ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα (2-1) στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των παικτών της ομάδας του Πειραιά.

Δεν τα κατάφερε στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 2-1 από τον Παναθηναϊκό και ως εκ τούτου οι ''πράσινοι'' μείωσαν στο τρίποντο τη διαφορά τους από την κορυφή. Διαβάστε για την κριτική των ποδοσφαιριστών της ''ερυθρόλευκης'' ομάδας, αλλά και την κριτική παικτών του Παναθηναϊκού. Σοβαρά επεισόδια πριν το ματς, που έκαναν τον γύρο της Ευρώπης. Τι αναφέρει η θέση του Ολυμπιακού. Τι συμβαίνει τελικά σε περίπτωση ισοβαθμίας;

Ρομπέρτο: Δεν πιέστηκε στο πρώτο ημίχρονο, είχε σωστές τοποθετήσεις τις λίγες φορές που χρειάστηκε, ενώ ήταν απρόσεκτος στις μεταβιβάσεις του με τα πόδια. Στα δύο τέρματα του “τριφυλλιού” δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Δεν δείχνει ο ίδιος μετά τον τραυματισμό που είχε τον Γενάρη.

Ελαμπντελαουί: Κράτησε σωστά την θέση του πίσω, με τον Παναθηναϊκό να μην βγάζει φάσεις από την πλευρά του, ενώ επιθετικά ανέβηκε αρκετές φορές από δεξιά δίχως πάντα σωστές επιλογές. Πάλεψε ο Νορβηγός αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Σαντάνα: Συνήθως χρειαζόταν να βγει πάνω στον ταχύτατο Καρέλη, γεγονός που τον δυσκόλεψε κάποιες στιγμές, με τις περισσότερες πάντως επεμβάσεις του να είναι αποτελεσματικές σε χόρτο και αέρα. Ο Μιλιβόγεβιτς τον μπέρδεψε στη φάση του 2-0 από τον Πέτριτς, ενώ λίγο αργότερα ο Βραζιλιάνος έσωσε την εστία του από μια δύσκολη κατάσταση.

Σιόβας: Στο πρώτο 45λεπτο τα πήγε αρκετά καλά επάνω στον πάντα επικίνδυνο Μπεργκ, βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να καθοδηγήσει την άμυνα του. Στο δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός, ενώ θα μπορούσε να έχει καλύτερες τοποθετήσεις στα δύο γκολ του Παναθηναϊκού.

Μαζουακού: Ο Παναθηναϊκός επέλεξε κάμποσες φορές να επιτεθεί από την πλευρά του και 2-3 φορές κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα από εκεί. Στις αρχές της επανάληψης και στην προσπάθεια του να διώξει το παράλληλο γύρισμα του Πράνιτς, πέτυχε το αυτογκόλ για το 1-0 των γηπεδούχων. Σε κακό φεγγάρι γενικά ο Γαλλοαφρικανός, που μοιάζει και κουρασμένος από τα συνεχόμενα ματς.

Μανιάτης: Τυπική εμφάνιση από τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Με πολύ τρέξιμο προκειμένου να καλύψει χώρους και να μην επιτρέψει το κάθετο παιχνίδι από τον άξονα. Δημιουργικά όμως δεν έδωσε κάτι, καθώς επέλεξε να μην ρισκάρει, προτιμώντας κοντινές και σίγουρες πάσες. Τα νεύρα του στην επανάληψη δεν βοήθησαν την ομάδα του, ενώ θα μπορούσαν να του στοιχίσουν και την κόκκινη κάρτα.

Μιλιβόγεβιτς: Στο πρώτο μέρος ήταν από τους πλέον σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού, με ψυχραιμία, σωστές μεταβιβάσεις και κάλυψη χώρων. Στην επανάληψη και όσο περνούσε η ώρα δεν πάταγε το ίδιο καλά στο χόρτο, ενώ ουσιαστικά ευθύνεται για το δεύτερο τέρμα του “τριφυλλιού” αφού άθελα του τροφοδότησε τον σκόρερ Πέτριτς.

Ντοσεβί: Έδωσε πολλές βοήθειες ανασταλτικά, επέλεξε πολλές φορές να αφήσει την αριστερή πτέρυγα και να συγκλίνει στο άξονα, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα. Καλύτερη ενέργεια του στις αρχές της επανάληψης που κατέληξε στη χαμένη ευκαιρία του Ντουρμάζ. Διάθεση ναι, ουσία καμία από τον Ντοσεβί.

Ντουρμάζ: Πήρε πρωτοβουλίες, προσπάθησε να προκαλέσει ανισορροπία στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, εντούτοις λίγα πράγματα κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 47' έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει όταν πλάσαρε άουτ απέναντι στον Στιλ από τα έξι μέτρα. Μοιραίος ο Σουηδός καθώς δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Μετά ουσιαστικά χάθηκε από το ματς.

Φορτούνης: Είχε θετικότατη παρουσία στο πρώτο μέρος, όταν με συνεχή κίνηση, πρωτοβουλίες και σωστές μεταβιβάσεις, προσπαθούσε να δώσει ρυθμό στην ομάδα, δίνοντας παράλληλα βοήθειες και ανασταλτικά. Στην επανάληψη φάνηκε να μένει σταδιακά από δυνάμεις και άφησε την θέση του στον Χάρα στο 65'.

Μήτρογλου: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Έλληνας φορ. Μπορεί να μην τροφοδοτήθηκε επαρκώς, ωστόσο και ο ίδιος δεν είχε την απαιτούμενη κίνηση και ενέργεια για να παλέψει με τους στόπερ του Παναθηναϊκού. Αμέσως μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού και από εξόχως ευνοϊκή θέση εντός περιοχής είχε ένα απογοητευτικό τελείωμα που κατέληξε στην αγκαλιά του Στιλ. Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο 27χρονος επιθετικός.

Χάρα: Μπήκε στο ματς στο 65' και σε μισή ώρα αγώνα είναι ζήτημα αν είχε 1-2 σωστές ενέργειες. Δεν κατάφερε τίποτα για να τονώσει την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

Ντομίνγκες: Σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ ερχόμενος από τον πάγκο και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Και μπορεί με αυτό το γκολ να μην απέφυγε την ήττα ο Ολυμπιακός, όμως “έσβησε” το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Αφελάι: Μπήκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και με το σκορ ήδη στο 2-0.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ