ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οριστικό: Εκτός Clasico ο Νεϊμάρ!

FC Barcelona's Neymar reacts during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 5, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Neymar reacts during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 5, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε ότι τελικά δεν θα συμπεριλάβει τον Νεϊμάρ στην αποστολή για το αποψινό (21:45) Clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" με τον κίνδυνο καμπάνας. Διαβάστε το story.

Προκειμένου να μην έχει κανένα περαιτέρω μπλέξιμο και για να μην θέσει σε κίνδυνο το παραμικρό, η Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε πως ο Νεϊμάρ δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας για το αποψινό (21:45) Clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" και ως εκ τούτου πολύ κακό για το τίποτα αναφορικά με την σεναριολογία που είχε αναπτυχθεί ότι μπορεί και να έπαιζε τελικά ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Σήμερα το πρωί (23/4), ο καταλανικός σύλλογος έκανε γνωστό πως ο προπονητής της ομάδας, Λουίς Ενρίκε, δεν θα έχει μαζί του στην αποστολή ο Νεϊμάρ παρά το γεγονός πως παραμένει χωρίς επίσημη ενημέρωση από το CAS και τονίζοντας ότι η αιτία του αποκλεισμού του παίκτη είναι η αβεβαιότητα σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών και μόνο.

Θυμίζουμε πως ο 25χρονος είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική για την αποβολή του στην ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Μάλαγα πριν μία εβδομάδα και με ακόμα δύο αγωνιστικές για το ειρωνικό χειροκρότημα προς τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης. Το TAD (ισπανικό αθλητικό δικαστήριο) δεν συνεδρίασε το Σάββατο (22/4) για την έφεση της Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά δεν αποφάνθηκε. Γι' αυτό και επικράτησε ένα χάος για το αν τελικά ο παίκτης μπορούσε ή όχι να παίξει στο ντέρμπι.

Η "Mundo Deportivo" υποστηρίζε χθες ότι ο Νεϊμάρ θα έμπαινε και στην αποστολή, καθώς σύμφωνα με την ερμηνεία του νομικού επιτελείου είχε το δικαίωμα να παίξει (η Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι το χαρτί που εστάλη από το TAD. ήταν ενημέρωση κι όχι απόφαση). Επικράτησε μια σύγχυση και ένα αλαλούμ γύρω από την περίπτωση του Βραζιλιάνου, αλλά τελικά η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην ρισκάρει και να αφήσει εκτός τον ποδοσφαιριστή.

Δεν αποκλείεται να ήταν ευθύς εξ αρχής και μια κίνηση τακτικής και mind game από την Μπαρτσελόνα και να ήταν προαποφασισμένο ότι δεν θα έπαιζε ο Νεϊμάρ. Να ακολουθούσε δηλαδή την αποστολή λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης (είχε συμβεί και με τον Μπουσκέτς στο Τορίνο για το ματς με τη Γιουβέντους), αλλά τελικώς να τον άφηνε εκτός, όπως και συνέβη σήμερα (23/4).

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ