ΜΙΛΑΝ

Αλέγκρι: "Η Μπάγερν ξεκινά φαβορί για το νέο CL"

Αλέγκρι: "Η Μπάγερν ξεκινά φαβορί για το νέο CL"

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι χαρακτήρισε επιτυχία για τη φετινή Μίλαν την κατάληψη της 3ης θέσης στη Serie A και αποθέωσε τον Στεφάν Ελ Σααραουί ενώ έχρισε φαβορί τη Μπάγερν ενόψει του νέου Champions League.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο " overlap.gr" στο ξενοδοχείο "Grosvenor House", το πρωί της επόμενης του μεγάλου τελικού του Champions League, ο Ιταλός τεχνικός μίλησε επίσης για το πλάνο των "ροσονέρι" με την προώθηση νεαρών παιδιών, για το αν θα ήταν εφικτό το σκουντέτο για τη Μίλαν, καθώς και για την εικόνα που σχημάτισε για τον τελικό του "Γουέμπλεϊ" μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Ντόρτμουντ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάσιμο Αλέγκρι:

Overlap.gr : Φέτος καταφέρατε την τελευταία αγωνιστική να μπείτε στην τριάδα του πρωταθλήματος και να αγωνιστείτε ξανά στο Champions League.

M.A.: Όντως! Σχεδόν την ύστατη στιγμή, καταφέραμε να πάρουμε την Τρίτη θέση , μπροστά από την Φιορεντίνα και να έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πρώτα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη φάση των πλέι-οφ που σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολη. Όμως είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας να είναι παρούσα στη κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, που ενδεχομένως θα της δώσει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει και κάποια ή κάποιες σημαντικές μετεγγραφές . Τα χρήματα αυτά βοηθούν την κάθε ομάδα μεγάλη ή μικρή.

Overlap.gr : Φέτος είδαμε ότι η Μίλαν στηρίχθηκε πιο πολύ στα νέα και ταλαντούχα παιδιά και λιγότερα σε έμπειρες μονάδες, όπως είχε παλαιότερα.

Μ.Α. : Βεβαίως! Έτσι αποφάσισε η διοίκηση, έτσι έπρεπε να ακολουθήσουμε. Δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα άλλων εποχών και πρέπει να κινηθούμε στο πλαίσιο που καθορίζει η διοίκηση και στο νέο δημοσιονομικό κανονισμό της ΟΥΕΦΑ (Financial Fair Play) που όμως δίνει τη δυνατότητα να φανούν και να προωθηθούν νέα ταλέντα από τις Ακαδημίες . Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Μίλαν δεν έχει ταλέντα. Έχει και σπουδαία μάλιστα που σύντομα θα λάμψουν και θα την φέρουν ξανά, κάποια στιγμή, στην κορυφή του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Overlap.gr : Εννοείς φυσικά τον Ελ Σαράουι, έναν ποδοσφαιριστή που είχε σημαντική πρόοδο και το μέλλον του ανήκει, όπως και του ετέρου επιθετικού του νεαρότερου, Νιάνγκ.

Μ.Α. : Ο Ελ Σαράουι είναι το αύριο του Ιταλικού ποδοσφαίρου και της Μίλαν. Σπουδαίο ταλέντο, που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε μεγάλο επιθετικό. Στην πρώτη του κιόλας παρουσία στην ενδεκάδα της Μίλαν, μπόρεσε να μειώσει αρκετά την απουσία του έμπειρου και σπουδαίου, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ,δείχνοντας τα προτερήματά του, που είναι ταχύτητα, ωραία τεχνική κατάρτιση και φυσικά εκτελεστική ικανότητα. Το παιδί αυτό πιστεύω ότι θα είναι ο επόμενος μεγάλος επιθετικός των «ροσονέρι». Όμως δεν είναι μόνο ο Ελ Σαράουι πολλά υποσχόμενος. Είναι και ο πιο μικρός σε ηλικία, Νιάνγκ ο οποίος παραλίγο να σκοράρει κατά της Μπαρσελόνα στο «Καμπ Νου» και κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν έπειτα. Μπορεί και να είχαμε προκριθεί.. Και δεν πρέπει να αγνοούμε ότι από τον Ιανουάριο και μετά είχαμε στην ενδεκάδα μας και τον Μάριο Μπαλοτέλι που είναι από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή επιθετικούς της Ευρώπης και βασικό στέλεχος της εθνικής Ιταλίας. Η ομάδα μας παίζοντας τις περισσότερες φορές με σύστημα 4-3-3 έδειξε πως είχε τα φόντα για σημαντικά πράγματα.

Overlap.gr : Δηλαδή θα μπορούσατε να είχατε φθάσει ακόμη και στην κατάκτηση του σκουντέτο;

Μ.Α. : Δύσκολο, εξαιρετικά δύσκολο αυτό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε μία νέα ομάδα με αρκετούς άπειρους ποδοσφαιριστές, που όταν αποκτήσουν τις εμπειρίες που χρειάζονται, τότε θα αποδώσουν και καλύτερα, προς όφελος και της Μίλαν. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι σημαντικό για μας που τερματίσαμε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, αφού χρειάσθηκε μεγάλη μάχη τόσο με τη Νάπολι, που κατέλαβε την δεύτερη θέση, αλλά πολύ περισσότερο με τη Φιορεντίνα που ανεβαίνει συνεχώς. Πιστεύω ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι ακόμη πιο δυνατή!

Overlap.gr : Ποια η γνώμη σου για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Δίκαια η Μπάγερν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια;

Μ.Α. : Φυσικά. Μπορεί στα πρώτα 20 λεπτά να είχε αρκετά προβλήματα και να μη μπορούσε να αναπτυχθεί όπως ήθελε, αφού κυριαρχούσε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά με την πάροδο του χρόνου βελτιωνόταν συνεχώς. Η φετινή Μπάγερν μπορεί κατά βάση να είχε σχεδόν τους ίδιους παίκτες με πέρυσι, που είχε φθάσει ξανά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αυτή τη φορά, ήταν πιο πειθαρχημένη, και πιο προσεκτική στην κάθε της κίνηση . Ο Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ με τον Χάβι Μαρτίνεθ έκαναν σπουδαία δουλειά στο χώρο του κέντρου, μην αφήνοντας τους αντιπάλους τους να κινηθούν όπως θέλουν, ενώ ο Αριεν Ρόμπεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος και σημείωσε ένα θαυμάσιο γκολ λίγο πριν το τέλος. Ήταν μία δικαίωση για τον Ρόμπεν που είχε δεχθεί έντονη κριτική στο περυσινό παιχνίδι.

Overlap.gr : Από τη Ντόρτμουντ ποιοι παίκτες σου άρεσαν;

Μ.Α. : Ο Γκίντογκαν σίγουρα! Πρόκειται για ένα μηχανάκι που κινούσε τα νήματα για την ομάδα του, ενώ έδινε και πολύ καλές μπαλιές. Μετά ο Ρόις έχει σπουδαίο ταλέντο και μπορεί να φθάσει πολύ ψηλά,ενώ ο Πολωνός, Λεβαντόφσκι δεν φάνηκε όσο θα μπορούσε, καθώς ήταν ιδιαίτερα φρουρούμενος από Μπόατενγκ και Ντάντε.

Overlap.gr : Πιστεύεις ότι και τη νέα σαιζόν η Μπάγερν έχει τα φόντα να διατηρήσει τα πρωτεία της στην Ευρώπη;

Μ.Α. : Όπως είναι τώρα τα πράγματα και με δεδομένο ότι θα έχει στην ομάδα της ,έναν ακόμη σπουδαίο μεσοεπιθετικό τον Μάριο Γκέτσε που η απουσία του φάνηκε στην ομάδα της Ντόρτμουντ, νομίζω πως ξεκινά ως το φαβορί για τη νέα σαιζόν. Και δεν ξέρουμε αν θα πάρει και τον Πολωνό, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχουμε ακούσει ήδη αρκετά για πιθανή συμφωνία τους.

Overlap.gr : Επιστρέφουμε στην Ιταλία. Η Γιουβέντους θα είναι και τη νέα σαιζόν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο;

Μ.Α. : Ναι δεν έχει οικονομικά προβλήματα η Γιουβέντους και με πιθανή προσθήκη ορισμένων καλών παικτών θα είναι ξανά το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Διαθέτει πολύ καλό σύνολο, καλό προπονητή και μέσα στο νέο της γήπεδο, δύσκολα μπορεί να τον κοντράρει οιοσδήποτε.

Overlap.gr : Να μιλήσουμε και για σένα.. Τι βλέπεις θα παραμείνεις στην Μίλαν ή θα πας κάπου αλλού να συνεχίσεις τη δουλειά σου;

M.A.: Υπομονή σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε…

* Τελικά, ο Μάσιμο Αλέγκρι έμεινε στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν μετά το καθοριστικό ραντεβού που είχε με τους Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι, με τις φήμες περί αντικατάστασής του από τον Κλάρενς Ζέεντορφ να διαψεύδονται.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ