ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γκουαρδιόλα: "Η Ρεάλ παραμένει μακριά"

Γκουαρδιόλα: "Η Ρεάλ παραμένει μακριά"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εμφανίστηκε προσγειωμένος παρά τη μείωση της απόστασης από την κορυφή, τονίζοντας ότι οι 6 πόντοι διαφοράς από τη Ρεάλ είναι πάρα πολλοί. Ποιος ο λόγος που θα πάρει τηλέφωνο τον Λουίς Ενρίκε.

Τα δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέματα της Ρεάλ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών (1-1 με Μάλαγα την Κυριακή, 1-1 με Βιγιαρεάλ την Τετάρτη) κατέβασαν την διαφορά των Μαδριλένων από τη Μπαρτσελόνα στους 6 πόντους (και με τους Καταλανούς να είναι γηπεδούχοι στο "Clasico" της 35ης αγωνιστικής), όμως ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν "πετάει στα σύννεφα".

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (23/3) ενόψει του αγώνα με τη Μαγιόρκα, ο πολυνίκης τεχνικός υποστήριξε ότι το -6 είναι μιά σεβαστή διαφορά και δεν είναι εύκολο να καλυφθεί στις 10 αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε.

"Δεν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, έξι πόντοι διαφοράς από τη Ρεάλ είναι πάρα πολλοί, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι θα συνεχίσουν να φέρνουν ισοπαλίες.

Είναι προφανές πως το -6 είναι προτιμότερο από το -10, αλλα η απόσταση παραμένει πάντα σημαντική", τόνισε ο Γκουαρδιόλα και πρόσθεσε:

"Μας περιμένουν στη συνέχεια αρκετά φιλόδοξες ομάδες για να αντιμετωπίσουμε, που αγωνίζονται για παραμονή, έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Europa League".

Κληθείς επίσης από τους εκπροσώπους του Τύπου να σχολιάσει την επεισοδιακή συμπεριφορά των ανθρώπων της Ρεάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ μεσοβδόμαδα (σ.σ ο Γκουαρδιόλα έδωσε συνέντευξη λίγο πριν ανακοινωθούν οι τιμωρίες για τους "μερένγκες" ), απάντησε:

"Είδα το παιχνίδι και δεν έχω άποψη. Ο καθένας κανει αυτό που αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει. Εγώ έχω αποφασίσει να μη δίνω προσωπικές συνεντεύξεις και για αυτό είμαι εδώ. Δεν πρόκειται να κάνω μαθήματα σε κανέναν".

Τέλος, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποκάλυψε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει τηλέφωνο στον (άλλοτε συμπαίκτη του) Λουίς Ενρίκε μετά το Ρόμα-Μίλαν, για να του δώσει μερικές συμβουλές για την προσεχή αντίπαλο της Μπαρτσελόνα στα νοκ-άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Τόσο εγώ όσο και αυτός γνωρίζουμε τη Μίλαν αφού θα έχουμε παίξει φέτος δύο φορές αντίπαλοί της.

Έχουμε πολλά στοιχεία στη διάθεση μας όμως δεν αποκλείω να του κάνω ένα τηλέφωνο. Αν και δεν θα ήθελα να τον ενοχλήσω...".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ