OPINIONS

Ο Μαρκάνο, το δοκάρι και τα προσωπικά λάθη

Ο Μαρκάνο, το δοκάρι και τα προσωπικά λάθη

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την επιλογή του Μαρκάνο, τον καλό Ολυμπιακό μέσα στο Λονδίνο, διαπιστώνοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δεχθεί γκολ από προσωπικά λάθη σε όλα τους τα παιχνίδια!

Η έκφραση ανακούφισης του Αρσέν Βενγκέρ στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, τα έλεγε όλα. Ο Αλσατός, είτε την ομάδα του να εκμεταλλεύεται την ανασταλτική ανυπαρξία των Πειραιωτών στο πρώτο 20λεπτο και να προηγείται 2- 0. Μάλλον κι αυτός, όπως πολύς κόσμος πίστεψε ότι το παιχνίδι θα ήταν… πάρτι!

Ωστόσο, όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Για την εμπειρία του βέβαια, όφειλε να είχε διακρίνει, ότι η ελληνική ομάδα δεν μπήκε στο Έμιρεϊτς για να… ταμπουρωθεί. Η πρώτη επίσκεψη σε μεγάλη περιοχή, άνηκε στους «ερυθρόλευκους».

Η πρώτη τεράστια και κλασική ευκαιρία, άνηκε και αυτή στους «ερυθρόλευκους». Στο ποδόσφαιρο όμως νικάει αυτός που βάζει γκολ. Και οι Λονδρέζοι όμορφα, απλά, ήρεμα και ακούραστα σημείωσαν δυο τέρματα- δώρα!

Τα αμυντικό τρανζίσιον του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα, οι πλευρές ανέβαιναν, μα καθυστερούσαν να επιστρέψουν. Έτσι προήλθε το ένα γκολ από δεξιά(της Άρσεναλ) και το άλλο από αριστερά. Με την διαφορά ότι σε αυτό το δεύτερο τέρμα, θα μπορούσε ο Μαρκάνο να ‘χε ρίξει μια κλωτσιά στη μπάλα, να τη στείλει στο… Λίβερπουλ και να ‘χε το κεφάλι του ήσυχο.

Άπαξ και πέρασε από τους αμυντικούς, ήταν εύκολο για τους γηπεδούχους, αφού ο Κοστάντζο ούτως ή άλλως, φταίει- δε φταίει, είναι στο στόχαστρο! Το ‘χει καταλάβει κι ο ίδιος. Κανείς δεν θα πεί για τα τετ α τετ που έβγαλε ο Αργεντίνος στο δεύτερο 45λεπτο, αυτό που μετράει, είναι τα γκολ που δέχθηκε…

Επέλεξε Μαρκάνο κι έχασε

Θα γίνει πολλή κουβέντα για την επιλογή Μαρκάνο, αντί Παπαδόπουλου. Κι εγώ τον Έλληνα θα έβαζα, αλλά δεν είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό και μάλλον αυτός που έχει το γενικό πρόσταγμα, σκέφτηκε, ότι με την πιτσιρικαρία της Άρσεναλ, ο συμπατριώτης του, θα τα κατάφερνε καλύτερα. Επέλεξε Μαρκάνο ο προπονητής και δεν του βγήκε. Ίσως και να ‘χει μετανιώσει τώρα, μα δεν έχει σημασία. Στη μπάλα, επιλέγεις και ο χρόνος δε γυρίζει πίσω! Ή θα γίνεις μάγκας ή θα την πληρώσεις.

Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που δέχθηκε τα δυο γκολ, έγινε κυρίαρχος στην αναμέτρηση. Είχε καλές φάσεις, είχε δοκάρι, είχε πάνω απ’ όλα, σε εξαιρετική κατάσταση σχεδόν όλους τους μεσοεπιθετικούς του.

Από τη μέση και μπροστά η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με μορφή τον Φέισα, ήταν εξαιρετική, πίσω είχε ήδη πάθει τη ζημιά και οι ανάσες έρχονταν πιο εύκολα, αφού οι Άγγλοι το… γύρισαν στις αντεπιθέσεις, γυρίζοντας κι αυτοί τις γραμμές τους πιο πίσω.

Όταν ένα ματς κυλάει με τον τρόπο που κύλησε ο αγώνας Άρσεναλ- Ολυμπιακού, δύσκολα κάθεσαι να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Μένουν πολλά ερωτηματικά ακόμη περισσότερα «γαμώ το», για τις φάσεις που χάθηκαν. Ειδικά για το δοκάρι στην σουτάρα του Τοροσίδη.

Πληρώνει τα προσωπικά λάθη

Η βαθμολογία βέβαια, φέρνει τον Ολυμπιακό τελευταίο και καταϊδρωμένο, σε ένα γκρούπ που αρχόντισσα και πρώτη είναι η «τελειωμένη» κατά πολλούς –πριν αρχίσουν οι αγώνας- Μαρσέιγ! Όπως πήγε λοιπόν το 90λεπτο στο Έμιρεϊτς, κάποιοι θα τα βάλουν με τον Βαλβέρδε για τις επιλογές του, για τις αλλαγές, ίσως και για το στυλ που έπαιξε. Αυτό που ξέρω, είναι ότι ο Ολυμπιακός φέτος πληρώνει όλα τα προσωπικά λάθη. Μα όλα… Έχει δεχθεί γκολ από όλους όσους αντιμετώπισε ως τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την άλλη, είχε ψυχή, θέλει πολλά κουράγια να ορθώσεις ανάστημα με 2- 0 εις βάρος σου και ο Ολυμπιακός τα είχε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ