ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ντε Μπλάσις: Από τον Αστέρα στο κατώφλι της εθνικής Αργεντινής

Ντε Μπλάσις: Από τον Αστέρα στο κατώφλι της εθνικής Αργεντινής

Ο Πάμπλο ντε Μπλάσις υποστηρίζει στο Sport24.gr ότι ο Αστέρας θα αποτελούσε προτεραιότητά του σε ενδεχόμενη επιστροφή στην Ελλάδα και σχολιάζει την πιθανότητα να κληθεί στην εθνική Αργεντινής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, Εντγάρδο Μπάουσα, ταξίδεψε για χάρη του μέχρι τη Γερμανία για να τον δει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Μάιντς και παραδέχεται ότι τον έχει στην ατζέντα του για τις επόμενες κλήσεις στην "αλμπισελέστε". Ο Ντε Μπλάσις, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς Λάτιν σκόρερ στην Ευρώπη, μιλά στο Sport24.gr για τη διαδρομή του από την Τρίπολη μέχρι τη Γερμανία και το "φλερτ" με τις κλήσεις στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Έχει αφήσει την Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια. Μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και Μάιντς, ο Πάμπλο ντε Μπλάσις δεν ξεχνά την Ελλάδα και τα δύο χρόνια που πέρασε στην Τρίπολη με τη φανέλα του Αστέρα.

"Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα. Πάντα, όπου βρεθώ, μιλώ με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα. Αλλά και για τον κόσμο. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Βέβαια, μετρά και το αγωνιστικό γιατί έκανα πολύ καλή σεζόν στον Αστέρα.".

Ντε Μπλάσις: Από τον Αστέρα στο κατώφλι της εθνικής Αργεντινής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι ξεχωρίζει ο 28χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός από την εν Ελλάδι παρουσία του; Φυσικά, περίοπτη θέση στην αναφορά του είχαν οι βραδιές με αντιπάλους τις Μάιντς και Μακάμπι Τελ Αβίβ, η πρόκριση του Αστέρα για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους του Europa League

"Η πιο σημαντική ανάμνηση είναι από τη νύχτα της πρόκρισης. Ήταν μια νύχτα πολύ ειδική και πολύ σημαντική για την ιστορία της ομάδας. Κι εγώ, ατομικά, αλλά και η ομάδα το πανηγύρισαν αρκετά. Θυμάμαι πόσο υποφέραμε γιατί όντως υποφέραμε για να καταφέρουμε να προκριθούμε.

Μετά μας έτυχε η Μακάμπι και μπορέσαμε και περάσαμε στη φάση των ομίλων. Συνεχίζω να μιλάω ακόμη με μερικούς Αργεντινούς παίκτες της ομάδας".

Ντε Μπλάσις: Από τον Αστέρα στο κατώφλι της εθνικής Αργεντινής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Μάιντς πέτυχε ένα γκολ σε 20 συμμετοχές. Στη δεύτερη, την περυσινή, πέτυχε τέσσερα γκολ σε 26 συμμετοχές ενώ φέτος έχει ήδη πετύχει ισάριθμα σε 10 ματς μέχρι τώρα. Οι επιδόσεις του στην Bundesliga προκάλεσαν το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Αργεντινής, Εντγάρδο Μπάουσα, σε σημείο που να ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία να τον δει από κοντά αλλά και να κάνει προσωπική αναφορά στο όνομά του, όσον αφορά και των πιθανών επόμενων κλήσεων της "αλμπισελέστε" στο μέλλον.

"Είδα ότι ο προπονητής μίλησε για μένα. Για εμένα, αυτό και μόνο είναι σπουδαία στιγμή. Είναι μια εθνική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Αν δεις τους παίκτες από τη μέση και μπροστά, και μόνο που ακούγεται το όνομά μου, με κάνει πολύ υπερήφανο.

Δεν ξέρω, εάν θα με καλέσει. Είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός. Ήξερα ότι είναι δύσκολο να πας στην εθνική από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπότε ένιωθα ότι αυτό ήταν μακρινό, αλλά χάρη στις εμφανίσεις μου στη Γερμανία μπορεί να πετύχω αυτό το όνειρο.

Τα προκριματικά στη Νότιο Αμερική είναι δύσκολα κι έχουν υψηλό επίπεδο. Μιλάμε για ομάδες που φθάνουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης σε κάθε Μουντιάλ. Αυτό και μόνο δείχνει την ποιότητα και το επίπεδο των εθνικών ομάδων. Ελπίζουμε να προκριθούμε και να είμαστε στη Ρωσία.".

Ντε Μπλάσις: Από τον Αστέρα στο κατώφλι της εθνικής Αργεντινής

Το όνομά του ενεπλάκη σε μεταγραφικά σενάρια με ελληνικές ομάδες στα προηγούμενα καλοκαίρια. Ο Πάμπλο ντε Μπλάσις από το Sport24.gr διευκρινίζει ότι δεν είναι προτεραιότητά του η επιστροφή στην Ελλάδα, ενώ έθεσε σε pole position τον Αστέρα όποτε συμβεί αυτή.

"Θα έπρεπε να είναι πολύ καλή πρόταση, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι εδώ και θα ήθελα να παραμείνω σε αυτό το πρωτάθλημα, την Bundesliga. Τα γήπεδα είναι γεμάτα, ο κόσμος έχει απίστευτη συμπεριφορά, θα ήθελα να μείνω εδώ. Οπότε αν ήταν να επέστρεφα στην Ελλάδα θα ήταν για αργότερα. Θα ήθελα να γινόταν για τον Αστέρα, γιατί μου αρέσει να επιστρέφω εκεί όπου ήμουν και πραγματικά πέρασα πολύ καλά στην Τρίπολη. Μου έτυχαν πολύ καλά αποδυτήρια στον Αστέρα. Αυτό, ξέρεις, είναι κάτι δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Τρώγαμε μαζί, διασκεδάζαμε μαζί. Όλα ήταν υπέροχα".

Τρίτη του σεζόν στη Μάιντς. Μήπως, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα σε μια καλύτερη ομάδα, στην Bundesliga; Ποια είναι η γνώμη που έχει σχηματίσει για το γερμανικό πρωτάθλημα;

"Κάθε μέρα που περνά αισθάνομαι όλο και πιο άνετα στο Μάιντς. Αν έρθει κάποια πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα, αυτό θα σημαίνει ότι έχω κάνει καλή δουλειά και το εκτιμούν. Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό, χρειάζεται φυσική δύναμη, πολλά σπριντ και κυρίως αποτελεσματικότητα. Ειλικρινά, δε βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό το πρωτάθλημα. Είναι πλήρες, από όλες τις απόψεις".

Ντε Μπλάσις: Από τον Αστέρα στο κατώφλι της εθνικής Αργεντινής

Ο 28χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρώην συμπαίκτη του στη Μάιντς και νυν βασικό γκολκίπερ του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Στέφανο Καπίνο:

"Με τον "Κάπι" μιλάμε αρκετά. Κάναμε πολλή παρέα στη Μάιντς και είναι ένα παιδί που το αξίζει να βρεθεί ψηλά. Οι Έλληνες με τους Αργεντινούς τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Εδώ, στη Γερμανία δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί γιατί του έλειπε η Ελλάδα, αλλά μαθαίνω ότι είναι βασικός στον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδας. Πραγματικά χαίρομαι γι' αυτό.".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ