη έφεραν βόλτα το γήπεδο χειροκροτώντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 25ου λεπτού. Ο λάθος υπολογισμός του Σηφάκη είχε ως συνέπεια την αποβολή του από το ματς, που εν πολλοίς "ακύρωσε" το πολύ καλό ξεκίνημα που είχε ο Λεβαδειακός στην αναμέτρηση. Με παίκτη λιγότερο οι Βοιωτοί ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρουν αποτέλεσμα στο Φάληρο.

Ο διαιτητής

Χωρίς προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο Λαμπρόπουλος, που σωστά απέβαλε τον Σηφάκη στο 25ο λεπτό του αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντίνος πέτυχε το πρώτο και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, ενώ η ασίστ στο τέρμα του Μπενίτες έφερε τον Ντομίνγκες στο νταμπλ νταμπλ, καθώς συμπλήρωσε διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο παίκτης που πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου.

Μας άρεσε

Ένα ακόμη πολύ καλό ματς από τον Μπενίτες, που πέτυχε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού, ενώ είχε ενεργή συμμετοχή στο πρώτο (το άνοιγμα στον Ντοσεβί) και το τρίτο (η δική του "σκυλίσια" πίεση ανάγκασε σε λάθος τον Στρατηλάτη) γκολ του Ολυμπιακού. Στην σφαίρα του ανεξήγητου η αλλαγή του, που δεν άρεσε στους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι αποδοκίμασαν ανοιχτά την απόφαση αυτή του Περέιρα. Ο Πορτογάλος προτίμησε να διατηρήσει στον αγωνιστικό χώρο τον Χάρα, με τον Αργεντίνο να μην δικαιολογεί με την εμφάνιση του την επιλογή του προπονητή του.

Δεν μας άρεσε

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιζε ένα ματς όπου μπορούσε να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο οι κερκίδες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν μισοάδειες καθώς περίπου 15000 - 16000 κόσμος έδωσε το παρών. Όσοι βρέθηκαν στο Φάληρο είχαν διάθεση να χειροκροτήσουν και να φωνάξουν για την ομάδα τους, όμως σε κάθε περίπτωση η εικόνα με τα πολλά κενά καθίσματα δεν ήταν καλή για τους Πειραιώτες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ