ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Άστρα λαμπρά την οδηγούν την Μπαρτσελόνα!

Άστρα λαμπρά την οδηγούν την Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα πέρασε με 2-0 από την έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο χάρη στους Μέσι και Νεϊμάρ και έριξε από την κορυφή τη Βαλένθια, που είχε ανεβεί προσωρινά. (VIDEO)

Οι "μπλαουγκράνα" άφησαν πίσω τη μεσοβδόμαδη ήττα τους για το Champions League από την Παρί Σεν-Ζερμέν και επέστρεψαν στις νίκες, κάμπτοντας εκτός έδρας με 2-0 την αντίσταση της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε δυνατά, έβρισκε τους δρόμους προς την περιοχή της Ράγιο Βαγιεκάνο αλλά το γκολ δεν ερχόταν παρά τις εμπνεύσεις των μεσοεπιθετικών των "μπλαουγκάνα", στην πρώτη μισή ώρα παιχνιδιού.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο άρχιζε να αναθαρρεί βλέποντας ότι δε δεχόταν γκολ και η άμυνά της να ανεβαίνει επικίνδυνα ψηλά. Στην αρχή της έβγαινε, αλλά μία φορά που απέτυχε, ήταν αρκετή για τον Λιονέλ Μέσι προκειμένου αυτός να ανοίξει το σκορ και να βάλει μπροστά την Μπαρτσελόνα στο 35'.

Και πριν καλά καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ήρθε ο Νεϊμάρ στο επόμενο ακριβώς λεπτό για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να σκοτώσει τον υπέρμετρο, είναι αλήθεια, ενθουσιασμό της Βαγιεκάνο.

Στο 43' ο Ελ Χανταντί βγαίνει μόνος με τον τερματοφύλακα και στην προσπάθειά του να τον ξεπεράσει, φαίνεται να ανατρέπεται, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε καμία παράβαση.

Η Μπαρτσελόνα έβλεπε ταυτόχρονα τον τερματοφύλακά της, Κλαούντιο Μπράβο, να κρατά ανέπαφη την εστία του για 561 σερί λεπτά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ χρόνων και συγκεκριμένα του Αρτόλα, που κρατούσε απ' το 1977 (ένα λεπτό λιγότερο πλέον).

Στο 60' η όποια προσπάθεια της Βαγιεκάνο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο εξασθένισε τελείως με τον Μορσίγιο να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται, αν και οι όποιες προσπάθειες των "μπλαουγκράνα" για διεύρυνση του σκορ δεν καρποφόρησαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Ράγιο είδε τον Ακίνο να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις και να τελειώνει το παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα δύο ποδοσφαιριστών.

Γκολ και θέαμα

Έιμπαρ και Λεβάντε μοιράστηκαν βαθμούς και πάρα πολλές εντυπώσεις. Οι φιλοξενούμενοι μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης άνοιξαν το σκορ με τέρμα του Μοράλες. Στο 43’ ο Καμαράσα έκανε το 2-0, αλλά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου το αυτογκόλ του Λόπεθ έδωσε ξανά ελπίδες στους γηπεδούχους, οι οποίες μόνο αβάσιμες δεν αποδείχτηκαν.

Στο 70’ ο Σαούλ με απίστευτο σουτ στην κίνηση έκανε το 2-2, πετυχαίνοντας ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ. Στο 79’ ο Κασαδέσους με εντυπωσιακό πλασέ έκανε το 3-2 για τη Λεβάντε, ωστόσο στο 93’ ο Πιοβατσάρι ισοφάρισε για το τελικό 3-3 σε ένα παιχνίδι που έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Για τη Λεβάντε αγωνίστηκε βασικός ο Λουκάς Βύντρα.

Δείτε εδώ πως η Βαλένθια νίκησε με 3-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Τόνο, Τίτο, Μπα (46' Μανούσο), Μορσίγιο, Ινσούα, Μπαένα, Τρασόρας (74' Χοθαμπεδ), Λίκα (46' Ακίνο), Μπουένο, Κακουτά, Μπαπτιστάο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Ματιέ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα (69' Ράκιτιτς), Ελ Χανταντί (59' Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ (80' Ραμίρεθ)

ΕΙΜΠΑΡ: Ιρουρέτα, Μπόβεδα, Ραούλ Αλμπεντόσα, Ραούλ Νάβας, Άμπρααμ (46' Καστεγιάνο), Ντάνι Γκαρθία Χον Εράστι, Μικέλ Αρουαμπαρένα (80' Λέκιτς), Σαούλ Μπερχόν, Χάβι Λάρα, Άνχελ (46' Πιβακάρι)

ΛΕΒΑΝΤΕ: Ντιέγκο Μαρίνιο, Πέδρο Λόπεθ (72' Ελ Αμπουά), Έκτορ Ρόδας, Βύντρα, Ιβάν, Ντιόπ, Βίκτορ Καμαράσα, Ρούμπεν Γκαρθία, Χοσέ Λουίς Μοράλες (86' Σισοκό), Βίκτορ Κασαδεσούς, Νταβίντ Μπαράλ (82' Ξουμέτρα)

ΑΛΜΕΡΙΑ: Ρουμπέν, Τσίμο Ναβάρο, Ντος Σάντος (75' Κορόνα), Άνχελ Τρουχίγιο, Ντουμπάρμπιερ, Βέρθα, Αζίζ, Ουέλιγκτον Σίλβα, Σοριάνο (61' Χεμέντ), Έντγκαρ Μέντεθ, Μπιφουμά (61' Ζονγκό)

ΕΛΤΣΕ: Μανού Ερέρα, Σουάρες, Ρόκο, Λομπάν, Εντού Αλμπάθαρ, Πέδρο Μοσκέρα, Χοσέ Άνχελ, Βίκτορ Ροντρίγκεθ (81' Πάσαλιτς), Γκάρι Ροντρίγκεθ (89' Κριστιάν Ερέρα), Κόρο (73' Αντριάν), Ζόνατας

ΜΑΛΑΓΑ: Καμενί, Ροσάλες, Σέρχιο Σάντσεθ, Ανχελέρι, Αντούνες, Ιγνάσιο Καμάτσο, Σέρχι Νταρντέρ, Χουάνμι, Ρικάρντο Όρτα, Αμραμπάτ (58' Σάμου Καστιγέχο), Σάντα Κρους (83' Ρέθιο)

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Νιόμ (87' Χάβι Μάρκεθ), Μπαμπίν, Μουρίγιο, Φουλκιέ, Ιτούρα, Πίτι, Φραν Ρίκο, Ρουμπέν Ροτσίνα (57' Σισοκό), Κόρδοβα (59' Ισαάκ), Ελ Αραμπί

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή

Χετάφε - Κόρδοβα 1-1(88' Ντιαβαρά / 78' Έκενγκ)

Σάββατο

Βαλένθια - Ατλέτικο 3-1 (6' Μιράντα αυτ., 7' Γκόμες, 13' Οταμέντι / 29' Μάντζουκιτς)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπαρτσελόνα 0-2 (35' Μέσι, 36' Νεϊμάρ)

Έιμπαρ - Λεβάντε 3-3 (46' Λόπεθ αυτ., 70' Μπερχόν, 93' Πιοβατσάρι / 2' Μοράλες, 44' Καμαράσα , 79' Κασαδεσούς)

Αλμερία - Έλτσε 2-2 (37' Βέρθα πεν., 84' Χεμέντ / 6' Βίκτορ Ροντρίγκεθ, 56' Ζόνατας)

Μάλαγα - Γρανάδα 2-1 (60' Σάντα Κρουζ, 80' Αντούνες πεν. / 1' Ελ Αραμπί)

Κυριακή

Σεβίλλη - Ντεπορτίβο (13:00)

Θέλτα - Βιγιαρεάλ (18:00)

Εσπανιόλ - Σοθιεδάδ (20:00)

Ρεάλ - Μπιλμπάο (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 19

2. Βαλένθια 17

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 14

4. Σεβίλλη 13

5. Ρεάλ Μαδρίτης 12

6. Θέλτα 12

7. Έιμπαρ 9

8. Αλμερία 9

9. Μάλαγα 9

10. Βιγιαρεάλ 8

11. Ράγιο Βαγιεκάνο 8

12. Γρανάδα 8

13. Εσπανιόλ 6

14. Χετάφε 6

15. Σοθιεδάδ 5

16. Λεβάντε 5

17. Έλτσε 5

18. Μπιλμπάο 4

19. Ντεπορτίβο 4

20. Κόρδοβα 3

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Νολίτο (Θέλτα)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ)

Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη)

Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)

Μπουένο (Ράγιο Βαγιεκάνο)

Λέο Μπαπτιστάο (Ράγιο Βαγιεκάνο)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπαρτσελόνα 0-2

Βαλένθια - Ατλέτικο 3-1

Έιμπαρ - Λεβάντε 3-3

Αλμερία - Έλτσε 2-2

Μάλαγα - Γρανάδα 2-1

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ