ΜΙΛΑΝ

Παράταση μέχρι τις 3 Μαρτίου για την πώληση της Μίλαν

Παράταση μέχρι τις 3 Μαρτίου για την πώληση της Μίλαν
Μπερλουσκόνι

Η Μίλαν δεν πρόκειται να πωληθεί πριν από τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε επίσημα τόσο ο σύλλογος όσο και το κινεζικό κονσόρτιουμ που επιθυμεί την εξαγορά και που θα πρέπει να δώσει και τρίτη δόση για να μην χαλάσει το deal.

Νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Μίλαν από κινεζικό κονσόρτιουμ, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την άνοιξη του 2017. Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το πρωί της Τετάρτης, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να δώσουν νέα παράταση στη διαδικασία, η οποία πλέον θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Μαρτίου του νέου έτους.

Η "Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co." δεν κατόρθωσε να επιλύσει τα προβλήματα ρευστότητας και να πάρει εγκαίρως τις απαιτούμενες εγκρίσεις για τη μεταφορά κεφαλαίων ύψους 420.000.000 ευρώ από την Κίνα στις τράπεζες της Ιταλίας, με συνέπεια εδώ και καιρό να διαφαίνεται ότι δεν θα προλάβαινε την ημερομηνία της 13ης Δεκεμβρίου, που προέκυψε μετά από την πρώτη παράταση.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε επισημάνει προ ημερών ότι σε περίπτωση που πειστεί ότι τα χρήματα υπάρχουν, είναι διατεθειμένος να δώσει παράταση το πολύ 1,5 μήνα. Παρ' όλα αυτά, η χρονική προθεσμία είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τον "καβαλιέρε" να θέτει ως όρο για την παράταση την καταβολή ακόμα μιας δόσης, της τρίτης συνολικά, που θα φτάνει τα 100.000.000 ευρώ. Η καταβολή θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Το προσύμφωνο που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου συνοδεύτηκε με μία δόση 15.000.000 ευρώ, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου, οι Κινέζοι κατέβαλαν ακόμα 85.000.000 ευρώ, ποσά τα οποία δεν επιστρέφονται σε περίπτωση που χαλάσει το deal.

Το κινεζικό κονσόρτιουμ είναι υποχρεωμένο να καταβάλει ακόμη 420.000.000 ευρώ για να πάρει στα χέρια του το 99,93% του μετοχικού πακέτου, ενώ αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις του συλλόγου που αγγίζουν τα 220.000.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να παρέχει μεταγραφικό μπάτζετ 350.000.000 ευρώ στα πρώτα τρία χρόνια από τη στιγμή που θα αναλάβει τα "ηνία".

Παράταση μέχρι τις 3 Μαρτίου για την πώληση της Μίλαν

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "SINO-EUROPE SPORTS"

Το κινεζικό κονσόρτιουμ "ιδρύθηκε τον Μάιο με μετοχικό κεφάλαιο 100.000.000 γουάν (σ.σ. περίπου 13.400.000 ευρώ) στο ανατολικό προάστιο του Ζετζιάνγκ και όλες οι μετοχές του ανήκουν σε ένα φυσικό πρόσωπο, το οποίο ταυτοποιήθηκε ως Χουασάν Τσεν, σύμφωνα με τα έγγραφα καταχώρησης της εταιρίας", σύμφωνα με δημοσίευμα από το εβδομαδιαίο περιοδικό " Caixin".

Το αντικείμενο της "Sino-Europe Sports" είναι "η διαχείριση αθλητικών οργανισμών, η επένδυση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και οι βιομηχανικές συμβουλές, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα", αναφέρει το ρεπορτάζ. Μάλιστα, προσθέτει ότι ο Τσεν ίδρυσε ακόμα δύο επενδυτικές εταιρίες τον Ιούνιο, με έδρα στην ίδια διεύθυνση και στον ίδιο όροφο με τη "Sino-Europe".

Οι πληροφορίες για τον Τσεν είναι ελάχιστες, αφού το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Xinhua" υποστηρίζει ότι έχει ελάχιστες αναφορές στα ΜΜΕ. Πρόεδρος της "Sino-Europe" είναι ο Γιονγκχονγκ Λι, ο οποίος ενήργησε ως "ο βασικός χορηγός του επενδυτικού ομίλου και ο κύριος διαπραγματευτής (σ.σ. για τη συμφωνία) ", υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η "Fininvest", η οποία υποστηρίζει επίσης ότι η "Sino-Europe" στηρίζεται από την "Haixia Capital", τον επενδυτικό βραχίονα που ελέγχεται από την κρατική "State Development & Investment Corp." και από ακόμα ορισμένες εταιρίες "υπό κρατικό έλεγχο".

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ