ΜΠΑΓΕΡΝ

Τόμας Μίλερ, η σταθερή (υπερ)αξία της Μπάγερν

Τόμας Μίλερ, η σταθερή (υπερ)αξία της Μπάγερν

Ο Τόμας Μίλερ όχι μόνο μόνο έμεινε στη Μπάγερν Μονάχου παρά τις εκκωφαντικές σειρήνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά έχει εξελιχτεί στο μεγάλο όπλο του Πεπ Γουαρδιόλα στο ξεκίνημα της σεζόν για τη Μπάγερν. Τα νούμερά του προκαλούν δέος!

Όταν ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, ανακοίνωνε επίσημα στις 11 Ιουλίου (σε συνέντευξη Τύπου) πως ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από συμφωνία των δύο ομάδων ένα ήταν το όνομα που "ακουγόταν" ως ο επόμενος που θα άφηνε το Μόναχο για να μετακομίσει στο Μάντσεστερ: Τόμας Μίλερ.

Ο 25χρονος άσος έχει κατακτήσει τα πάντα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου από το 2008 και μετά όταν και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα από τα σπλάχνα της ομάδας και ήταν πεποίθηση πολλών πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει το νέο βήμα στην καριέρα του.

Υπήρχε άλλωστε γόνιμο έδαφος: από τη μία πλευρά οι όχι και τόσο εξαιρετικές σχέσεις του με τον Πεπ Γουαρδιόλα (όσο και αν οι δύο πλευρές το αρνούνταν) και από την άλλη το έντονο φλερτ της Γιουνάιτεντ, με πληροφορίες από το Νησί να κάνουν λόγο για επικείμενη πρόταση των "κόκκινων διαβόλων" ύψους 85.000.000 ευρώ για τον Γερμανό άσο.

Ήταν μάλιστα τόσο έντονες οι φήμες ώστε μετά από την πρεμιέρα της Μπάγερν κόντρα στο Αμβούργο που ο Τόμας Μίλερ είχε λάμψει με την απόδοσή του, δημοσιογράφος ρώτησε on air τον Μίλερ αν θεωρεί πως με τα δύο γκολ που πέτυχε θα ανάγκαζε τον Λουίς Φαν Χάαλ να αυξήσει την προσφορά του για εκείνον ώστε να επιτευχθεί το deal των δύο συλλόγων!

Τόμας Μίλερ, η σταθερή (υπερ)αξία της Μπάγερν

"Δεν ξέρω. Θα πρέπει να ρωτήσετε αυτόν! Είμαι ο λάθος άνθρωπος για να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση!", απάντησε μέσω... ντρίμπλας ο Μίλερ, με τον δεύτερο σκόρερ του Μουντιάλ της Γερμανίας (5 γκολ) να μένει τελικά στη Μπάγερν Μονάχου κόντρα στα σενάρια και όχι μόνο αυτό αλλά να θεωρείται αυτή τη στιγμή ως το Νο 1 όπλο στη φαρέτρα του Γουαρδιόλα και ένας από τους πιο φορμαρισμένους στράικερς που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Το γήπεδο είναι άλλωστε ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας για αυτή τη διαπίστωση, με τον Μίλερ να έχει πάρει το όπλο του από το ξεκίνημα της σεζόν και να μην το έχει αφήσει κάτω έκτοτε. Τρανή απόδειξη τα 5 γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Bundesliga που τον έχουν φέρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ (δεύτερος με 3 γκολ ο Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ) και το γεγονός ότι δεν έχει χάσει ούτε λεπτό.

Στην πρεμιέρα κόντρα στο Αμβούργο σκόραρε δις παίζοντας στο δεξί άκρο της επίθεσης, στην 2η αγωνιστική σκόραρε κόντρα στη Χόφενχαϊμ έχοντας τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης ενώ απέναντι στη Λεβερκούζεν σκόραρε δις αγωνιζόμενος ως δεύτερος επιθετικός, λίγο πιο πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Το εκπληκτικό είναι πως ωφελημένη από την εξαιρετική φόρμα του βγαίνει και η Εθνική Γερμανίας καθώς μέσα σε λίγες ημέρες πέτυχε 3 γκολ σε δύο ματς για τα προκριματικά του Euro 2016: δύο στο εκτός έδρας ματς με τη Σκωτία και ένα στο εντός με την Πολωνία, με τον Μίλερ να χρησιμοποιείται σε αμφότερα τα ματς ως δεξί χαφ και τον Γκέτσε να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης για τους πρωταθλητές κόσμου.

Τόμας Μίλερ, η σταθερή (υπερ)αξία της Μπάγερν

Το ερχόμενο Σάββατο (12/9) ο 25χρονος άσος θα επιδιώξει να συνεχίσει το σερί του κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για την 4η αγωνιστική της Bundesliga ενώ το επόμενο ματς είναι στο "Καραϊσκάκης", εκεί όπου Ρόμπεν και Ριμπερί δεν υπολογίζονται για τη Μπάγερν αλλά με τον Μίλερ σε δαιμονιώδη κατάσταση απαιτείται ειδικό πλάνο από πλευράς Μάρκο Σίλβα για την αναχαίτισή του...

Τα λόγια μάλιστα του Φίλιπ Λαμ πριν λίγο καιρό σε γερμανικό μέσο αποτυπώνουν ανάγλυφα τι σημαίνει αυτός ο παίκτης για τον βαυαρικό σύλλογο: "Ο Τόμας είναι ένας από τους παίκτες-πρότυπα που δεν μπορείς να του βάλεις κάποια τιμή πάνω. Είναι ανεκτίμητος.

Ζει και αναπνέει για τη Μπάγερν Μονάχου. Είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για μας". Όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί μέχρι τώρα παρά τα 76 γκολ του σε 200 ματς της Bundesliga (126 συνολικά σε 308 ματς για όλες τις διοργανώσεις), με τις φετινές του εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν δεν μπορούν πλέον να εθελοτυφλούν...

Δείτε σε videos τα κατορθώματα του Τόμας Μίλερ από το ξεκίνημα της σεζόν:

Μπάγερν - Αμβούργο 5-0 (14 Αυγούστου)

Χόφενχάιμ - Μπάγερν Μονάχου 1-2 (22 Αυγούστου)

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 3-0 (29 Αυγούστου)

Γερμανία - Πολωνία 3-1 (4 Σεπτεμβρίου)


Σκωτία - Γερμανία 2-3 (7 Αυγούστου)

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ