ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο Αντσελότι "ξορκίζει" τον Γκουαρδιόλα

Ο Αντσελότι "ξορκίζει" τον Γκουαρδιόλα

Η Bundesliga ολοκλήρωσε το πρώτο της μισό, οι "μουρμούρες" για τον Κάρλο Αντσελότι κόπασαν και αυτή μοιάζει κατάλληλη στιγμή για ν' ακούσουμε την... άποψη των αριθμών, αναφορικά με τη σύγκριση μεταξύ του Ιταλού τεχνικού και του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Με αφορμή τη διακοπή της Bundesliga και φυσικά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, το γερμανικό περιοδικό Kicker επιμελήθηκε μιας έρευνας, η οποία έχει να κάνει με την ενδελεχή στατιστική σύγκριση του νυν τεχνικού της Μπάγερν, Κάρλο Αντσελότι, και του προκατόχου του, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Για τον πίνακα που βλέπετε παρακάτω, λαμβάνεται υπόψη το πρώτο μισό, της πρώτης σεζόν του Γκουαρδιόλα στον βαυαρικό πάγκο κι αυτό το πρώτο εξάμηνο, στο οποίο έχει διατελέσει προπονητής της ομάδας του Μονάχου ο Αντσελότι. Οι αριθμοί υπολογίζονται με κλίμακα ανά αγώνα.

Προπονητές Κάρλο Αντσελότι Πεπ Γκουαρδιόλα
Πόντοι 2.44 2.65
Γκολ υπέρ 2.38 2.86
Γκολ κατά 0.56 0.68
Τελικές εντός εστίας υπέρ 8.1 8.6
Τελικές εντός εστίας κατά 2.9 3.8
Κερδισμένες μονομαχίες 54.5% 52.6%
Πάσες (ποσοστό επιτυχίας) 721 (87.2%) 722 (88.3%)
Χιλιόμετρα 111.2 115.1
Σπριντ 199 214
Κατοχή 71% 69%
Φάουλ 9.5 11.5
Μακρινές μεταβιβάσεις 59 76
Ντρίμπλες 24 32
Κόρνερ 15 13

Η βασική παρατήρηση που δύναται να κάνουμε, αναφορικά με τα παραπάνω στατιστικά, είναι η ισχνή επικράτηση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Βεβαίως, οι διαφορές είναι μικρές και δεν ενδείκνυνται για συμπεράσματα.

Ο μοναδικός τομέας στον οποίο ξεχωρίζει ο Ιταλός τεχνικός είναι οι αμυντικές επιδόσεις της δικής του Μπάγερν, κάτι που αποτυπώνεται στον δείκτη των τερμάτων που δέχεται η ομάδα του φέτος (0.56 ανά αγώνα) και ειδικότερα στη συχνότητα με την οποία απειλείται η εστία του Μάνουελ Νόιερ (2.9 τελικές εντός εστίας, έναντι 3.8 επί Γκουαρδιόλα).

Αντιθέτως, ο Ισπανός διακρίνεται στο επιθετικό σκέλος, πράγμα που καταδεικνύεται όχι τόσο στις τελικές εντός εστίας (8.6 έναντι 8.1), όσο στα γκολ ανά παιχνίδι (2.86 έναντι 2.38!), και οφείλεται στο ότι ο ίδιος ζητά από τους ποδοσφαιριστές του να φτάνουν σε περισσότερο "καθαρές" θέσεις, ώστε να εκτελέσουν.

Παραδόξως, δεν υπάρχει σχεδόν καμία απόσταση στον τομέα της κατοχής και των κοντινών μεταβιβάσεων, αλλά βλέπουμε μεγάλη διαφορά σ' εκείνον των μακρινών πασών και μάλιστα υπέρ του Γκουαρδιόλα. Τέλος, υφίσταται μια αξιοσημείωτη απόκλιση σε χιλιόμετρα, σπριντ και ντρίμπλες, υπέρ του νυν τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι, στοιχεία κάθε άλλο παρά αμελητέα στο κορυφαίο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απάντηση με το "ίδιο νόμισμα" από Ρονάλντο σε Κρόος
Παπασταθόπουλος: "Ζω ένα μικρό παραμύθι στην Ντόρτμουντ"
Οι γκολάρες της χρονιάς στην Μπουντεσλίγκα
"Τιτανομαχία" για Γκουλάμ
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ