ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αποθέωση Ρομπέρτο-Σαλίνο και η χαρά που κράτησε λίγο

Η αποθέωση Ρομπέρτο-Σαλίνο και η χαρά που κράτησε λίγο
πανηγυρική Μανωλάς Μήτρογλου Σάμαρης INTIME SPORTS

Η αποθέωση των Ρομπέρτο και Σαλίνο στα αποδυτήρια από τους συμπαίκτες του μετά το τέλος του αγώνα με την Μπενφίκα και η "διαβολοβδόμαδα" που μπορεί να εξελιχθεί σε επταήμερο-όνειρο.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν ανάσες την Τετάρτη και από την Πέμπτη αρχίζουν ουσιαστικά την προετοιμασία τους για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η εβδομάδα κυλάει υπέροχα στο μεγάλο λιμάνι, με τις δύο νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Μπενφίκα με το ίδιο σκορ (1-0), αλλά την Κυριακή υπάρχει το δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι στους τρεις βαθμούς, για αυτό και με το τέλος της αναμέτρησης με την Μπενφίκα οι παίκτες του Μίτσελ άλλαξαν το "τσιπ", καθώς οι υποχρεώσεις "τρέχουν".

Ο Ρομπέρτο ήταν το κεντρικό πρόσωπο στα αποδυτήρια μετά το φινάλε του ματς με την Μπενφίκα. Η αποθέωση του Ισπανού τερματοφύλακα άρχισε με το σφύριγμα της λήξης και συνεχίστηκε στα αποδυτήρια. Ο 27άχρονος φύλακας-άγγελος της εστίας του Ολυμπιακού δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές όλων των συμπαικτών του και των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ευχαρίστησαν τον Ρομπέρτο για το γεγονός πως κράτησε την ομάδα στα δύσκολα, σε ένα παιχνίδι που "στράβωσε" από νωρίς.

Γιατί παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός σκόραρε σχετικά νωρίς, αυτό συνέβη κόντρα στη ροή του αγώνα. Η Μπενφίκα μπήκε δυνατά από την αρχή, είχε τον απόλυτο έλεγχο, και η ομάδα χρειάστηκε τον τερματοφύλακά της όσο ποτέ άλλοτε τη φετινή σεζόν.

Επειδή ο Ρομπέρτο είναι γενικότερα άνθρωπος χαμηλών τόνων και 100% επαγγελματίας δεν θέλησε να "εισπράξει" περισσότερα μπράβο σε σχέση με τους συμπαίκτες του για το σπουδαίο αποτέλεσμα. Γνωρίζει και ο ίδιος πως η συμβολή του ήταν τεράστια, αλλά δεν είναι στόχος του να... κλέψει τη δόξα από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Γιατί όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν, για αυτό και το ερυθρόλευκο σύνολο έγινε "ένα" και στους πανηγυρισμούς μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα. Άλλωστε, με τους "αετούς" καθοριστικότατος ήταν ο Ρομπέρτο, αλλά σε άλλο ματς μπορεί κάποιος άλλος παίκτης να κάνει τη διαφορά.

Την τιμητική του στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια μετά τον αγώνα είχε και ο Λεάντρο Σαλίνο, ο οποίος ακολούθησε σε απόδοση τον Ρομπέρτο. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ με την ψυχωμένη εμφάνισή του κόντρα στους Λουζιτανούς κέρδισε τις εντυπώσεις και γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Ο 28άχρονος αμυντικός άργησε να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον έπειτα από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στην Πορτογαλία, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών το προηγούμενο διάστημα, αλλά στα δύο διαδοχικά ματς με την Μπενφίκα (και ιδιαίτερα σε αυτό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης") απέδειξε γιατί ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτησή του.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στις δηλώσεις του στάθηκαν στο επικείμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας πόσο πολύ υπολογίζουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η χαρά της μεγάλης ευρωπαϊκής νίκης κράτησε λίγες ώρες, καθώς ακολουθεί ένα κρίσιμο ματς Πρωταθλήματος, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι καλούνται να καταστήσουν σαφές ποιος είναι το αφεντικό και στη φετινή Super League. Ο Μίτσελ ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα και ευελπιστεί να δείξει η ομάδα ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Τακτικά, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπενφίκα, αλλά το ζητούμενο κατακτήθηκε. Η "διαβολοβδομάδα", όπως είχε χαρακτηριστεί πριν από την έναρξή της λόγω των τριών σερί απαιτητικών αγώνων, μπορεί να εξελιχθεί ιδανικά και σε επταήμερο-όνειρο. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και τα κεφάλια μπαίνουν μέσα γιατί ο ΠΑΟΚ έρχεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να αμφισβητήσει τον πρωτοπόρο και Πρωταθλητή Ελλάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ