ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Δώνης: "Έχω πάρει χρήματα από την ΑΕΚ. Δεν είμαι αντίπαλός της"

Δώνης: "Έχω πάρει χρήματα από την ΑΕΚ. Δεν είμαι αντίπαλός της"
Δώνης INTIME SPORTS

Τέλος σε όσους του προσάπτουν υπέρμετρο πάθος στα ματς κόντρα στην ΑΕΚ βάζει ο Γιώργος Δώνης, υπογραμμίζοντας πως κόντρα στις παλιές του ομάδες δεν νιώθει αντίπαλος. Τι είπε για τους στόχους του Ατρομήτου και τον Άρη που θα συναντήσει στο Κύπελλο.

Μεγάλο ντέρμπι χαρακτηρίζει το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Άρη ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας για το καλό παρελθόν των "κιτρινόμαυρών" στην διοργάνωση, ενώ εξηγεί ποιο είναι το πλεονέκτημα της ομάδας του.

Ο Έλληνας τεχνικός, σε συνέντευξή του στο "Sentra 103,3", μίλησε μεταξύ άλλων για το ματς με την ΑΕΚ, τους φετινούς στόχους της ομάδας του και πως θα καταφέρει να τους κάνει πραγματικότητα.

Για την αναμέτρηση τον Άρη στη φάση των "16" του Κυπέλλου: "Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ένα μεγάλο ντέρμπι. Και οι δυο ομάδες θέλουν να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στο θεσμό. Ο Άρης έχει πάει αρκετές φορές στον τελικό τη τελευταία δεκαετία και δεν έχει πάρει το τρόπαιο. Εμείς φτάσαμε πέρυσι στον τελικό. Είναι ένα πολύ δυνατό ζευγάρι. Το μόνο θετικό για εμάς είναι ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα μας".

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γήπεδα ομάδων μικρότερων κατηγοριών: "Τα περισσότερα γήπεδα είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Αν το περιβάλλον δεν είναι καλό, το παιχνίδι δεν προκαλεί ενδιαφέρον. Και στην περσινή διοργάνωση υπήρχαν παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν σε κακούς αγωνιστικούς χώρους. Σε αυτή τη φάση θα δούμε καλύτερες αναμετρήσεις, γιατί θα παίξουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ μεταξύ τους".

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ομάδες μικρότερων κατηγοριών: "Σε λίγο δεν θα υπάρχουν ομάδες στη Football League. Υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Κάποιες από αυτές τις ομάδες φυτοζωούν και πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν στον αγωνιστικό χάρτη. Τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαμε να αντλήσουμε παίκτες από αυτές τις κατηγορίες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν οι ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν. Από τη στιγμή που υπάρχει οικονομική κρίση, βλέπουμε ομάδες να παίζουν από ανάγκη με νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, μάλιστα, συμπεριφέρονται και πολύ καλά στο γήπεδο".

Για την πορεία του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα: "Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα πορεία μας. Έχουμε 23 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στον επόμενο γύρο θέλουμε να διατηρήσουμε τη δύναμη της έδρας. Επίσης, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να πάρουμε περισσότερους βαθμούς. Είμαστε μια νέα ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία που έχουμε, ώστε να διατηρηθούμε μέσα στην πρώτη πεντάδα".

Για το αν έχει μεγαλύτερο πάθος όταν αγωνίζεται κόντρα στην ΑΕΚ: "Δυστυχώς όταν μιλάς σε συνεντεύξεις τύπου κάνεις δεν δίνει σημασία στα σοβαρά που λες και στα οποία δεν υπάρχει ίντριγκα. Όλοι ασχολούνται με το αν είπα δυο λόγια παραπάνω με τον Δημητριάδη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κανείς δεν κοιτάει τη δήλωσή μου μετά το παιχνίδι, ότι είμαστε επαγγελματίες, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο εκεί. Πότε δεν αισθάνομαι αντίπαλος απέναντι σε παλιές μου ομάδες, οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί, γιατί από αυτές τις ομάδες έχω πάρει χρήματα. Οι περισσότεροι ασχολούνται με την ίντριγκα και με την κακή είδηση. Ελπίζω να σταματήσουν αυτά κάποια στιγμή".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ατρόμητος για να διατηρηθεί στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας: "Για να διατηρηθούμε στην πεντάδα θα πρέπει να έχουμε καλά αποτελέσματα και ειδικά στην έδρα μας, απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω από εμάς. Τα παιχνίδια με ομάδες που είναι πάνω από την πέμπτη θέση, είναι δυνατά τεστ , που μας βοηθάνε να δούμε τις δυνατότητές μας. Αν καταφέρεις να πάρεις βαθμούς από αυτές τις ομάδες, σου δίνουν μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ένα τεστ, όπως και αυτό με τον Παναθηναϊκό, για να δούμε τις δυνατότητες μας. Αν καταφέρουμε να κερδίζουμε στην έδρα μας ομάδες που είναι πιο κάτω από εμάς, θα είμαστε ψηλά στη βαθμολογία".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ