ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τεράστιος ο κίνδυνος για τη Λίβερπουλ λόγω Ματίπ

Τεράστιος ο κίνδυνος για τη Λίβερπουλ λόγω Ματίπ
Ματίπ-Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ κινδυνεύει με μηδενισμό σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει τον Ζοέλ Ματίπ στα προσεχή παιχνίδια, κάτι που πιθανόν να πράξει! Διαβάστε τι έχει συμβεί με τον Καμερουνέζο στόπερ και τη FIFA.

Η FIFA... αρνείται να δώσει διευκρινίσεις στη Λίβερπουλ για το θέμα του Ζοέλ Ματίπ και η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ καλείται να επιλέξει μεταξύ αποκλεισμού του Καμερουνέζου αμυντικού ή κινδύνου να χάνει στα χαρτιά τα παιχνίδια στα οποία συμμετέχει ο παίκτης.

Το πρόβλημα έγκειται στη διάταξη της FIFA που αφορά στις κλήσεις διεθνών ποδοσφαιριστών και την άρνηση αυτών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, για χάρη των υποχρεώσεων που έχουν με τους συλλόγους τους.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν επιτρέπεται σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται με τους συλλόγους τους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων τους και εν προκειμένω, ακόμα και μέχρι να ολοκληρωθεί το Κύπελλο Εθνών Αφρικής στο οποίο συμμετέχουν τα "αδάμαστα λιοντάρια", εάν φτάσουν στον τελικό της 5ης Φεβρουαρίου.

Η Λίβερπουλ ζήτησε διευκρινίσεις από τη FIFA, διότι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται εκτός εθνικής Καμερούν εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, ενώ ούτε είχε κληθεί στην αποστολή για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Αφρικής.

Παρ' όλα αυτά, η FIFA παρέπεμψε τους "κόκκινους" στο καταστατικό, χωρίς να δίνει περισσότερες εξηγήσεις. Αργότερα, δε, κάλεσε τη Λίβερπουλ να τα "βρει" με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του Ματίπ.

Λίβερπουλ και Καμερούν δεν έχουν βρει κοινό τόπο συνεννόησης και ως εκ τούτου, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν γνωρίζουν επ' ακριβώς τι επιτρέπεται να κάνουν με τον Ματίπ και τι όχι. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί σε επίσημους αγώνες της ομάδας, αρχής γενομένης από τον επαναληπτικό του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας στο Πλίμουθ.

Ο Ματίπ αποσύρθηκε από την αποστολή της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω της κατάστασης, αλλά και έχοντας χάσει τα προηγούμενα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Πλέον είναι πανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και ο Γίργκεν Κλοπ θέλει να τον επαναφέρει στο κέντρο της άμυνάς του.

Τεράστιος ο κίνδυνος για τη Λίβερπουλ λόγω Ματίπ

Σε περίπτωση που η Λίβερπουλ αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον παίκτη, τότε βάσει κανονισμού κινδυνεύει να χάσει στα χαρτιά τα παιχνίδια όπου θα αγωνιστεί. Το άρθρο που περιγράφει τις ποινές σε περίπτωση που ένας σύλλογος δεν επιτρέψει σε έναν παίκτη του να χρησιμοποιηθεί από την εθνική ομάδα του αναφέρει ότι "η Επιτροπή Κατάστασης Ποδοσφαιριστών της FIFA θα αιτηθεί επιπροσθέτως από την ομοσπονδία στην οποία ανήκει ο σύλλογος να κηρύξει χαμένο κάθε παιχνίδι(α) στο οποίο ο παίκτης έλαβε μέρος με τον επίμαχο σύλλογο". Ομοίως, σε περίπτωση αγώνα κυπέλλου, το παιχνίδι και κατοχυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα.

Σε περίπτωση που η Λίβερπουλ αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσει τον παίκτη, τότε θα πρέπει να τον στερηθεί εκτός από τον προσεχή αγώνα με την Πλίμουθ, και στο παιχνίδι με Σουόνσι (εντός, πρωτάθλημα). Εάν το Καμερούν προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών, τότε η Λίβερπουλ θα χάσει τον Ματίπ για τα παιχνίδια με Σαουθάμπτον (εντός, League Cup) και Τσέλσι (εντός, πρωτάθλημα), εάν το Καμερούν φτάσει στα ημιτελικά, τότε ο Ματίπ θα χάσει και το παιχνίδι με Χαλ (εκτός, πρωτάθλημα).

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ