ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκράθια: "Μάχεται πάντα και παίζει σε έντονο ρυθμό η Ατλέτικο"

Γκράθια: "Μάχεται πάντα και παίζει σε έντονο ρυθμό η Ατλέτικο"

O προπονητής της Μάλαγα, Χάβι Γκράθια, γνωστός από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr ενόψει του αγώνα Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης (16/9, 21:45) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και -αν μη τι άλλο- μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή του απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ισπανίας και περσινή φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το Sport24.gr ζήτησε την άποψη του Χάβι Γκράθια για τη μεγάλη αναμέτρηση του Φαλήρου και μας ανέλυσε την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών, χωρίς πάντως να θέλει να κάνει προβλέψεις για την τελική έκβαση του αγώνα.

Ο νυν προπονητής της Μάλαγα και άλλοτε του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας, ανέλυσε την φιλοσοφία του Ντιέγκο Σιμεόνε, εγκωμίασε τον Μίτσελ, ενώ δεν πιστεύει ότι το γεμάτο γήπεδο θα επηρεάσει αρνητικά τους "ροχιμπλάνκος".

Παράλληλα, ο 44χρονος κόουτς εξέφρασε στο Sport24.gr την επιθυμία του να προκριθούν στον επόμενο γύρο η Ατλέτικο και ο Ολυμπιακός, αν και αναγνωρίζει την δυναμική της Γιουβέντους, τονίζοντας πως θα γίνει μάχη για την πρόκριση στους "16".

Γκράθια: "Μάχεται πάντα και παίζει σε έντονο ρυθμό η Ατλέτικο"

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χάβι Γκράθια:

Αναλύστε μας λίγο τον τρόπο παιχνιδιού της Ατλέτικο και την φιλοσοφία του Ντιέγκο Σιμεόνε;

"H Ατλέτικο είναι μία ομάδα, όπως τη γνωρίζετε, μία ομάδα που μάχεται σε κάθε αναμέτρηση. Παίζει με έντονο ρυθμό σε κάθε της αναμέτρηση και ένα κλειδί της επιτυχίας της είναι ότι κάνει στοχευμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, που όμως δεν αλλάζουν καθόλου την απόδοση της ομάδας. Οι αλλαγές που γίνονται είναι συγκεκριμένες και δεν αυξομειώνουν την απόδοση των υπολοίπων ποδοσφαιριστών".

Θεωρείτε ότι σε σχέση με πέρυσι θα είναι καλύτερη ή χειρότερη; Επειδή δεν έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

"Θα δούμε εάν είναι καλύτερη ή χειρότερη ομάδα προς το τέλος της σεζόν. Ακόμη είναι νωρίς, μόλις ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο με το περυσινό που έκανε μια φανταστική χρονιά, κατακτώντας τους τίτλους που κατέκτησε. Ήταν μία τέλεια χρονιά. Αλλά απ' ό,τι απέδειξε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", είναι ακόμη σε πολύ καλό επίπεδο και τα πηγαίνει περίφημα".

Τί θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στον αγώνα της Τρίτης; Πού θα πρέπει να ρίξει το βάρος του;. Aν μπορούσατε να συμβουλέψετε τον Ολυμπιακό, πού θα έπρεπε να χτυπήσει την Ατλέτικο; Ποιά είναι η "αχίλλειος πτέρνα" της;

"Ο Ολυμπιακός έχει ένα προπονητή που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου. Ο Μίτσελ είναι ο αρμόδιος και πιστέψτε με, έχει αναλύσει τα συν και τα πλην της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ξέρει να κάνει τη δουλειά του, καλύτερα από τον καθένα και είμαι βέβαιος γι' αυτό, οπότε εγώ δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω".

Θα είναι πρόβλημα για την Ατλέτικο το ότι ο Σιμεόνε δεν θα βρίσκεται στον πάγκο; Επειδή είναι τιμωρημένος και ως γνωστόν είναι ενεργός την ώρα του παιχνιδιού.

"Εάν με ρωτούσατε όταν βγήκε η τιμωρία του Ντιέγκο Σιμεόνε, θα σας απαντούσα "ναι", ότι είναι ένα μειονέκτημα με την ομάδα του, γιατί χάνεται αυτή η επαφή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και η οποία είναι ζωτική στην Ατλέτικο, όπως και σε κάθε ομάδα. Αλλά μετά τα πρώτα παιχνίδια για το ισπανικό πρωτάθλημα, θα απαντήσω όχι ότι δεν είναι μειονέκτημα, γιατί η Ατλέτικο εμφανίζει μια εξαιρετική εικόνα στο χορτάρι, που δε φαίνεται η απουσία του προπονητής της. Συνεχίζει, όπως πριν".

Γκράθια: "Μάχεται πάντα και παίζει σε έντονο ρυθμό η Ατλέτικο"

Μίτσελ από τη μια πλευρά, Σιμεόνε από την άλλη. Ένα σχόλιό σας για τους δυο προπονητές...

"Γνωρίζα και τον Μίτσελ και τον Σιμεόνε σαν ποδοσφαιριστές, όταν τους είχα αντιμετωπίσει, σαν αντίπαλος. Μπορώ να πω ότι σαν ποδοσφαιριστές είναι πολύ διαφορετικοί. Τώρα σαν προπονητές νομίζω ότι έχουν ένα κοινό. Τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδουν αυτό που θέλουν στον ποδοσφαιριστή. Η σχέση με τον ποδοσφαιριστή".

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο την Τρίτη. Θα επηρεάσει τους παίκτες της Ατλέτικο ένα Καραϊσκάκη που θα κοχλάζει;

"Έχω βρεθεί στο "Γ. Καραϊσκάκης" και γνωρίζω ότι είναι μία καυτή έδρα και ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αλλά από την άλλη, δε νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι μία ομάδα έμπειρη που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το κάνει μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία. Έχει αγωνιστεί σε γεμάτα γήπεδα, σε δύσκολες έδρες, το γήπεδο θα είναι μια βοήθεια για τον Ολυμπιακό, αλλά δε νομίζω ότι είναι ο παράγοντας για τον οποίον μπορεί να χάσει η Ατλέτικο".

Τί προβλέπετε ότι θα γίνει στον αγώνα; Τί λέει το ένστικτό σας και η εμπειρία σας;

"Μακριά από εμένα οι προβλέψεις. Είναι ένα παιχνίδι αμφίρροπο. Να νικήσει ο καλύτερος".

Στον όμιλο αυτό υπάρχει ακόμα η Γιουβέντους και η Μάλμε; Μπορεί κατά την γνώμη σας να προκριθεί ο Ολυμπιακός στον επόμενο γύρο ή ρεαλιστικός στόχος πρέπει να είναι το Europa League;

"Είναι ένα δύσκολο γκρουπ, όπως όλα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να περάσουν η Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αλλά θα ήταν ανόητο να πει κανείς ότι οι Ιταλοί της Γιουβέντους δεν έχουν τις ίδιες πιθανότητες να προκριθούν. Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος μεταξύ των τριών (Ατλέτικο, Γιουβέντους, Ολυμπιακός) καθένας από τους οποίους έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του για την πρόκριση".

Γκράθια: "Μάχεται πάντα και παίζει σε έντονο ρυθμό η Ατλέτικο"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ