ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Λισγάρας: "Δεν θα ρίσκαρα ποτέ την υγεία μου"

Λισγάρας: "Δεν θα ρίσκαρα ποτέ την υγεία μου"
INTIME SPORTS

Aπολογήθηκε ο Χρήστος Λισγάρας για την υπόθεση ντόπινγκ που κατηγορείται. Διαβάστε τι είπε στην απολογία του.

Φορτισμένος συναισθηματικά εμφανίστηκε ο Χρήστος Λισγάρας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερλιγκ προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με την απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του, μετά από έλεγχο ντόπινγκ στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με την Καλλονή.

Ο αμυντικός του Αστέρα στην απολογία του τόνισε ότι δεν θα έβαζε την υγεία του σε κίνδυνο και το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Αστέρα.

" Δεν θα ρίσκαρα ποτέ την υγεία και το κλειστό τριετές συμβόλαιο που υπέγραψα με τον Αστέρα το καλοκαίρι.Το σκεύασμα το πήρα λίγο πριν από τον αγώνα όπως έχω κάνει και άλλες φορές. Θα κάνω το παν για να μην βρεθεί άλλος ποδοσφαιριστής στη θέση μου", ήταν τα λόγια του Λισγάρα.

Ο δικηγόρος του Γιάννης Μαρακάκης, ανέφερε σχετικά: " Η οξιλοφρίνη βρίσκεται στον κατάλογο των ουσιών ειδικής αναφοράς, η αποτελεσματικότητά της είναι ακόμα υπό κρίση. Ο ποδοσφαιριστής αγόρασε ένα σκεύασμα συμπληρώματος διατροφής από κατάστημα. Το συμπλήρωμα έχει παραπλανητική ετικέτα, δεν αναγράφει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και για το γεγονός αυτό θα ενημερώσουμε τον αρμόδιο εισαγγελέα και φυσικά τον ΕΣΚΑΝ.

Ο παίκτης ανέφερε πριν από τον έλεγχο ότι έχει πάρει το συγκεκριμένο σκεύασμα. Απλώς δεν θυμόταν την ονομασία του. Από την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι όταν τα εκχειλίσματα ακακίας και νερατζιού που περιέχει το συγκεκριμένο συμπλήρωμα, καταναλωθούν μετατρέπονται στο οξιλοφρίνη.

Επίσης, η ουσία δεν χαρίζει αγωνιστικό πλεονέκτημα στον αθλητή. Δεν είναι καν δυνατό διεγερτικό, ένας καφές εσπρέσο είναι σαφώς πιο δυνατός. Η οξιλοφρίνη χορηγείται και για ιατρικούς λόγους σε υποτασικούς ".

Μέχρι την προσεχή Τρίτη (12/11) θα κατατεθούν από τους δικηγόρους του Λισγάρα τα σχετικά υπομνήματα και την Πέμπτη (14/11) αναμένεται να βγει η οριστική απόφαση της επιτροπής.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ