ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο Λονδίνο, χάνοντας ένα κάρο ευκαιρίες (15-10 οι τελικές υπέρ των "ερυθρολεύκων"), αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα (2-1), καθώς τα τραγικά λάθη στην άμυνα του κόστισαν ακριβά. Γκολάρα από τον Φουστέρ, δοκάρι ο Τοροσίδης. Αρνήθηκε πέναλτι στους Πειραιώτες ο διαιτητής, ενώ ο Μιραλάς θύμωσε τον Βαλβέρδε.

Αποστολή στο Λονδίνο: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και δυστυχώς η συγκεκριμένη φράση επιβεβαιώθηκε και στο Λονδίνο. Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά, αφού στο 20' βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και παρά την εξαιρετική τους εμφάνιση δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την ήττα.

Πως φτάσαμε όμως στο 2-0; Πολύ απλά... Ένα λάθος κοντρόλ του Μαρκάνο και η αδράνεια των αμυντικών (Τοροσίδη, Μαρκάνο) στο δεύτερο τέρμα, έφεραν τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο.

Κι όμως οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης για να πετύχουν το θαύμα. Ενδεικτικό είναι πως οι τελικές ήταν 15-10 υπέρ των Πρωταθλητών Ελλάδας μέσα στο Λονδίνο! Οι συγκεκριμένοι αριθμοί τα λένε όλα...

Παρόλα αυτά, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους (ειδικά στο δοκάρι του Τοροσίδη) και παρά την υπερπροσπάθεια, την τρομερή εμφάνιση και την κατάθεση ψυχής το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Τα λάθη στην αρχή και η επιλογή του Βαλβέρδε να προτιμήσει τον Μαρκάνο αντί του Αβραάμ, δυστυχώς πληρώθηκαν ακριβά, αφού ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στον όμιλο χωρίς βαθμό. Είναι άδικο το ποδόσφαιρο πολλές φορές...

Πλέον, οι Πειραιώτες επιστρέφουν στη Ελλάδα υπερήφανοι για την εμφάνιση, δίχως όμως κάποιον βαθμό στις αποσκευές κάτι που έμοιαζε φυσικό πριν την σέντρα του ματς, όχι όμως και μετά το τέλος, όπου ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο "Emirates". Αν συνεχιστούν τέτοιες εμφανίσεις στην Ευρώπη, τότε μπορεί να γίνει κάτι σπουδαίο.

Όλα όμως ίσως να ήταν διαφορετικά αν στο 66' ο διαιτητής έδινε πέναλτι στο χέρι του Τσάμπερλεϊν εντός περιοχής, την στιγμή μάλιστα που ήταν κοντά στην φάση. Τότε θα γινόταν το 2-2 και όλα θα ήταν διαφορετικά. Με το "αν" όμως δεν κάνεις δουλειά. Ό,τι έγινε, έγινε...

Στο πρώτο μέρος κορυφαίοι ήταν οι Ιμπαγάσα και Μιραλάς , στο δεύτερο ο Τοροσίδης ανέβηκε, ενώ σ' όλο το ματς ήταν εξαιρετικοί οι Φέισα και Μέλμπεργκ.

Δεν ήταν πάντως μόνο η ήττα που στεναχώρησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος αντικαταστάθηκε στο 75' από τον Αμπντούν και δεν αντέδρασε κόσμια. Έκανε μια χειρονομία δυσαρέσκειας και πήγε αμέσως στα αποδυτήρια. Όλα αυτά δεν άρεσαν στον Βαλβέρδε και η διοίκηση κάλεσε σε απολογία τον Μιραλάς.

Δείτε όλες τις φάσεις και τα όσα συνέβησαν πριν και κατά την διάρκεια του ματς στο Λονδίνο, στο LIVE του Sport24.gr από τον Βαγγέλη Σταματόπουλο

Διαβάστε το σχόλιο του Παντελή Διαμαντόπουλου για το ματς και γράψτε τη δική σας γνώμη

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Emirates Stadium"

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο

Βοηθοί: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ & Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ

4ος: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Σονγκ, Αντρέ Σάντος, Φρίμπονγκ, Αρτέτα, Ροσίτσκι, Τσάμπερλεϊν (68' Ράμσι), Αρσάβιν (83' Γκιμπς), Σαμάκ (71' Φαν Πέρσι).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ (75' Μοδέστο), Φέισα, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Μιραλάς (75' Αμπντούν), Τζεμπούρ.

Σκόρερ: 8' Τσάμπερλεϊν, 20' Αντρέ Σάντος / 27' Φουστέρ

Διαβάστε όλα τα νέα των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League στην ειδική κατηγορία του Sport24.gr.

Ανασκόπηση αγώνα:

Τα λάθη του Ιβάν (2-0)...

Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Μακούν έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Φέισα ξεκίνησε στα χαφ δίπλα στον Ορμπάιθ, Η μεγαλύτερη απ' όλες έκπληξη απ' όλες, ήταν το γεγονός πως ξεκίνησε βασικό τον Ιβάν Μαρκάνο και άφησε στον πάγκο τον έμπειρο και σίγουρο Αβραάμ Παπαδόπουλο. Δυστυχώς αυτή την επιλογή του, την πλήρωσε ο Ισπανός προπονητής. Πως την πλήρωσε; Με δύο γκολ.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, έδειξε καλά στοιχεία και στο 4' έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Φουστέρ, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8' όταν ο Μαρκάνο έκανε τραγικό κοντρόλ και ο Τσάμπερλεϊν δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Αποτέλεσμα; 1-0, πριν συμπληρωθεί το 10λεπτο και τα κακά μαντάτα συνεχίστηκαν...

Οι Πειραιώτες έχασαν ευκαιρία απ' αυτές που δεν χάνονται με τον Τζιμπούρ και ήρθε άλλο ένα λάθος του Μαρκάνο στο 20' να δώσει την ευκαιρία στον Αντρέ Σάντος να κάνει το 2-0. Ο Κοστάνσο δεν αντέδρασε και το έργο για τον Ολυμπιακό γινόταν ολοένα και πιο δύσκολο.

... και ο Δαυίδ που έφερε ελπίδες (2-1)

Παρόλα αυτά, οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν το έβαλαν κάτω. Δεν θεώρησαν πως το παιχνίδι τελείωσε, δεν τα παράτησαν, πείσμωσαν και τελικά κατάφεραν να βγουν και πάλι στην επίθεση και να δείξουν την καλή εικόνα των πρώτων λεπτών. Ο Φουστέρ με κεφαλιά-κανονιά μείωσε σε 2-1 στο 27', ενώ οι Πειραιώτες έχασαν 4 ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Τελικά δεν τα κατάφεραν και πήγαν στα αποδυτήρια μ' ένα γκολ πίσω. Επιθετικά οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εξαιρετικοί, αλλά τα ατομικά λάθη των αμυντικών τελικά τους στοίχισαν.

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν ήταν ίδιο, αφού οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ναι μεν είχαν την ίδια θέληση για την ανατροπή, όμως οι δυνάμεις τους από την υπερπροσπάθεια κάθε λεπτό μειώνονταν και έτσι τα πράγματα ήταν όλο και πιο πολύπλοκα.

Η κούραση και ο διαιτητής έφεραν την ήττα

Η δίψα όμως των Πειραιωτών για κάτι καλό στο "Emirates" είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν κάποιες καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα απίστευτο σουτ του Τοροσίδη, που τράνταξε το δοκάρι της Άρσεναλ. Ο ρυθμός και των δύο ομάδων έπεφτε όσο περνούσε η ώρα, με τον Ολυμπιακό να έχει καλύτερη εικόνα και τους Άγγλους να δημιουργούν φάσεις κυρίως λόγω ατομικών λαθών, αλλά πάντα κάποιος διόρθωνε τα πράγματα. Όπως στο 69' ο Κοστάνσο.

Από κει και πέρα, τα λεπτά περνούσαν και οι δύο ομάδες ήταν σαφώς πιο κουρασμένες. Οι προπονητές έκαναν τις αλλαγές του, με τους γηπεδούχους να βάζουν τον Φαν Πέρσι για να τελειώσουν το παιχνίδι και τον Βαλβέρδε να περνά τον Πάντελιτς για να έρθει η ισοφάριση, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος.

Όλα βέβαια μπορεί να είχαν αλλάξει, αν ο διαιτητής της αναμέτρησης έδινε πέναλτι, στο χέρι του Τσάμπερλεϊν μέσα στην περιοχή στο 66ο λεπτό. Ίσως ερχόταν το 2-2, ίσως ολοκληρωνόταν η ανατροπή, ίσως, ίσως, ίσως... Τελικά 2-1.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Στα δύο τραγικά λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά του ματς και έδωσαν το προβάδισμα στην Άρσεναλ από το πουθενά. Στο πρώτο έφταιγε το κακό κοντρόλ του Μαρκάνο, ενώ στο δεύτερο είχε ευθύνη ο Τοροσίδης που καθυστέρησε να γυρίσει, ο Μαρκάνο που έχασε τον Αντρέ Σάντος και ο Κοστάνσο που δεν αντέδρασε. Δύο τσάμπα και ήρθε η ήττα, παρά την τεράστια προσπάθεια των Πειραιωτών.

Η συνέντευξη Τύπου:

Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού):"Δεν μου άρεσε (η κίνηση του Μιραλάς), αλλά θα το λύσουμε. Μην ανησυχείτε, θα το λύσουμε. Πάνω από όλα, χρειάζεται σεβασμός σε όλες τις αποφάσεις".

Στατιστικά:

2

Γκολ

1

20%

Γκολ ανά τελικές

7%

10

Τελικές προσπάθειες

15

5

Σουτ προς την εστία

7

2

Σουτ εκτός εστίας

6

5

Κόρνερ

6

10

Επιθέσεις

17

4

Μεγάλες ευκαιρίες

4

3

Οφσάιντ

3

54%

Κατοχή μπάλας

46%

2

Κίτρινες κάρτες

3

15

Φάουλ

15

Το φιλμ του αγώνα:

4' Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό! Κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα για τον Φέισα, αυτός πλαγιοκόπησε από τα δεξιά και έκοψε στο σημείο του πέναλτι, ο Φουστέρ έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Στσέζνι.

8' ΓΚΟΛ για την Άρσεναλ (1-0)! Ο Μαρκάνο έκανε τραγικό κοντρόλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Τσάμπερλεϊν που μπήκε στην περιοχή και με όμορφο συρτό διαγώνιο πλασέ με το αριστερό την έστειλε στην αριστερή γωνία του Κοστάνσο.

14΄Απίστευτη ευκαιρία από τον Ολυμπιακό! Πρώτο σουτ από Φουστέρ μέσα από περιοχή κόντραρε,ο Τζεμπούρ με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή δεν μπορεί να τη σπρώξει στα δίχτυα καθώς έκοψε ο Αρτέτα, ενώ με δεύτερη προσπάθεια στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

20' ΓΚΟΛ για την Άρσεναλ (2-0)! Ο Αντρέ Σάντος πλαγιοκόπησε την άμυνα του Ολυμπιακού από τα αριστερά, ο Μέλμπεργκ έκοψε αρχικά τον Σαμάκ, όμως η μπάλα επέστρεψε στον Αντρέ Σάντος που με σουτ εξέθεσε τον προσωπικό του φρουρό Μαρκάνο και έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κοστάνσο (2-0).

25' Ο Αρσάβιν έβγαλε ωραία μπαλιά στον Σαμάκ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, το διαγώνιο πλασέ του έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοστάνσο.

27' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό (2-1)! Κόρνερ ο Ιμπαγάσα, αλλάζει την μπάλα με Μιραλάς, σέντρα Ιμπαγάσα με το αριστερό, ο Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά (έσκασε στο έδαφος) έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Στσέζνι.

29' Σουτ δυνατό μέσα από την περιοχή του Τζεμπούρ, απέκρουσε ο Στσέζνι σε κόρνερ!

29' Παράλληλη μπαλιά Τοροσίδη από τα δεξιά, δεν μπόρεσε ο Μέλμεργκ να τη σπρώξει με προβολή στα δίχτυα.

30' Τακουνάκι από Μιραλάς έξω από την περιοχή, σέντρα από Χολέμπας από αριστερά και σουτ στην κίνηση του Μιραλάς άουτ.

40' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ωραία ατομική ενέργεια από Μιραλάς, έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, ο Στσέζνι απέκρουσε σε κόρνερ.

48' Εξαιρετικό σουτ του Μιραλάς, η μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στσέζνι.

49' Ο Τσάμπερλεϊν βγήκε μόνος ύστερα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Κοστάνσο απέκρουσε με το σώμα του (του έκλεισε ωραία το οπτικό πεδίο).

65' ΔΟΚΑΡΙ ο Ολυμπιακός! Απίστευτη φάση με τον Τοροσίδη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι με αριστερό φαλτσαριστό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή.

66' Το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε ότι ο διαιτητής αρνήθηκε κακώςπέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού καθώς υπήρχε κοντρόλ με το χέρι από παίκτη της Άρσεναλ μέσα στην περιοχή των κανονιέρηδων.

69' Φοβερή απόκρουση Κοστάνσο σε τετ α τετ με Αρσάβιν.

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1 (goals)

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1 (highlights)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ