ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

"Πολίτης" και με τη βούλα ο Μανγκαλά

"Πολίτης" και με τη βούλα ο Μανγκαλά

Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ελιακίμ Μανγκαλά από την Πόρτο, ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του σέντερ μπακ. Σημαντική ενίσχυση για τους "Πολίτες".

Έναν δυνατό σέντερ μπακ έψαχνε η Μάντσεστερ Σίτι και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ελιακίμ Μανγκαλά. Ο πρώην άσος της Πόρτο είναι και επίσημα "Πολίτης" έναντι 40.000.000 ευρώ, ενισχύοντας την οπισθοφυλακή της ομάδας του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Ο Μανγκαλά θα είναι ο παρτενέρ του Βενσάν Κομπανί στο κέντρο της άμυνας, με τον Σαμπαλέτα δεξιά και τον Κολάροφ στην άλλη πτέρυγα. Βέβαια, ο Χιλιανός προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει, αλλά ένα πρώτο σκεπτικό είναι αυτό.

Ο Μανγκαλά σημείωσε τρία γκολ με κεφαλιά στο περσινό Europa League, κάτι που δεν πέτυχε κανείς άλλος παίκτης, δείγμα ότι έχει καλή επαφή με τα δίχτυα και είναι εξαιρετικός στις εναέριες μάχες είτε πίσω είτε μπροστά.

Εξάλλου, χαρακτηριστικό είναι πως και αν βρίσκεται μόλις στα 23 του χρόνια, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα σε δυο διαφορετικές χώρες (Σταντάρ Λιέγης και Πόρτο), πηγαίνοντας σε μια Πρωταθλήτρια που θέλει να παραμείνει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο τρεις φορές διεθνής με την εθνική Γαλλίας, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις: " Η Σίτι είναι εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και για εμένα ήταν σημαντικό να συνεχίσω την πρόοδό μου. Θέλω να πάρω τίτλους και πιστεύω πως μαζί της μπορώ να τα καταφέρω. Είμαι φιλόδοξος και γι’ αυτό και βρίσκομαι εδώ. Για εμένα, το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στον κόσμο".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ