ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Πετράκης: "Ελπίζω να μείνουν οι Μπουχαλάκης, Τζανακάκης"

Πετράκης: "Ελπίζω να μείνουν οι Μπουχαλάκης, Τζανακάκης"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Εργοτέλη, Γιάννης Πετράκης, θεωρεί ότι η παραμονή των Μπουχαλάκη, Τζανακάκη θα κάνει καλό τόσο στους ίδιους, ώστε να πάνε πιο έτοιμοι του χρόνου στον Ολυμπιακό, όσο και στην ομάδα.

Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στονAthleticRadio 104,2 για τα μεταγραφικά ζητήματα του Εργοτέλη.

Ο τεχνικός της ομάδας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η παραμονή τωνΑνδρέα Μπουχαλάκη, Μανώλη Τζανακάκη.

“Έχουμε μια κρυφή ελπίδα ότι Μπουχαλάκης και Τζανακάκης θα παραμείνουν στον Εργοτέλη για ακόμα μια χρονιά ώστε να μας βοηθήσουν και να τους βοηθήσουμε τη νέα χρονιά. Η δική μου γνώμη είναι ότι θα πρέπει να αγωνιστούν ακόμα έναν χρόνο στην Σούπερ Λιγκ ώστε να πάνε στον Ολυμπιακό πιο έτοιμοι και θα ήταν η καλύτερη επιλογή τόσο για τα παιδιά όσο και για τον Εργοτέλη. Είμαστε σε διαδικασία να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει”, υπογράμμισε ο Πετράκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης:

Για την έναρξη της προετοιμασίας του Εργοτέλη: “Ξεκινήσαμε καλά αν εξαιρέσουμε τον Ρέντζα που δέχτηκε ένα χτύπημα. Υπάρχει μεγάλη όρεξη από τα παιδιά, είμαι ευχαριστημένος από αυτό που εισπράττω στο λίγο διάστημα που βρισκόμαστε μαζί. Η όρεξη και η διάθεση είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία και αυτά υπάρχουν ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε στην συνέχεια”.

“Εκκρεμεί η υπόθεση της αδειοδότησης όμως θέλαμε να κλείσουμε πρώτα τα θέματα των ανανεώσεων, όπως και το κάναμε. Από πλευράς μεταγραφών, έχουμε τελειώσει οριστικά με τους Αναστασάκο, Καρντόσο ώστε να κάνουμε τις 2 από τις 3 μεταγραφές και περιμένουμε να κλείσουμε ακόμα έναν παίκτη”.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Εργοτέλη: “Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε με δύο πλάνα. Κάνουμε πολλά πράγματα ήδη και περιμένουμε το θέμα της αδειοδότησης. Ήδη κάναμε 2 μεταγραφές και προχωράμε για να κάνουμε την τρίτη ώστε να κλείσουμε με το θέμα των προσθηκών σε περίπτωση μη αδειοδότησης. Ανεξάρτητα από την έκβαση της αδειοδότησης θα κάνουμε αυτήν την μεταγραφή και αν μπορέσουμε θα την κάνουμε ακόμα και σήμερα. Κινούμαστε για τον στόπερ και τον περιφερειακό κυνηγό και βρισκόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχω υπ’ όψιν μου, τόσο τον Κώτσιο όσο και τον Τσεσνάουσκις όμως δεν έχει νόημα να μπούμε στην διαδικασία της ονοματολογίας”.

Για την παρουσία του στον Εργοτέλη: “Για εμένα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά το να βρίσκομαι στον Εργοτέλη. Η φιλοσοφία του ταιριάζει με το πώς σκέφτομαι εγώ και με το πώς λειτουργώ εγώ διαχρονικά. Εμένα προσωπικά μου αρέσει η διαδικασία των προκλήσεων. Για εμένα ήταν πολύ ευχάριστη αυτή η πρόκληση. Όταν υπάρχει συσπείρωση και ενότητα μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Έχω βρει στον Εργοτέλη αυτά που θέλω και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά”.

Για το ρόστερ του Εργοτέλη: “Ο Εργοτέλης έχει μια βάση και έναν κορμό παικτών. Αν σκεφτούμε ότι έχουν αποχωρήσει αρκετοί ποδοσφαιριστές, ήδη κάνουμε τα πρώτα σημαντικά βήματα ώστε να κλείσουμε παίκτες με ποιότητα και έμπειρα. Θα ακολουθήσουν οι συμπληρωματικές κινήσεις που θα γίνουν με ηρεμία και δίχως βιασύνη”.

Για τον αριθμό των μεταγραφών που θα γίνουν: “Έφυγαν δύο στόπερ, ο Γεωργίου, ο Πλουσής και γενικά έχουν φύγει περισσότερα από 10 παιδιά. Αριθμητικά, χρειάζεται να βρεθούν παίκτες που θα αναπληρώσουν τους παίκτες που έφυγαν. Δεν θα πω αριθμό όμως θα χρειαστεί να κάνουμε μια γενναία ενίσχυση του ρόστερ. Πολιτική μας είναι να βοηθηθούν οι παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας και να πλαισιωθούν από έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα τους βοηθήσουν τη νέα χρονιά”.

Για τα σενάρια περί Τάτου – Διαμαντάκου: “Αυτήν την στιγμή δεν μας απασχολεί η περίπτωση του Τάτου γιατί πρόκειται για έναν παίκτη που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Αντρέα (σημ. Μπουχαλάκη). Ο Τάτος είναι ένας σπουδαίος παίκτης που είδαμε όλοι τι έκανε στον Άρη. Τον ήθελα και στον ΟΦΗ όμως για διάφορους λόγους δεν έγινε η μεταγραφή του. Ο Τάτος είναι ένας παίκτης που με ενδιαφέρει και τον εκτιμώ όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε. Δεν υπάρχει ούτε θέμα Διαμαντάκου. Ακούγονται διάφορα αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Μπορώ να σας πω 100 ονόματα”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Εργοτέλη: “Ο Εργοτέλης ήταν μια ομάδα που ήθελε να παίζει επιθετικά και να έχει την κατοχή της μπάλας. Είμαι και εγώ προπονητής που θέλει οι ομάδες του να έχουν μια ταυτότητα. Ο Εργοτέλης ήταν τέτοια ομάδα την προηγούμενη σαιζόν”.

Για το νέο πρωτάθλημα: “Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο πρωτάθλημα από το προηγούμενο. Πολλές ομάδες φτιάχτηκαν την τελευταία στιγμή. Πέρυσι δεν αδειοδοτήθηκαν 6 ομάδες ενώ φέτος μόλις δύο. Ήδη, έχουν προετοιμαστεί από πέρυσι και συν το γεγονός ότι οι ομάδες έγιναν 18 τότε αυτομάτως ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας”.

Για το θέμα της αδειοδότησης: “Ο Εργοτέλης έχει μια βάση παικτών από πέρυσι και δεν ξεκινάει από το μηδέν. Ήδη, στην προπόνηση έχουμε 25 ποδοσφαιριστές ενώ λείπουν και ακόμα αρκετοί παίκτες. Όποιο καθεστώς υπάρξει, πιστεύω ότι ο Εργοτέλης θα βρει την λύση και θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια αξιόμαχη ομάδα”.

Για την προετοιμασία: “Θα παίξουμε φιλικά με Απόλλωνα Σμύρνης, Πλατανιά, Πανιώνιο και την Αναγέννηση Γιαννιτσών”.

TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ