ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η στόχευση του Μπέντο στην "αχίλλειο πτέρνα" της Οσμάνλισπορ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάουλο Μπέντο φαίνεται πώς έχει καταλήξει στα πρόσωπα της ενδεκάδας, αλλά κυρίως στο πώς θα “χτυπήσει” την τουρκική ομάδα. “Κλειδί” το πρώτο 20λεπτο για τους πρωταθλητές.

Το είπε και ο προπονητής της Οσμάνλισπορ, Μουσταφά Ακτσάι στη συνέντευξη Τύπου. Ότι αυτό που περιμένει από την ομάδα του είναι να βγει αλώβητη από την πίεση που θα δεχτεί στο πρώτο 20λεπτο. Και δεν το λέει τυχαία. Προφανώς και κάτι παραπάνω ξέρει...

Η τουρκική ομάδα το τελευταίο διάστημα ξεχνάει να βγει από τα... αποδυτήρια στο ξεκίνημα των αγώνων της. Δεν συζητάμε το γεγονός ότι σχεδόν σε όλα τα πρώτα ημίχρονα μέσα στο 2017 δέχεται ένα γκολ. Το θέμα έχει να κάνει κυρίως με το ότι στο πρώτο 20λεπτο η Οσμάνλισπιρ παρουσιάζει μία εικόνα λες και “προσκαλεί” τον αντίπαλό της να κόβει... βόλτες μέσα στην περιοχή της!

Φυσικά ο Μπέντο και οι συνεργάτες του έχουν εντοπίσει τις συγκεκριμένες αδυναμίες των Τούρκων. Το ότι μπαίνουν νωχελικά στα παιχνίδια είναι κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Και για αυτό το λόγο οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν στα πρώτα 20-25 λεπτά να “κόψουν” για τα καλά τον αέρα της Οσμάνλισπορ. Να τους δείξουν ότι θα περάσουν ζόρικο βράδυ απόψε (16/2, 20.00) στο Καραϊσκάκη!

Από την άλλη αναγνωρίζει ο Μπέντο ότι είναι “φωτιά” από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Με τον Εντιαγέ να αποτελεί τον “Φορτούνη” της Οσμάνλισπορ και τους Ρεγκατίν – Μπιφουμά από τα “φτερά” να τρέχουν σαν διάολοι! Στη δε κορυφή της επίθεσης δεσπόζει η παρουσία του 35χρονου Πιερ Γουεμπό, ο οποίος είναι κινδυνος-θάνατος μέσα στην περιοχή.

Ξέρει ότι οι αντεπιθέσεις των Τούρκων είναι το μεγάλο τους ατού. Για αυτό το λόγο έχει “πιπιλίσει” τα μυαλά των ποδοσφαιριστών του ότι θα πρέπει να παίξουν έξυπνα, να προσπαθήσουν να αφήσουν όσο τον δυνατόν λιγότερους χώρους και να μην αφήσουν πολλά περιθώρια δράσης. Βλέπετε, στο ανοικτό γήπεδο η Οσμάνλισπορ είναι ικανή για να προκαλέσει πολλές ζημιές.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους παίκτες που αναμένεται να δούμε στο 4-2-3-1 που σκοπεύει να παρατάξει ο Μπέντο, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Εδώ και δύο μέρες δοκιμάζει συγκεκριμένα πράγματα και πρόσωπα.

Αν εξαιρεθεί ο Καπίνο που ετοιμαζόταν να φορέσει τα γάντια του βασικού και λόγω του τραυματισμού του τη θέση του θα πάρει ο Λεάλι, ο Μπέντο προσανατολίζεται να δώσει φανέλα βασικού στους Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα και Σισοκό στην τετράδα της άμυνας, στους Ρέτσο και Μάρτινς να αποτελέσουν τα “πνευμόνια” του Ολυμπιακού στα χαφ, τον Φορτούνη να έχει τον γνωστό ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τους Ανδρούτσο και Σεμπά να είναι στα πλάγια και τον Καρντόσο να αναλαμβάνει το φορτίο της κάλυψης του κενού του Μπράουν Ιντέγε.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ