ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η από σπόντα "ασπίδα" του Μπέντο στους παίκτες!

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ / ΚΥΠΡΟΣ)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ / ΚΥΠΡΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Τα περισσότερα "βέλη" έχουν εκτοξευτεί (και δικαίως) πάνω στον Πάουλο Μπέντο. Το θέμα όμως είναι ότι ακόμα και εντός των τειχών του Ρέντη οι παίκτες έχουν φτάσει στο σημείο να νιώθουν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Το έχουμε ξαναδεί αυτό το "έργο". Με τον προπονητή να είναι στα… μανταλάκια (και ορθώς φυσικά να είναι) και τους παίκτες να είναι ως έναν βαθμό στο απυρόβλητο. Το ίδιο δεν είχε συμβεί με τον Ζαρντίμ; Το ίδιο δεν συνέβη και με τον Μίτσελ λίγο πριν αποχωρήσει; Ποιος μπορεί ξεχάσει ότι στη "μονομαχία" Αφελάι – Μίτσελ, ο Ολλανδός άσος ήταν αυτός που είχε αναδειχθεί νικητής;

Το δείγμα γραφής της δουλειάς του Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό είναι ως έναν βαθμό επαρκές για να βγουν συμπεράσματα. Ο Πορτογάλος πήρε μία ομάδα λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και σε πολλά πράγματα συμφώνησε.

Όπως για παράδειγμα συμφώνησε στο να παραμείνει ο Φιγκέιρας. Συμφώνησε στο να αποκτηθεί ένας στόπερ και τελικά με δική του εισήγηση αποκτήθηκε ο Βιάνα, αφού είχαν "ναυαγήσει" άλλες περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές που είχαν πλούσιο βιογραφικό. Συμφώνησε στο να μην έφευγε ο Ντα Κόστα. Άναψε το πράσινο φως για τους Καρντόσο, Ελιουνούσι, Μάρτινς και Μάριν. Επίσης, είπε πώς δεν ήθελε "μπακ απ" του Ντε Λα Μπέγια, καθώς βολευόταν με τους Ρέτσο και Φιγκέιρας.

Έχουμε φτάσει λοιπόν στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και ο Ολυμπιακός βγάζει μία εικόνα που δεν εμπνέει τον κόσμο του και που δεν τον κάνει να νιώθει τόσο σίγουρος ότι π.χ. μπορεί να πάει μέσα στα Γιάννενα την Δευτέρα (12/12) και να κερδίσει.

Ο Μπέντο έχει ευθύνες και είναι ξεκάθαρο αυτό. Ευθύνες όμως έχουν και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν, "κρύβονται" ουσιαστικά πίσω από τον προπονητή τους.

Κατά την επιστροφή της αποστολής από την Λευκωσία, έβγαινε ένα κλίμα από τις τάξεις των ποδοσφαιριστών ότι τα βέλη που "εκτοξεύονται" προς τον Μπέντο, δεν πρόκειται να τους πετύχουν.

Λες και εκείνοι δεν ευθύνονται για τα χάλια των "ερυθρολεύκων" στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Δεν το συζητάμε ότι ο Μπέντο φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά και το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν μπει σε μία διαδικασία να αισθάνονται ότι είναι στο απυρόβλητο, έχει φέρει εφησυχασμό και επικίνδυνη χαλάρωση.

Βγαίνει ένα κλίμα προς τα έξω ότι οι ίδιοι οι παίκτες αισθάνονται πώς θα την βγάλουν… λάδι, αφού αν στο τέλος την "πληρώσει" κάποιος, αυτό θα είναι ο Πορτογάλος τεχνικός.

ΤΟ ΜΠΛΑΖΕ ΥΦΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Πάουλο Μπέντο είχε πει παραμονή του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ ότι "δεν είναι αποτυχία η 2η θέση". Ουσιαστικά έκανε μία αναδρομή στα όσα τράβηξε ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι και ότι έφτασε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League να παίζει απελευθερωμένος από το άγχος της πρόκρισης.

Αυτή η ατάκα όμως τον έχει "στοιχειώσει" τον Πορτογάλο και θα τον ακολουθεί μέχρι και την τελευταία του μέρα στον κόκκινο πάγκο. Το χειρότερο απ' όλα ωστόσο είναι ότι αυτή η νοοτροπία είχε περάσει και μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πήγαν στην Κύπρο με το σκεπτικό ότι και να βγει δεύτερος ο Ολυμπιακός δεν έγινε και τίποτα.

Οι ποδοσφαιριστές κατέβηκαν με μπλαζέ ύφος στην Λευκωσία. Ακόμα και στις μεταξύ τους συζητήσεις περισσότερο μιλούσαν για τους… χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους παρά για το παιχνίδι. Πώς να έπαιρναν λοιπόν αποτέλεσμα οι Πειραιώτες στο ΓΣΠ;

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πιθανός αντίπαλος και η Γκενκ για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
Σχόλιο Στ. Γεωργακόπουλος: Βάζει τη θηλιά στο λαιμό του
Η εισφορά στον ΠΑΣΥΚΑΦ
Προέχει ο ΠΑΣ και όχι η ανακοίνωση της Σπάρτης για τον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ