ΟΦΗ

Μακρής: "Είχα διαίσθηση ότι θα νικήσουμε στη Λεωφόρο"

Μακρής: "Είχα διαίσθηση ότι θα νικήσουμε στη Λεωφόρο"
INTIME SPORTS

O Γιώργος Μακρής μιλάει στο SPORT 24 για το γκολ του που έδωσε στον ΟΦΗ το πρώτο διπλό επί του Παναθηναϊκού μετά από 27 χρόνια. H Ευρώπη, ο Γκατούζο και το Γεντί Κουλέ.

Το γκολ του Γιώργου Μακρή στο 94' στη Λεωφόρο επέτρεψε στον ΟΦΗ να φύγει και πάλι νικητής από την έδρα του Παναθηναϊκού μετά από 27 χρόνια κι όπως παραδέχθηκε στο Sport24.gr το... αισθανόταν!

Ο αρχηγός των Κρητικών ήταν 3 ετών στην προηγούμενη νίκη με 5-2 και πλέον έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πως συνέβαλε τα μέγιστα στο να περάσει στην ιστορία και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος για το πώς θα εξελιχθεί η φετινή χρονιά.

Στιγμές που σου μένουνε αξέχαστες

«Είναι από τις στιγμές που πραγματικά σου μένουνε αξέχαστες. Τόσο το ότι ζήσαμε στην Λεωφόρο όσο και μετά την επιστροφή μας στο Ηράκλειο», τόνισε ο Μακρής και πρόσθεσε: «Η μπάλα ήρθε σε εμένα και δεν ήταν δυνατόν να χάσω την ευκαιρία να ευκαιρία. Για αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θεό», για να εξηγήσει. «Και για το ότι ήμουν εγώ ο σκόρερ του νικητήριου γκολ για την ομάδα μου αλλά και για την χαρά που προσφέραμε στους εαυτούς μας και στους φιλάθλους μας. Σε ένα παιχνίδι όπου αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί προσπάθησαν πάρα πολύ και κερδίσαμε ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό. Σεβασμό που αξίζει ο ΟΦΗ σαν ομάδα και φανέλα όπου και αν αγωνίζεται».

Το άκουγα τριγύρω μου

Κι όσο για το αν το αισθανότανε ότι η παράδοση των 27 ετών θα έσπαγε ο Μακρής με απόλυτη ειλικρίνεια σχολίασε: «Ήταν κάτι που το αισθανόμουν αν και φρόντισα να μην το εξωτερικεύω σε αντίθεση με όλους τριγύρω μου που άκουγα να το συζητάνε. Εγώ όμως περίμενα να έρθει η ώρα του παιχνιδιού και είχα την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά όπως και πήγανε».

Για το γεγονός ότι ευχαρίστησε τον Θεό εξήγησε: «Ήταν μαζί μας. Πετύχαμε μία σημαντική και μεγάλη νίκη για την ομάδα και τον πιστό μας κόσμο αλλά και για την ιστορία της ομάδας. Μία νίκη που είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσει ώθηση και δύναμη για την συνέχεια της χρονιάς. Το ευχαριστώ προς τον Θεό όμως ανήκει και επί προσωπικού για ότι έμελλε εγώ σαν αρχηγός του ΟΦΗ που είναι μεγάλη τιμή να σημειώσω το νικητήριο γκολ μας».

Είχαμε σωστή τακτική

Σχετικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού ο Μακρής τόνισε: «Δείξαμε αρκετά καλά διαβασμένοι. Προηγηθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο και αντέξαμε στην πίεση του Παναθηναϊκού με εξαίρεση την φάση του γκολ της ισοφάρισής του από μία στημένη μπάλα χωρίς εμείς με την σειρά μας να απειλήσουμε ιδιαίτερα. Με σωστή τακτική όμως χτυπήσαμε στο τέλος και φύγαμε νικητές».

Για την προετοιμασία του ΟΦΗ για το χθεσινό ραντεβού στην Λεωφόρο είπε: «Δουλέψαμε πάρα πολύ μέσα στην διακοπή μετά την ήττα που είχαμε μέσα στην Τούμπα και εμφανιστήκαμε έτοιμοι. Κι όχι μόνο αυτό αλλά φύγαμε και με την νίκη».

Υπέρβαση η Ευρώπη

Σχετικά με τον στόχο του φετινού ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Super League και κατά υπάρχει διαφοροποίηση μετά το διπλό επί του Παναθηναϊκού τόνισε: «Ο ΟΦΗ είναι μία ιστορική και μεγάλη ομάδα με κόσμο που είναι στο πλευρό του και όπως είπα και πέρσι δεν μπορεί να έχει ως στόχο του την παραμονή. Σε ένα πρωτάθλημα όμως όπως είναι το φετινό όπου υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες και που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θα πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είδαμε ήδη πως έχουνε γίνει εκπλήξεις και με την βοήθεια του κόσμου μας θα κοιτάξουμε να πετύχουμε το καλύτερο και ταυτόχρονα να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουνε».

Πως όμως βλέπει ο Μακρής την μάχη του τίτλου στο φετινό πρωτάθλημα της Super League που χαρακτήρισε ως ανταγωνιστικό; «Θεωρώ ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που δείχνουν να είναι οι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν».

Για το αν μετά το τέλος της αρνητικής παράδοσης στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό ήρθε η ώρα και της επιστροφής του ΟΦΗ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ο Μακρής απάντησε φανερά προσγειωμένος. «Θα ήταν κάτι το ιδανικό αλλά θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Αν έρθει δεν θα πούμε όχι αλλά θα μιλάμε για μία υπέρβαση», ενώ για την παρουσία του ΟΦΗ στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος μετά την περσινή πορεία μέχρι τα ημιτελικά υποστήριξε: «Θα κοιτάξουμε να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια με οδηγό την εμφάνισή μας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μία εμφάνιση όπου δείξαμε ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά που μπορούμε να κάνουμε στην φετινή χρονιά σαν ομάδα».

Ολοένα και περισσότερο Κρητικός

Ο Μακρής δεν αρνήθηκε να σταθεί και στην επέκταση του συμβολαίου του με τον ΟΦΗ στην διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου για άλλα δύο χρόνια λέγοντας: «Ήταν η ανταμοιβή της περσινής καλής μου χρονιάς με την στάση του προέδρου και του κόσμου να με κράτησαν σε συνδυασμό και με το ΟΚ του κόουτς», για να προσθέσει: «Με αποτέλεσμα να αισθάνομαι ολοένα και περισσότερο Κρητικός».

Ο Γκατούζο και το Γεντί Κουλέ

Ποια όμως είναι η άποψή του για τον φετινό Ιταλό τεχνικό της ομάδας Τζενάμο Γκατούζο; «Ο ΟΦΗ με την περσινή του πορεία στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο έδειξε ότι ανέβηκε επίπεδο και συνέβαλε στην έλευση του κ. Γκατούζο. Κι αν σαν προπονητή τον γνωρίζω καθημερινά ολοένα και περισσότερο από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μας είναι σίγουρο ότι έχει πολλές παραστάσεις ως ποδοσφαιριστής σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο που μόνο προς όφελός μας μπορούνε να λειτουργήσουν».

Τέλος για την ατμόσφαιρα που δημιουργούνε οι φίλαθλοι του ΟΦΗ στα εντός έδρας παιχνίδια στο Γεντί Κουλέ τόνισε: «Είναι κάτι το απίστευτο και μας δίνουνε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να φεύγουμε νικητές ακόμη και στο φινάλε όπως έγινε στο παιχνίδι μας με τον Παναιτωλικό. Ξέρω όμως ότι τους πληγώσαμε στην ήττα που είχαμε γνωρίσει από την Βέροια και θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παν για να μην επαναληφθεί».

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ