ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Βαλβέρδε 6ος στις προτιμήσεις για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Ο Βαλβέρδε 6ος στις προτιμήσεις για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Ο τεχνικός της Μπιλμπάο, Μαρσέλο Μπιέλσα, και ο Λουίς Καρέρας της Σαμπαντέλ κερδίζουν από τους οπαδούς το χρίσμα για τη θέση του Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. 6ος στην ψηφοφορία της Marca ο Βαλβέρδε!

"Ποιος να αναλάβει τη Μπαρτσελόνα αν δεν ανανέωσει το συμβόλαιό του ο Πεπ Γκουαρδιόλα;".

Αυτό είναι το έρωτημα του ντιμπέιτ που έθεσε στους επισκέπτες της η ιστοσελίδα της μαδριλένικης "Marca" , με την ψηφοφορία να "τρέχει" ακόμα αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να αρκούν για να δώσουν ένα σαφές στίγμα της προτίμησης του κόσμου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους φίλους της Μπαρτσελόνα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, οι πλέον κατάλληλοι για να αναλάβουν τη θέση είναι ο Λουίς Καρέρας και ο Μαρσέλο Μπιέλσα.

Ο πρώτος είναι ο παλιός άσος των "μπλαουγκράνα" τη δεκαετία του '90 (με αξιοπρόσεκτη θητεία επίσης σε Μαγιόρκα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Αλαβές) και νυν τεχνικός της Σαμπαντέλ, o οποίος συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 28%.

Αυτό προφανώς που έχει "μετρήσει" στην περίπτωσή του είναι πως κατάφερε στην πρώτη του κιόλας σεζόν στον πάγκο της Σαμπαντέλ (2010-2011) να την ανεβάσει στη Segunda Division αλλά και το επιθετικό στιλ παιχνιδιού που του αρέσει να έχει η ομάδα του.

Στο ίδιο πάνω-πάνω ποσοστό όσον αφορά στις προτιμήσεις του κόσμου βρίσκεται και ο τεχνικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μαρσέλο Μπιέλσα, ενώ τρίτος σε προτιμήσεις είναι ο προπονητής της Ρόμα (πρώην της Μπαρτσελόνα Β') και αγαπημένο παιδί της Μπαρτσελόνα ως παίκτης, Λουίς Ενρίκε.

Πέρα όμως από αυτά τα τρία ονόματα που έχουν τη "μερίδα του λέοντος" όσον αφορά στις ψήφους των επισκεπτών της "Marca", υπάρχουν άλλοι πέντε προπονητές τους οποίους ο κόσμος της Μπαρτσελόνα θα ήθελε να δει στον πάγκο της ομάδας του.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή την 4η θέση στις προτιμήσεις, ενώ τον ακολουθούν ο -υπ'ατμόν στην Τσέλσι- Αντρέ Βίλας-Μπόας και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε .

Το όνομα μάλιστα του τεχνικού των "ερυθρολεύκων" είναι πρώτο στη λίστα των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα για διάδοχος του Γκουαρδιόλα , όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες οικονομική εφημερίδα της Βραζιλίας.

Να σημειωθεί ότι την σχετική "λίστα" συμπληρώνουν οι Όσκαρ Γκαρσία και Μάρκο Φαν Μπάστεν, που έχουν πάρει μέχρι στιγμής τις λιγότερες ψήφους από τους οπαδούς των Καταλανών.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ