ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ

Η Daily Mail καταγράφει τις εννιά ημερομηνίες του εφιαλτικού τελευταίου χρόνου του Στίβεν Τζέραρντ, με τη Λίβερπουλ και την εθνική Αγγλίας.

Ένα ημερολογιακό έτος γεμάτο πίκρες, απογοητεύσεις. Σίγουρα, διαφορετικά σχεδιασμένο στο μυαλό του Στίβεν Τζέραρντ.

Μπορεί να έχει ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τη Λίβερπουλ, ωστόσο από τις 27 Απριλίου του προηγούμενου έτους, ο Στίβεν Τζέραρντ βλέπει σε αγωνιστικό επίπεδο όλα να του πηγαίνουν στραβά. Τελευταίο επεισόδιο, ο αποκλεισμός από την Άστον Βίλα.

Η Daily Mail κατέγραψε τις εννιά ημερομηνίες - σταθμούς στη διάρκεια αυτού του έτους, με τα αγωνιστικά "χτυπήματα" της ποδοσφαιρικής μοίρας προς τον αρχηγό της Λίβερπουλ, να είναι διαδοχικά.

27 Απριλίου 2014 - Ο τίτλος... γλιστρά

Το ημερολόγιο γράφει 27 Απριλίου του 2014 κι η Λίβερπουλ με ακέραιες τις ελπίδες της για κατάκτηση του τίτλου της Premier League, υποδέχεται την Τσέλσι, στο "Άνφιλντ". Η μοίρα θα παίξει ένα άσχημο παιχνίδι στον αρχηγό της ομάδας. Ο Στίβεν Τζέραρντ γλιστρά και μαζί οι ελπίδες των "reds" για την κορυφή μετά από πολλά χρόνια. Το δώρο εκμεταλλεύεται ο Ντεμπά Μπα, ο Ουίλιαν δίνει τη νίκη στην Τσέλσι με 2-0 και το πρωτάθλημα μετακομίζει από το Λίβερπουλ στο... Μάντσεστερ και τη Σίτι.

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ

5 Μαΐου 2014 - Νέο σοκ λίγες μέρες μετά

Λίγες ημέρες μετά, ο Στίβεν Τζέραρντ δέχεται ένα νέο ποδοσφαιρικό σοκ, εξίσου ή και περισσότερο ισχυρό από το προηγούμενο. Η Λίβερπουλ προηγείται με 3-0 στο "Σέλχαστ Παρκ", αλλά με 3 γκολ σε 10 λεπτά η Κρίσταλ Πάλας, την ισοφάρισε σε 3-3. Η κατάσταση είναι, πλέον, μη αναστρέψιμη.

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ

19 Ιουνίου 2014 - Μουντιάλ... αντίο

Η εθνική Αγγλίας, έχει χάσει από την αντίστοιχη της Ιταλίας στην πρεμιέρα των δύο ομάδων, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η πρόκριση περνά από το ματς με την Ουρουγουάη. Η τελευταία ευκαιρία για διάκριση του Στίβεν Τζέραρντ με το εθνόσημο στο στήθος χάνεται μαζί με το γκολ του επιθετικού της "σελέστε" και πρώην συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ, Λουίς Σουάρες, δίνοντάς του - άθελά του- την ασίστ. Τα "τρία λιοντάρια'' ολοκληρώνουν το τουρνουά χωρίς νίκη, και παίρνουν για ακόμη μία φορά το αεροπλάνο της επιστροφής.

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ

4 Νοεμβρίου 2014 - Ήττα από τη Ρεάλ

Με τη Λίβερπουλ να μην έχει ξεκινήσει καλά, το ματς στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" κρίνεται οριακό για τη συνέχεια στο Champions League. Οι "μερένγκες" νικούν 1-0, ο Τζέραρντ δεν ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα, αλλά πέρασε στο 69ο λεπτό στη θέση του Λούκας Λέιβα, μην μπορώντας να κάνει κάτι.

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ

9 Δεκεμβρίου 2014 - Το πιο πικρό γκολ

Ο Στίβεν Τζέραρντ σκοράρει στο "Άνφιλντ" επί της Βασιλείας, ισοφαρίζει σε 1-1 το γκολ του Φράι, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η Λίβερπουλ αποχαιρετά το Champions League, αποκλείεται, με την ελβετική ομάδα να παίρνει την πρόκριση, το γκολ του αρχηγού, δεν αρκεί.

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ

27 Ιανουαρίου 2015 - Αποκλεισμός από την Τσέλσι

Η προσπάθεια της Λίβερπουλ να προκριθεί στον τελικό του League Cup, σταματά στην Τσέλσι. Ο Στίβεν Τζέραρντ βλέπει τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς να "κόβει" το δρόμο για το "Γούεμπλεϊ". Άλλη μία ευκαιρία την κατάκτηση ενός τίτλου, χάνεται.

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ
© JAVIER GARCIA / BPI

26 Φεβρουαρίου 2015 - Ευρώπη... τέλος

Η πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λαμβάνει τέλος, στην Πόλη. Η Μπεσίκτας αποκλείει στη διαδικασία των πέναλτι τη Λίβερπουλ με 5-4. Ο ίδιος απών λόγω τραυματισμού, αλλά η πίκρα μένει η ίδια.

22 Μαρτίου 2015 - Αποβολή μετά από 38''

Πριν από ένα μήνα, έρχεται η ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο "Άνφιλντ", με 2-0. Ο Στίβεν Τζέραρντ δεν ξεκινά στη βασική ενδεκάδα, μπαίνει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο αλλά αποβάλλεται μόλις μετά από 38 δευτερόλεπτα.

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ
© GETTY IMAGES

19 Απριλίου 2015 - Τίτλου τέλους και στο Κύπελλο

Ο δρόμος για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόβεται από την Άστον Βίλα. Η ήττα στον ημιτελικό, αφήνει τον Στίβεν Τζέραρντ χωρίς τρόπαιο, την τελευταία του χρονιά με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ο εφιαλτικός χρόνος του Τζέραρντ

Στις 10 Μαΐου, ο Στίβεν Τζέραρντ ταξιδεύει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Τσέλσι, με τις μνήμες από το περσινό γλίστρημα να είναι νωπές. Στις 24 του μηνός θα είναι - κατά πάσα πιθανότητα - η τελευταία παράσταση του αρχηγού στο Μπριτάνια, κόντρα στη Στόουκ. Μάλλον δεν θα περίμενε τόσο αδιάφορο το τελευταίο του ματς, με τη φανέλα της ομάδας που αγάπησε κι από την οποία αγαπήθηκε.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ