ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο αγώνας συνεχίζεται

Ο αγώνας συνεχίζεται
INTIME SPORTS

Κι ενώ η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ συνεχίζει να μην έχει αποστείλει το σκεπτικό της απόφασης απόρριψης της έφεσης στο θέμα του φακέλου της αδειοδότησης για την νέα αγωνιστική περίοδο, στις τάξεις της οικογένειας του Ηρακλή δεν σταματούν τον αγώνα τους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου σε ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου έλαβε χώρα συγκέντρωση πολιτικών και πολιτειακών φορέων της πόλης που οργάνωσε ο Ηρακλής όπου το παρών εκτός του προέδρου του Γ.Σ. και της ΠΑΕ έδωσαν διάφοροι πολιτικοί φορείς της πόλης και όχι μόνο.


Παρόλα αυτά όμως στην οικογένεια του Ηρακλή και με το δίκιο τους ανέμεναν μεγαλύτερη προσέλευση αφού είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 23 βουλευτές του Ν. Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκαν οι 9. Ο λόγος για τους κ.κ. Καράογλου, Ζιώγας, Αναστασιάδης, Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ιωαννίδης, Βελόπουλος, Ρομπόπουλος, Κολοκοτρώνης (μέσω εκπροσώπου του).

Κι όσο για τους πολιτειακούς φορείς της Θεσσαλονίκης το παρών έδωσαν οι κ.κ. Ψωμιάδης, Μπουτάρης, Κυρίζογλου (δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης), Καϊτεζίδης (δήμαρχος Πανοράματος - Πυλαίας) και Γεράνης (αντιδήμαρχος Πανοράματος - Πυλαίας).


Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Κωνσταντίνος Γωγάκος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: " Και φέτος όπως και πέρσι μας σταύρωσαν από την ΕΠΟ. Όπως ο Χριστός δεν μπόρεσε να πάει τον σταυρό του στον Γολγοθά, τον βοήθησε ο Σίμων ο Κυρηναίος. Εσείς είστε ο Σίμων ο Κυρηναίος. Ο Ηρακλής έχει στοχοποιηθεί. Τον στοχεύει η ΕΠΟ που για τους λόγους της δεν μας θέλει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα", για να υπογραμμίσει:

" Μέχρι στιγμής δεν μας έχει έρθει το σκεπτικό της απόφασης. Στείλαμε μια επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ζητάμε να ζητήσει από την ΕΠΟ όλους τους φακέλους, να ελεγχθούν και το πόρισμά της να κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό πριν αρχίσει τα παιχνίδια για το UEFA. Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτή η ρήτρα εμπιστευτικότητας είναι πάνω από τους Νόμους και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ως Έλληνας Πολίτης αυτό δεν το δέχομαι. Σαν σύλλογος θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά περιθώρια. Μπορούμε να πάμε και στα πολιτικά δικαστήρια.


Νομίζω ότι ο Ηρακλής είναι άδικο να πέσει για τη θεωρία της καθαρής θέσης. Και το 1980 εμείς πληρώσαμε τη λεγόμενη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τώρα πάλι εμείς πληρώνουμε τις επιταγές του ΔΝΤ της UEFA. Δεν ξέρω αν οι άλλες 15 ΠΑΕ και θέλω να το γνωρίζω σαν Έλληνας πολίτης, αν οι φάκελοί τους ήταν πιο καλοί από τον δικό μας. Αισθάνομαι ότι υπάρχει ανισότητα και παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας. Ο,τι κερδίζω στον αγωνιστικό χώρο με κόπο και ιδρώτα το χάνω από μια επιτροπή της ΕΠΟ. Ζητάμε τη συμπαράστασή σας και για έναν ακόμη λόγο.


Στις 3 Ιουνίου θα γίνει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ και υπάρχει η δυνατότητα να ανακληθεί και εκεί η απόφαση. Θα συστήσουμε και μία συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Την Τρίτη υπάρχει συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους και εδώ θα ήθελα και τη συμπαράσταση του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιωθούμε γιατί αισθανόμαστε αδικημένοι. Δεν θεωρώ ότι ο Ηρακλής με την ιστορία του και με αυτά που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό αντιμετωπίζεται σαν επιχείρηση. Έστω και την ύστατη ώρα πρέπει να δοθεί λύση και να δικαιωθούμε. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος".


Κι όσο για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννη Τάκη, δήλωσε: " Ζητάμε να γίνει το αυτονόητο. Είναι μια διαδικασία που -όποτε βολεύει το κράτος- το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό και όποτε βολεύει την ΕΠΟ υπάρχει αυτοδιοίκητο και οι ομάδες είναι επιχειρήσεις. Ο Ηρακλής φέτος είναι η ομάδα που είχε 89% μείωση σε οποιοδήποτε πρόστιμο βίας ή οποιασδήποτε άσχημης πλευράς του ποδοσφαίρου. Αυτό δείχνει ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή αγαπάνε το ποδόσφαιρο και δεν πάνε για να κάνουν ζημιές. Επίσης σημαντικό είναι ότι σε αυτό το 11μηνο έχουμε πληρώσει περισσότερο από 1,5 εκ. στο Κράτος είτε για φόρους είτε για ΙΚΑ σε μια εποχή που το Κράτος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του. Είναι μια στοχευμένη προσπάθεια που άρχισε πέρσι και συνεχίστηκε και φέτος με πιο ύπουλο τρόπο.


Μπορούμε να κάνουμε προσφυγή στην UEFA γιατί θεωρούμε ότι δεν αξιολογηθήκαμε με τα κριτήρια των υπολοίπων ομάδων και έχουμε τα στοιχεία για να το αποδείξουμε. Και θα το κάνουμε μόλις πάρουμε το σκεπτικό. Το θέμα πλέον αρχίζει να γίνεται ηθικό. Ότι ο Ηρακλής ενοχλεί. Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό σε άλλη ομάδα. Άντε και υποβιβάστηκε ο Ηρακλής. Λύθηκε ξαφνικά το οικονομικό πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;".


" Ο νόμος λέει ότι οι επιτροπές πρέπει να έχουν τακτικούς δικαστές. Να ένα χτύπημα στη ρίζα του θέματος. Μπορούμε να ανοίξουμε τους φακέλους. Η ελληνική Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να ελέγξει όλες τις πράξεις που κάνει η ΕΠΟ. Υπάρχει φως. Μπορεί να ανατρέψουμε όλους τους σχεδιασμούς αλλά αξίζει τον κόπο", τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ορφανός που στην αρχική του τοποθέτηση είχε τονίσει: " Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αυτονόητη. Παιχνίδια στημένα, βία, ατιμωρησία, απονομή δικαιοσύνης με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Παράγοντες που θεωρούν ότι είναι αυτονόητο η δική τους ομάδα να πάει καλά και όλοι οι άλλοι στο βάραθρο. Κι έχουμε τώρα απόφαση να υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής που πολέμησε για αυτή τη χώρα και στάθηκε πάντα μπροστά. Όσοι λοιπόν το έκαναν, έστω και σε μια στιγμή οργής, ας κάνουν πίσω".


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σημείωσε: " Ως Δήμος θα βγάλουμε ένα ψήφισμα και όλος ο Δήμος θα συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα του Ηρακλή. Δυστυχώς έχω μια εικόνα και από τον Βαγγέλη Μυτιληναίο για τα οικονομικά. Με χαρακτηρίζουνε ότι είμαι σκουλήκι Αρειανός. Αυτό είναι αλήθεια αλλά ως Δήμαρχος υποστηρίζω όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Από τη θέση μου ως Δήμαρχος όχι απλά είμαι υποχρεωμένος αλλά περήφανος να στηρίζω τις τρεις μεγάλες ομάδες που βρίσκονται τη μεγάλη κατηγορία. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ο κ. Μπέος, ο κ. Ψωμιάδης, ο κ. Κούγιας που έχουν ανακατέψει την ιστορία όπως αυτοί ξέρουνε και από την άλλη οι φίλαθλοι που φωνάζουν για τη φανέλα τους να την πληρώνουν".


Τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Κατσαμπής, που δήλωσε: " Εγώ είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω τους παίκτες του Ηρακλή. Εμείς από την πλευρά μας στείλαμε μια επιστολή στην κυβέρνηση. Στείλαμε και μία στον ΠΣΑΠ με ειρωνικό ύφος. Ξεκίνησε ένα έγκλημα από πέρσι αλλά με τις αντιδράσεις του κόσμου δεν κατάφεραν να το ολοκληρώσουν γιατί νόμιζαν ότι εμείς θα πέσουμε αγωνιστικά.


Εμείς παλέψαμε, σώσαμε την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Στον τελικό του Κυπέλλου, παρά τα όσα έγιναν, οι προσαγωγές ήταν λίγες ενώ στην πορεία του Ηρακλή έγιναν 37 προσαγωγές. Είναι θετικό ότι οι πολιτικοί είναι εδώ για να βοηθήσουν τον Ηρακλή".


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Καράογλου, υποστήριξε: " Ήρθα πολύ στεναχωρημένος και βαθιά ανήσυχος για το μέλλον του Ηρακλή μας και θα φύγω πιο στεναχωρημένος. Στη φάση που είμαστε τώρα η απόφαση είναι πολιτική. Δυστυχώς όμως έχουμε πρωτοκλασάτους Υπουργούς που δεν είναι εδώ. Δεν είμαστε στο παρά πέντε όπως πέρσι. Είμαστε στο και 15’. Οι μάχες πρέπει να δοθούν με ήθος. Σκοπιανές σημαίες και στάδια Κεμάλ Ατατούρκ δεν έχουν θέσεις. Οι μάχες θα πρέπει να δοθούν όπως πρέπει. Δεν υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη, όλα είναι στημένα. Είναι όπως το είπε και ο Δώνης. Μπουρδέλο. Υπάρχουν πρωτοκλασάτοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που μπορούν να δώσουν λύση".


Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε: " Πρέπει να βρούμε ποια είναι τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς. Του Πιλάβιου π.χ. Είναι η νοοτροπία κύριοι. Αυτό γίνεται επειδή είμαστε Θεσσαλονίκη. Είναι το κράτος των Αθηνών. Είναι χαβούζα… Αν δεν καταλάβουν οι υπόλοιπες ΠΑΕ τα Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος ότι δεν μπορείς να γυρίζεις την πλάτη σου όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα αύριο που θα έχουν αυτοί το πρόβλημα ο Ηρακλής θα αδιαφορεί και καλά θα κάνει".


Κι όσο για τον βουλευτή Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, Γιάννη Ιωαννίδη, τόνισε: " Ο Ηρακλής πρέπει να έχει τη Θεσσαλονίκη με το μέρος του. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ έβγαλε την απόφαση. Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή και η UEFA είναι με την ΕΠΟ. Με αρχή και όπλο τη διαφάνεια, την ισονομία και τη δικαιοσύνη πρέπει να ενεργήσουμε. Αν τυχόν επιτρέψει η ΕΠΟ να πιέσουμε το αυτοδιοίκητο να δείξει τη διαφάνεια. Να δείξουν και αν οι άλλες ομάδες είναι εντάξει και ο μόνος που δεν είναι εντάξει είναι ο Ηρακλής. Είμαστε μαζί. Όλοι μαζί να πολεμήσουμε. Ο Ηρακλής και τα κόμματα να ζητήσουν από την ΕΠΟ να ανοίξουν τους φακέλους".


Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος, πρόσθεσε: " Ναι, όλοι μαζί για να μείνει ο Ηρακλής στην Α' Εθνική", ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, υπογράμμισε: " Ο Ηρακλής πληρώνει με τον υποβιβασμό για μια πολιτική δήθεν εξυγίανσης. Κέρδη και εξυγίανση όμως δεν πάνε μαζί. Ο αδύναμος είναι αυτός που την πληρώνει. Αποδείχτηκε ότι σε αυτό το οικοδόμημα που ζούμε και βρωμάει οι αποφάσεις παίρνονται στο παρασκήνιο και όχι στο προσκήνιο. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν και συντηρούν το σάπιο οικοδόμημα μπορούν να το εξυγιάνουν".


Ο Σταύρος Καλαφάτης υποστήριξε: " Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το δράμα των ανθρώπων του Ηρακλή και συμπαρίσταμαι 100% γιατί γνωρίζω το σημαίνει πόνος του οπαδού και αγάπη για την ομάδα», ενώ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήλωσε: «Οι αποφάσεις πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα και όχι στα αθηναϊκά γραφεία. Αυτή η απόφαση του Ηρακλή είναι ύποπτη και το είπα από την πρώτη μέρα. Ο Ηρακλής δεν είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία. Θα πληγούν πολλά τμήματα αν παραμείνει η απόφαση αυτή. Θεωρώ ότι πρέπει να πιέσουμε. Στις 3 Ιουνίου η συνεδρίαση της ΕΠΟ να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Όποιος δεν φοβάται έρχεται εδώ".


Τέλος το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τόνισε: " Ο Ηρακλης αφορά όλη την Ελλάδα. Θεωρώ απαράδεκτο -και το λέω και ως δικηγόρος- το να καταδικάζεται στην εσχάτη των ποινών μια ομάδα χωρίς να υπάρχει το σκεπτικό. Δηλαδή θα το μάθει μετά; Είναι δυνατόν;".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ