ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένοχοι χωρίς αιτία

Ένοχοι χωρίς αιτία
INTIME SPORTS

Μετά από 11 παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του γκέλα, μοιράστηκε για πρώτη φορά βαθμούς στο πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν έχει και τόση σημασία αφού το +10 παραμένει. Ένα πράγμα που πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους στον Πειραιά είναι τα νεύρα, που χωρίς λόγους βγάζουν ενόχους τους παίκτες του Βαλβέρδε. Το Sport24.gr αναλύει...

Το ρεκόρ νικών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, που είχαν στο μυαλό τους να πετύχουν στο Λιμάνι έμοιαζε ακατόρθωτο και αποδείχτηκε και στην πράξη, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Οι "ερυθρόλευκοι" ναι μεν ήταν καλύτεροι, αλλά δεν έφυγαν νικητές.

Θέλετε να τα ρίξετε στην ατυχία; Μπορείτε να το κάνετε λόγω του τυχερού γκολ του Σβέρκος. Θέλετε να τα βάλετε με τον Παμπορίδη; Ελεύθερα, αφού το γκολ του Πανιωνίου, ξεκίνησε από οφσάιντ. Αλήθεια όμως τι νόημα έχει να μοιράζουμε ευθύνες από 'δω και από 'κει; Κανένα! Ήρθε απλά μια ισοπαλία.

Άλλωστε, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένουν στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα διατηρήσει διαφορά 10 βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Κι όλα αυτά, έξι μόλις αγωνιστικές πριν από το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει, πως οι Πειραιώτες χρειάζονται ακόμη μόλις τρεις νίκες, την στιγμή μάλιστα που έχουν τέσσερα παιχνίδια στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με Εργοτέλη, ΑΕΚ, Καβάλα και ΑΕΛ. Όπως καταλαβαίνετε, μόνο με αυτοκτονία θα χαθεί ο φετινός τίτλος, έστω κι αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε κρατά χαμηλούς τόνους και δηλώνει συνεχώς πως υπάρχει ακόμη δρόμος. Σοφές και λογικές οι πρακτικές του Ισπανού.

Έτσι λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ποδαρικό στα στραβοπατήματα για το 2011 στα τέλη Φλεβάρη, όμως η ισοπαλία μοιάζει ανώδυνη, αφού και πριν μια εβδομάδα ίδια ήταν η διαφορά. Βέβαια με το +12, ο Ολυμπιακός με δύο νίκες τελείωνε την υπόθεση πρωτάθλημα, όμως ίσως να είναι και καλύτερα να υπάρχει ένα κίνητρο και καθόλου εφησυχασμός.

Στην... τσίτα για το 38ο

Κι αν ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας του Λιμανιού, θέλει να κρατήσει προσγειωμένους τους ποδοσφαιριστές του και φυσικά δεν συμβιβάζεται με κάτι άλλο εκτός από τη νίκη, το γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει περισσότερο στον Πειραιά δεν είναι η ισοπαλία, αλλά τα νεύρα ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αποβλήθηκε ένας παίκτης του Ολυμπιακού και όχι με δεύτερη κίτρινη, αλλά με απευθείας κόκκινη κάρτα. Αφορμή μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις ήταν τα νεύρα και ένα χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο παίκτη.

Ο Τοροσίδης έχει και ένα μικρό ελαφρυντικό πως... παρασύρθηκε από την ατμόσφαιρα και από την ένταση που υπάρχει πάντα σ' ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όμως ο Άλμπερτ Ριέρα δεν δικαιολογείται. Είναι κρίμα και για τον ίδιο, στο καλύτερο παιχνίδι από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, αντί να αναδειχθεί MVP, να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας του.

Δεν θα ήταν τόσο εύκολο για τον Πανιώνιο να πάρει το "Χ" από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε περίπτωση που έπαιζε με 11 παίκτες. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν έτοιμοι για την αντεπίθεση τους προκειμένου να πάρουν εκ νέου προβάδισμα, όμως η αποβολή του Ριέρα τους χάλασε τα σχέδια.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο Ισπανός τεχνικός είχε σηκώσει και ετοιμάσει τον Μάρκο Πάντελιτς να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να δυναμώσει στο επιθετικό κομμάτι ο Ολυμπιακός, όμως τελικά προτίμησε τον Ρόμενταλ αρκετά λεπτά αργότερα. Θα ήταν και μεγάλο ρίσκο να έπαιζε με 10 και 2 επιθετικούς η Πειραϊκή ομάδα.

Κι όλα αυτά γιατί προκλήθηκε σε μια φάση από τον Κοντοέ και είπε να του απαντήσει βάζοντάς του τρικλοποδιά. Αστεία συμπεριφορά για έναν επαγγελματία παίκτη της κλάσης του Ριέρα, που έπεσε στην παγίδα του αμυντικού του Πανιωνίου, σαν μικρό παιδί.

Φυσικά , πρόκειται για ένα λάθος κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ισπανός σε δηλώσεις του μετά το ματς, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, αλλά δεν ήταν ο πρώτος και πιθανότατα ούτε ο τελευταίος. Θυμηθείτε τα νεύρα του Αριέλ Ιμπαγάσα, τις 4 κόκκινες κάρτες που έχουν πάρει φέτος παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και τις πολλές κίτρινες.

Είναι δεδομένο πως δεν χάθηκε ο κόσμος ή το πρωτάθλημα με τα νεύρα και τις αποβολές, ενώ κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός πως χρειάζεται και λίγος... τσαμπουκάς στην διάρκεια του αγώνα. Το ζητούμενο όμως είναι να μην χάνουν οι παίκτες του Βαλβέρδε τόσο εύκολα την ψυχραιμία τους και... κρεμούν την ομάδα. Είναι ένα πρόβλημα, που μπορεί και πιθανότατα να λυθεί. Το "μυρμήγκι" ξέρει τον τρόπο.

Ο Μιραλάς πήρε φόρα

Το μοναδικό θέμα που προκύπτει από τον αγώνα του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη δεν είναι μόνο η κόκκινη κάρτα του Άλμπερτ Ριέρα, αλλά και το πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Πειραιώτες είχαν συνολικά καλή παρουσία, κάποιες στιγμές έκαναν εξαιρετικούς συνδυασμούς και κατά διαστήματα έπαιξαν ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο.

Όσο για τον πρωταγωνιστή των "ερυθρολεύκων", τον τίτλο παίρνει μέσα από τα χέρια του Ριέρα ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος σκόραρε με άψογο πλασέ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει η ομάδα του με το τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη.

Η σημασία όμως του τέρματος που πέτυχε ο "δαίμονας" είναι μεγάλη, αφού βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς και δείχνει πως σιγά σιγά βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό. Μην ξεχνάμε πως είχε έξι παιχνίδι να πετύχει γκολ (4 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλο) και τις τελευταίες δύο αγωνιστικές στις λίγες ευκαιρίες που του δόθηκαν τα κατάφερε.

Η ψυχολογία του 24χρονου άσου ανεβαίνει με κάθε γκολ και αυτό στη Νέα Σμύρνη μπορεί να μην χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, όμως αυξάνει την αυτοπεποίθηση του. Ο Μιραλάς παίρνει μπρος σιγά σιγά και θα είναι ασταμάτητος και πάλι.

Προστατεύει το "κάστρο" του

Σ' ότι αφορά στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φυσικά και δεν προσπερνά όσα συνέβησαν στο "Καραϊσκάκη" πριν από μια εβδομάδα και είναι έτοιμος να θωρακίσει το "κάστρο" της ομάδας, προκειμένου να μην ξαναγίνουν επεισόδια.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Superleague, από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, είχε δηλώσει πως ένας από τους μεγάλους του στόχους είναι η καταπολέμηση της βίας και αυτό δεν παύει να ισχύει, παρά την είσοδο των οπαδών της ομάδας μετά το ντέρμπι με τον "αιώνιο".

Μετά λοιπόν την συνάντηση με τους οργανωμένους και τους ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου, στην οποία αποφασίστηκε να παρθούν ορισμένα μέτρα, η "ερυθρόλευκη" διοίκηση είναι πολύ θα προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Από την Δευτέρα μάλιστα, οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν την αναζήτηση των ανθρώπων που δημιούργησαν ταραχές μετά το τέλος του ντέρμπι, ενώ έχει τεθεί θέμα συγκρότησης των ανθρώπων ασφαλείας του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Κάτι επίσημο δεν υπάρχει, όμως γίνονται συνεχώς κινήσεις προόδου.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν θέλει να ξανασυμβούν παρόμοιες καταστάσεις στο φαληρικό γήπεδο, που έχουν ως αποτέλεσμα την τιμωρία της έδρας και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ