ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο Ανρί υπέγραψε στην Άρσεναλ!

Ο Ανρί υπέγραψε στην Άρσεναλ!

Ιστορική επιστροφή για Τιερί Ανρί, με την Άρσεναλ να ανακοινώνει επίσημα την απόκτησή από τους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, με τη μορφή δανεισμού για δύο μήνες. "Δεν έρχομαι για να γίνω ήρωας", δήλωσε ο Γάλλος.

Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν καιρό, οι δύο σύλλογοι κατέληξαν σε απόλυτη συμφωνία, με τους Λονδρέζους να ανακοινώνουν την Παρασκευή την απόκτηση του κορυφαίου σκόρερ τους όλων των εποχών (226 γκολ σε 370 ματς) και να τον έχουν πλέον στη διάθεσή τους για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν η επιθυμία μου αλλά και η επιθυμία του Τιερί. Θα τον έχουμε για τους επόμενους δύο μήνες και μετά θα επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες", τόνισε στις δηλώσεις του ο Αρσέν Βενγκέρ, για να προσθέσει:

"Είμαι σίγουρος ότι σε αυτούς τους δύο μήνες θα έχει τεράστια επιρροή στην ομάδα, στα αποδυτήρια και στο χορτάρι. Μπορεί να είναι ήρεμος, να μην εχει πίεση και θα αποτελέσει τρομερή βοήθεια στην ομάδα".

Από την πλευρά του, ο Τιερί Ανρί, δήλωσε μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας: "Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται ψέμα. Όταν όμως έρχεται στο προσκήνιο η Άρσεναλ, είναι η καρδιά μου αυτή που μιλάει.

Από τη στιγμή που έμαθα για το πλάνο, ήμουν σύμφωνος. Δεν έρχομαι εδώ για να γίνω ήρωας ή να αποδείξω κάτι. Έρχομαι απλά για να βοηθήσω. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει.

Ο Μαρουάν (σ.σ Σαμάκ) και ο Ζερβίνιο πηγαίνουν στο Κόπα Άφρικα, οπότε μου ζητήθηκε να καλύψω το κενό. Πρόκειται για δανεισμό και θα βρίσκομαι στον πάγκο για το μεγαλύτερο διάστημα.

Το αφεντικό έχει εδώ μία στρωμένη ομάδα που τα πάει πραγματικά καλά. Απλά θα είμαι μέλος της ομάδας".

Μήνυμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από "Τιτί"

Όσον αφορά δε στην επόμενη μέρα στην καριέρα του, ο 34χρονος Γάλλος άσος δήλωσε: "Θέλω να στείλω επίσης ένα μήνυμα στους οπαδούς των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς.

Πάντα έλεγα ότι δεν θα παίξω ξανά στην Ευρώπη. Όταν όμως ήρθε το θέμα της Άρσεναλ τα πράγματα άλλαξαν. Δεν έρχομαι εδώ για όλη τη σεζόν, θα γυρίσω και θέλω να κατακτήσω το MLS Cup με τους Ρεντ Μπουλς.

Ελπίζω ότι θα ωφεληθούν όλοι από αυτή τη συμφωνία, να βοηθήσω δηλαδή την Άρσεναλ και να επιστρέψω υγιής για τη σεζόν στο MLS".

Να σημειωθεί ότι ο Ανρί θα πάρει τη φανέλα με το Νο 12 στην πλάτη, στη δεύτερη θητεία του στους "κανονιέρηδες", ενώ δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα το βράδυ της Δευτέρας (9/1), στο εντός έδρας ματς κόντρα στη Λιντς για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Τιερί Ανρί δακρύζει στα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ανρί έξω από το "Emirates"

Το προφίλ του Τιερί Ανρί

Γεννημένος στις: 17 Αυγούστου 1977

Καριέρα στην Άρσεναλ: 1999-2007

Συμμετοχές: 370

Γκολ σε όλες τις διοργανώσεις: 226 (πρώτος σκόρερ όλων των εποχών)

Τίτλοι με την Άρσεναλ: 2 Premier League ( 2001/02, 2003/04), 3 FA Cup (2002, 2003, 2005), 2 Community Shield (2001/02, 2003/04)

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ