ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρεσάκ: "Υποψήφιος ο Βαλβέρδε"

Ρεσάκ: "Υποψήφιος ο Βαλβέρδε"

Ο Κάρλες Ρεσάκ, σύμβουλος του προέδρου Ροσέλ, δήλωσε στο ραδιόφωνο Com Radio ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ένας από τους υποψήφιους για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, στην περίπτωση που ο Γουαρδιόλα δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα».

Ο Κάρλες Ρεσάκ μίλησε χθες στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό Com Radio για το θέμα της ανανέωσης του Πεπ Γουαρδιόλα.

« Στην περίπτωση που δεν συνεχίσει ο Πεπ, οι βασικοί υποψήφιοι θα είναι ο Κούμαν, ο Λάουντρουπ και ο Βαλβέρδε», δήλωσε ο Ρεσάκ!

Ο Κάρλες Ρεσάκ δεν είναι μια τυχαία φωνή στους κόλπους της Μπαρτσελόνα. Έχει διατελέσει παίκτης, βοηθός του Κρόιφ, στη συνέχεια προπονητής της ομάδας και σήμερα είναι σύμβουλος του προέδρου Ροσέλ. Η δήλωση που έκανε χθες στο καταλανικό ραδιόφωνο «Com Radio», θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η πλέον αξιόπιστη τοποθέτηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε ότι αφορά τη διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, στην περίπτωση που δεν ανανεώσει ο Γουαρδιόλα.

Ρεσάκ: "Υποψήφιος ο Βαλβέρδε"

Η Μπαρτσελόνα Κυπελλούχος Ισπανίας το 1990. Όρθιος, δεύτερος από αριστερά, ο βοηθός του Κρόιφ, Κάρλες Ρεσάκ. Τέταρτος από αριστερά ο Κούμαν και καθιστός δίπλα στο Κύπελλο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Και οι τρεις υποψήφιοι του Ρεσάκ ως πιθανοί διάδοχοι του Γουαρδιόλα (Κούμαν, Λάουντρουπ & Βαλβέρδε) προέρχονται από εκείνη την ομάδα.

« Γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα κάνουμε στην περίπτωση που ο Πεπ δε συνεχίσει μαζί μας», ξεκαθάρισε ο Ρεσάκ. « Προσωπικά πιστεύω ότι ο Γουαρδιόλα θα μείνει στη Μπαρτσελόνα για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα, όμως αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτός που θα τον διαδεχτεί θα πρέπει είτε να είναι δικός μας άνθρωπος, ή τουλάχιστον να μας γνωρίζει πολύ καλά. Κάποιος που είτε έχει περάσει από τη Μπαρτσελόνα, είτε αντιλαμβάνεται τη φιλοσοφία του συλλόγου και το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα».

« Οι φίλαθλοι είναι κάπως ανήσυχοι για το πώς θα καταλήξει η υπόθεση, όμως πιστεύω ότι όταν θα φύγει ο Πεπ, μετά από τρία χρόνια, τόσο ο Όσκαρ Γκαρθία όσο και ο Ιβάν ντε λα Πένια θα είναι έτοιμοι για το πόστο. Για πιο άμεσες λύσεις, ο Κούμαν, ο Λάουντρουπ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορούσαν να είναι τρεις υποψήφιοι προπονητές για τη Μπαρτσελόνα», ολοκλήρωσε η παλιά δόξα των «μπλαουγκράνα».

Ρεσάκ: "Υποψήφιος ο Βαλβέρδε"

Γουαρδιόλα και Βαλβέρδε αγκαλιασμένοι πριν τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Βιαγιαρεάλ (2009-10)

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρεσάκ γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τον Βαλβέρδε, αφού ήταν βοηθός προπονητή του Κρόιφ, τη διετία που ο Txingurri αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα (1988-90). Δεν είναι πάντως μυστικό, ότι στους ευρύτερους διοικητικούς κύκλους του συλλόγου ο Βαλβέρδε χαίρει απόλυτης εκτίμησης και πως κατά καιρούς έχει ακουστεί το όνομά του ως πιθανού διαδόχου του Γουαρδιόλα στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

Διαβάστε εδώ τί είχε γράψει το Sport24.gr λίγους μήνες πριν, σχετικά με το θέμα.

Πηγή: Marca

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ