ΜΙΛΑΝ

Παράταση μιας μέρας πήραν οι Κινέζοι της Μίλαν

Παράταση μιας μέρας πήραν οι Κινέζοι της Μίλαν

Παράταση μιας μέρας για τεχνικούς λόγους έλαβε το κινεζικό κονσόρτιουμ, προτού καταθέσει την τρίτη δόση, ύψους 100.000.000 ευρώ, για την εξαγορά της Μίλαν. Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες των αγοραστών.

Το κινεζικό κονσόρτιουμ "Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co.", που επιδιώκει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Μίλαν, ζήτησε και έλαβε παράταση μιας ημέρας, για να καταθέσει την τρίτη εγγυητική δόση του συνολικού ποσού αγοράς, η οποία ανέρχεται σε 100.000.000 ευρώ.

Με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών προ εβδομάδων είχε γίνει γνωστό ότι οι Κινέζοι έπαιρναν παράταση σχεδόν τριών μηνών για να ολοκληρώσουν το deal, μέχρι τις 3 Μαρτίου 2017 κι ενώ είχαν πάρει ήδη μία πρώτη παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Απαράβατος όρος ήταν να καταβάλουν ακόμα μία δόση στην τράπεζα, η οποία, όπως και οι προηγούμενες δύο συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ, δεν θα επιστραφεί σε περίπτωση που χαλάσει η συμφωνία για οιονδήποτε λόγο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι Κινέζοι δεν κατέθεσαν τη δόση εντός της Δευτέρας, ωστόσο ενημέρωσαν εγκαίρως ότι αυτό συνέβη για τεχνικά προβλήματα και ότι το πρωί της Τρίτης θα κάνουν το καθήκον τους, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία μεταβίβασης του 99,93% των μετοχών των "ροσονέρι", που αυτήν τη στιγμή κατέχει η εταιρία "Fininvest", συμφερόντων Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, η εφημερίδα "Il Sole 24 Ore" αποκάλυψε την ταυτότητα των υποψηφίων αγοραστών της Μίλαν, η οποία μέχρι στιγμής κρατείτο "επτασφράγιστο" μυστικό. Το μοναδικό όνομα που είχε διαρρεύσει μέχρι στιγμής ήταν ο επικεφαλής του κονσόρτιουμ, Γιονγκχονγκ Λι, καθώς και η επενδυτική φίρμα "Haixia Capital Management Co., Ltd.".

Τα νέα ονόματα που προστέθηκαν στη διαδικασία αγοραπωλησίας είναι άκρως δυνατά στον εμπορικό κόσμο και δη της κίνας, αφού περιλαμβάνουν την χρηματοοικονομική εταιρία από το Χονγκ Κονγκ "Huarong International", τη Βιομηχανική Τράπεζα της Κίνας, την Τράπεζα του Γκουάνγκζου και την κρατική τράπεζα China Zheshang Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παράταση μέχρι τις 3 Μαρτίου για την πώληση της Μίλαν
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ