ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εφτά βλέψεις, δεκάδες σκέψεις...

Εφτά βλέψεις, δεκάδες σκέψεις...

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού την ώρα που οι αντίπαλοί του θα αγωνίζονται στα πλέι-οφ και αυτό είναι ένα μεγάλο ατού ειδικά για τους στόχους από Ελλάδα. Οι ερυθρόλευκοι, σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, έχουν κλείσει τον Σανκαρέ, έχουν έτοιμο τον Μόρα και μιλάνε με Αμπντούν.

Είναι φυσιολογικό να κάνουν παρέλαση τα ονόματα στο λιμάνι, αφού ο Ολυμπιακός είναι γνωστό πως ενδιαφέρεται για αρκετές προσθήκες στο ρόστερ και είναι ο μόνος που αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει τις κινήσεις του.

Οι "σταντ μπάι":

Σανκαρέ: Δημοσιεύματα θέλουν τον Σενεγαλέζο στόπερ του Ολυμπιακού Βόλου ήδη κλεισμένο από τους Πειραιώτες, επικαλούμενα αξιόπιστες πηγές μέσα από τη διοίκηση του Βόλου. Ο Σανκαρέ, ο οποίος είχε μια εξαιρετική χρονιά με τους Βολιώτες και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων, σίγουρα είναι μια εύκολη περίπτωση, ωστόσο δεν είναι και λύση "πρώτης γραμμής". Υπάρχει μάλιστα και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και να παραχωρηθεί δανεικός.

Μόρας: Ο Έλληνας στόπερ της Μπολόνια, σε αρκετά δημοσιεύματα φέρεται "έτοιμος" να ντυθεί στα "ερυθρόλευκα" σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν άλλες περιπτώσεις που αυτή τη στιγμή προκρίνουν στου Ρέντη, με πρώτη αυτή του Παπασταθόπουλου. Η αλήθεια είναι πως ο Μόρας, μένοντας ελεύθερος από την Μπολόνια, δεν θα έβλεπε με κακό μάτι τον επαναπατρισμό για χάρη του Ολυμπιακού και άλλωστε και το μπάτζετ είναι σε αρκετά λογικά πλαίσια (γύρω στις 500.000).

Αμπντούν: Ξένα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν για τον άσο της Καβάλας, που τον θέλουν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Ο Αλγερινός όντως βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Βαλβέρδε και πράγματι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του, ωστόσο αναμένεται να κινηθούν για κάποια πιο ηχηρά ονόματα σε πρώτη βάση.

Οι "δύσκολοι":

Σάντσες: Σύμφωνα με τα όσα είχαν γραφτεί στον Τύπο το προηγούμενο διάστημα, ο μέσος της Βαλενσιέν θα ανήκε στην προηγούμενη λίστα. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη γαλλική ομάδα να ζητάει περισσότερα από 3 εκ. ευρώ και στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Ο Σάντσες "αρέσει" και θα ήταν μια καλή λύση, όμως δύσκολα θα αποκτηθεί με ποσό πολύ πάνω από τα 2 εκατομμύρια.

Παπασταθόπουλος: Ο διεθνής αμυντικός της Μίλαν είναι ο διακαής πόθος στον Πειραιά για να πλαισιώσει Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ στα μετόπισθεν και ο Βαλβέρδε να έχει στα χέρια του τρεις πρώτης κλάσης αμυντικούς. Θέμα απόκτησης του με αγορά από τη Μίλαν δεν πρόκειται να τεθεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) και όπως φαίνεται οι "ερυθρόλευκοι" θα κάνουν μια προσπάθεια ώστε να τον εντάξουν στο δυναμικό τους υπό μορφή δανεισμού. Ακόμη πάντως δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική συζήτηση με την ομάδα του Μιλάνου.

Τζαβέλλας: Ακόμη ένας Έλληνας που μπορεί με τη μία να αποτελέσει λύση ενδεκάδας και μέχρι στιγμής φέρεται ως ο στόχος που προκρίνεται ώστε να καλύψει το κενό του Ραούλ Μπράβο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η Άιντραχτ δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει εύκολα τον παίκτη να φύγει και ζητάει ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια. Αν και ακριβή, η περίπτωση του πρώην μπακ του Πανιωνίου παραμένει ανοιχτή, καθώς στον Ολυμπιακό έχουν θέσει ως στόχο και την ελληνοποίηση του ρόστερ και δύσκολα θα βρουν πολλούς Έλληνες σαν τον Τζαβέλλα.

Το όνομα του Σέζαρ Ντελγάδο είναι αυτό που έχει επανέλθει στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός είχε "παίξει" ως στόχος και στις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους και το γεγονός πως μένει ελεύθερος από τη Λιόν έχει κάνει τους ανθρώπους των "ερυθρολεύκων" να βλέπουν πολύ ζεστά το θέμα. Η αξία του εγνωσμένη, αλλά και ρίσκο η περίπτωσή του, λόγω των πολλών τραυματισμών που είχε τη φετινή σεζόν. Ο ίδιος ο παίκτης μάλιστα προχώρησε σε δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τον Ολυμπιακό "μεγάλη ομάδα" και λέγοντας πως θα του άρεσε να παίξει στην Ελλάδα, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Να σημειωθεί πως έχει ήδη στα χέρια του πρόταση από τους "Λιοναί" για κλειστό τριετές συμβόλαιο με απολαβές 500.000 το χρόνο.

Από κει και πέρα ένα "γαϊτανάκι" ονομάτων παρελαύνει στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, από τον Βιτόλο μέχρι τον Γκάγκο και από τον Ομπράνιακ μέχρι τον Πατσέκο. Προτάσεις μάνατζερ σίγουρα θα καταφτάσουν πολλές, σκάουτερς του Ολυμπιακού σίγουρα θα σταλούν σε αρκετά σημεία του πλανήτη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα εισρεύσουν δεκάδες παίκτες στην ομάδα. Λίγες και καλές κινήσεις επιθυμεί ο Βαλβέρδε, ώστε χτίζοντας πάνω στο φετινό σύνολο, να φτιάξει μια ανταγωνιστική για την Ευρώπη ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ