ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Είμαι εδώ για να αποδείξω τον εαυτό μου"

Γκουαρδιόλα: "Είμαι εδώ για να αποδείξω τον εαυτό μου"
© IAN HODGSON

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξήγησε την απόφαση του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι και να μην συνεχίσει στη Μπάγερν Μονάχου.

"Για αυτό είμαι εδώ, για να αποδείξω τον εαυτό μου ως προπονητή". Με αυτή τη φράση άρχισε τις δηλώσεις στην παρουσίαση του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, εξηγώντας την απόφαση του να συνεργαστεί με τη Μάντσεστερ Σίτι και να μην συνεχίσει στη Μπάγερν Μονάχου.

Στην αρχή της καριέρας του στην προπονητική, ο Γκουαρδιόλα κατέκτησε όλους τους τίτλους. "Ήμουν στη Μπαρτσελόνα, όπου στην κυριολεξία είχα τα πάντα, τους καλύτερους παίκτες και ένα ρόστερ στο οποίο οι περισσότεροι παίκτες αναδείχτηκαν μαζί από την ακαδημία και τους γνώριζα καλά" τόνισε ο Πεπ.

"Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένα club που έχει τεχνογνωσία και έχει πάρα πολλά συν" ανέφερε για την προηγούμενη δουλειά του.

"Έπειτα, ασχολήθηκε με την Premier League, στην οποία ήρθε να εργαστεί: "Εδώ είναι ένα διαφορετικό τεστ για την καριέρα μου. Θα ήταν άνετα να μείνω εκεί που ήμουν, αλλά θεωρώ ότι αυτό ήταν το κατάλληλο timing για να έρθω εδώ και να αποδείξω τον εαυτό μου".

Κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχία του είναι η προσέγγιση που θα έχει ο Καταλανός προπονητής στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι. "Θα δούμε εάν είμαι ικανός να πείσω αυτούς τους ποδοσφαιριστές να παίξουν το ποδόσφαιρο που θέλω και να το πράξουν στο υψηλότερο επίπεδο" σχολίασε και πρόσθεσε: " Δέστε τις ζώνες σας για την άλλη όψη του αυτοκινήτου!".

Εν κατακλείδι, ανέφερε για την απόφαση του: "Είναι προτιμότερο να ζήσω με τόσο μεγάλη πίεση, παρά να ζω και να λέω: εντάξει, εάν νικήσουμε είναι ΟΚ, εάν δεν νικήσουμε, πάλι ΟΚ"...

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ