ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 1-0 στο Φάληρο.

Για την 21η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ματς χωρίς ρυθμό και φάσεις, κρίθηκε υπέρ των Πειραιωτών χάρη σε ένα τέρμα του Ελαμπντελαουί από το 8ο λεπτό. Ακολουθεί η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού:

Ρομπέρτο: Θεατής του αγώνα ο Ισπανός γκολκίπερ, σπάνια χρειάστηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Ελαμπντελαουί: Ένα δικό του όβερλαπ στο 8ο λεπτό έφερε ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και το δεξί σουτ του Νορβηγού κατέληξε στο βάθος της εστίας του Βελλίδη για το 1-0. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά, καθώς έκλεισε αποτελεσματικά τον κινητικό κατά τα άλλα Μακ. Κράτησε σωστά την θέση του στο δεύτερο 45λεπτο και δεν πήρε καθόλου ρίσκα από την στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν με δέκα στο χορτάρι. Συγκριτικά, ο καλύτερος των γηπεδούχων.

Μποτία: Δεν τον προβλημάτισε ο Αθανασιάδης, ούτε ο Μπερμπάτοφ. Απέφυγε τα λάθη, πάσαρε χωρίς ρίσκο, δεν προσπάθησε τίποτα περιττό. Βγήκε καθυστερημένα στην μπάλα 2-3 φορές, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Σταθερός, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Σιόβας: Πάνω κάτω, ισχύουν τα ίδια με τον παρτενέρ του. Δεν βρέθηκε αντίπαλος που να του βάλει δύσκολα και αρκέστηκε στην σωστή κάλυψη των χώρων. Αποτελεσματικός όταν χρειάστηκε να δράσει και έξω από τον χώρο ευθύνης του.

Μαζουακού: Ορεξάτος ο Γαλλοαφρικανός μπακ, πήρε τα μέτρα και τον αέρα του Πέλκα του από το ξεκίνημα και ταλαιπώρησε με τα ανεβάσματα του την δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ, αν και στο πρώτο μέρος οι προσπάθειες του δεν είχαν κάποια ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό. Στο ίδιο μήκος κύματος και στο δεύτερο μέρος η εμφάνιση του Μαζουακού, που ότι έχτιζε με κόπο, το γκρέμιζε εύκολα.

Μιλιβόγεβιτς: Κάλυψε σωστά τους χώρους, έδωσε μάχες με τους αντίπαλους χαφ αλλά τρεις φορές από δικά του λάθη ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Είχε και καλύτερα βράδια ο Σέρβος μέσος με την ερυθρόλευκη. Βρήκε περισσότερη συγκέντρωση όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα.

Ζντιέλαρ: Πρώτο ντέρμπι για τον 21χρονο κεντρικό χαφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τις περισσότερες φορές βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μπερμπάτοφ στον χώρο ευθύνης του και κέρδισε κατά κράτος τον φημισμένο αντίπαλο του. Ψύχραιμος, με σωστές διαγώνιες καλύψεις και καλές τοποθετήσεις. Στο 70' είδε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στη συγκεκριμένη φάση σωστά ο Δημητρόπουλος έβγαλε την κάρτα από το τσεπάκι του, όχι όμως και την πρώτη φορά που παρατήρησε τον Ζντιέλαρ, τον οποίο... έσερνε από τη φανέλα ο Αθανασιάδης.

Φορτούνης: Μαζί με τον Ιντέγε άσκησε μεγάλη πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ σε κάμποσα κομμάτια του αγώνα. Κράτησε και μοίρασε σωστά την μπάλα, δεν βρήκε όμως χώρους να απειλήσει (με εξαίρεση την κεφαλιά στο 62' που έφυγε άουτ), είτε άμεσα, είτε μέσω δημιουργίας. Κουράστηκε και σταδιακά έπεσε η απόδοση του. Στο 80' άφησε την θέση του στον Φουστέρ.

Πάρντο: Προσπάθησε πολύ ο Κολομβιανός δίχως όμως αποτέλεσμα στις περισσότερες ενέργειες του. Καλύτερη στιγμή του, αυτή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με την συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Φορτούνη. Στο 62' από λάθος εκτίμηση του Πάρντο ο ΠΑΟΚ βγήκε σε πολύ επικίνδυνη κόντρα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο εξτρέμ των Πειραιωτών πήρε την αποβολή του Τζαβέλλα. Αυτή ήταν και η πιο ουσιαστική συνεισφορά του στο ματς. Βγήκε στο 84' για να μπει ο Σεμπά.

Ντουρμάζ: Διάθεση είχε ο Σουηδός διεθνής, πήρε πρωτοβουλίες αλλά λειτούργησε κάμποσες φορές επιπόλαια και σε λάθος χρόνο. Πρόσφερε σωστές καλύψεις στον μπακ της πλευράς του, όμως επιθετικά δεν κατάφερε να προβληματίσει τους αντιπάλους του. Ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Σίλβα.

Ιντέγε: Πολλή δουλειά από τον Νιγηριανό στην πίεση της μπάλας, ειδικά στην πρώτη πάσα. Καλά τα κοντρόλ, συμμετείχε αισθητά στην κυκλοφορία της μπάλας με την διαρκή κίνηση του εκτός περιοχής, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ευθέως την αντίπαλη εστία.

Μπουχαλάκης: Μπήκε στο ματς για να καλύψει το κενό στον άξονα που δημιουργήθηκε μετά την αποβολή του Ζντιέλαρ. Γέμισε σωστά τον χώρο και προσπάθησε να δώσει ηρεμία με σίγουρες κοντινές μεταβιβάσεις της μπάλας.

Φουστέρ: Πήρε τη θέση του Φορτούνη για να δώσει φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή και πιο άμεση κάλυψη χώρων. Αυτό έκανε, χωρίς να προλάβει να φανεί επιθετικά.

Σεμπά: Αντικατέστησε τον Πάρντο στο 84' και σπατάλησε μια καλή περίπτωση αντεπίθεσης στις καθυστερήσεις του αγώνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ