ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μαστσεράνο: "Καλό το τίκι-τάκα αλλά..."

Μαστσεράνο: "Καλό το τίκι-τάκα αλλά..."
2013 GETTY IMAGES

Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο υπερασπίστηκε τον τρόπο παιχνιδιού του Τάτα Μαρτίνο ο οποίος έχει φέρει εναλλακτικές στο περίφημο "τίκι-τάκα". Η ατάκα για τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Στο αργεντίνικο περιοδικό «El Gráfico» μίλησε ο Χαβιέρ Μαστσεράνο και μεταξύ άλλων υπερασπίστηκε τον τρόπο παιχνιδιού του Μαρτίνο.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έφερε ως παράδειγμα τον αγώνα με την Ράγιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Η ομάδα εξακολουθεί να έχει το ίδιο στιλ παιχνιδιού. Κόντρα στην Ράγιο νικήσαμε 4-0, αλλά η Ράγιο είχε περισσότερη κατοχή μπάλας από εμάς. Ένα 51%-49% νομίζω, το οποίο προκάλεσε ένα μάλλον ανόητο ντιμπέιτ, έτσι δεν είναι;

Αν έχεις την δυνατότητα να φτάσεις στο αντίπαλο τέρμα με τρεις πάσες, δεν θα κάνεις είκοσι για να προλάβει να οργανωθεί ο αντίπαλος. Ή θα τις κάνεις".

Μαστσεράνο: "Καλό το τίκι-τάκα αλλά..."

Ο Μαστσεράνο μίλησε και για:

Την πρόσληψη του Μαρτινό: "Αρχικά με αιφνιδίασε, όχι λόγω ικανοτήτων, αλλά γιατί δεν είναι συνηθισμένο ένας νοτιοαμερικανός προπονητής να αναλάβει μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Ο Μαρτίνο είναι ένας σοβαρός προπονητής, που του αρέσει να δουλεύει και δεν ζητάει δύσκολα πράγματα".

Την φόρμα του Μέσι: "Τον βλέπω καλά. Γνωρίζει τι συνέβη πέρυσι (σ.σ. αναφορικά με τραυματισμούς) και προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις ώστε να φτάσει όντας στην καλύτερη δυνατή φόρμα στο Μουντιάλ. Αυτό τον βοήθησε ώστε να μοιράζει καλύτερα τις δυνάμεις του".

Το πόσο δυσαρεστεί τον Μέσι να τον κάνουν αλλαγή: "Ο Μέσι είναι έτσι, είναι έτσι. Ζει το ποδόσφαιρο με αυτόν τον τρόπο. Αν δεν το έκανε δεν θα ήταν ο καλύτερος στον κόσμο".

Τον Ζοσέ Μουρίνιο: "Τα δύο πρώτα του χρόνια στην Μαδρίτη ήταν πολύ κουραστικά για όλους λόγω της έντασης που δημιουργούσε".

Τέλος, έχρισε ως φαβορί του Μουντιάλ την διοργανώτρια Βραζιλία και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ