ΑΡΣΕΝΑΛ

Ανρί η επιστροφή!

Ανρί η επιστροφή!
© PA

Θέμα ημερών είναι πλέον η ιστορική επιστροφή του Τιερί Ανρί στην Άρσεναλ, η οποία τα βρήκε σε όλα με τους Ρεντ Μπουλς. Ποιο νούμερο θα πάρει ο "Τιτί" και πότε θα γίνει το δεύτερο ντεμπούτο του ως "κανονιέρης".

Μετά την αποκάλυψη που έγινε την Πέμπτη πως η Άρσεναλ κατέθεσε πρόταση στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς για δίμηνο δανεισμό του Τιερί Ανρί (το πρωτάθλημα του MLS ξαναρχίζει την άνοιξη του 2012), η "Daily Mail" υποστηρίζει με σημερινό της δημοσίευμα πως η επιστροφή του Γάλλου στην ομάδα της καρδιάς του έχει "κλειδώσει" οριστικά.

"Ο 34χρονος, κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ με 226 γκολ, είπε στον Βενγκέρ ότι θέλει να κάνει δεύτερη θητεία στην ομάδα που έγινε είδωλο.

Αξιωματούχοι στο Emirates περίμεναν το βράδυ της Πέμπτης να ανάψει το πράσινο φως από την ομάδα του προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες στα συμβόλαια", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, η οποία παραθέτει δύο ακόμα νέα στοιχεία στην υπόθεση που έχει... συνεπάρει εδώ και λίγα 24ωρα τους φίλους των Λονδρέζων.

Η πρώτη είναι πως η Άρσεναλ δέχτηκε να καλύψει όλο το συμβόλαιο του Ανρί για το διάστημα που θα είναι κάτοικος "Emirates" (περίπου 70.000 οι εβδομαδιαίες αποδοχές του στην ομάδα του MLS), με τον παίκτη να παίρνει άλλο νούμερο σε σύγκριση με εκείνο που φορούσε από το 1999 ως το 2007.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος φορ θα πάρει τη φανέλα με το Νο 12, από τη στιγμή που αυτή με το Νο 14 έχει κάτοχο, που δεν είναι άλλος από τον Θίο Γουόλκοτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής η Άρσεναλ θα ανακοινώσει το deal την Κυριακή (1/1) οπότε και θα ανοίξει επίσημα η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, ενώ το ντεμπούτο του Ανρί θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου.

Πρώτος αντίπαλος για τον Γάλλο θα είναι η Λιντς, σε αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Βενγκέρ: "Δική μου ιδέα ο Ανρί"

Εν τω μεταξύ, με τις ώρες να μετρούν αντίστροφα πριν ξεκινήσει επίσημα η δεύτερη θητεία του Ανρί, ο Αρσέν Βενγκέρ αποκάλυψε με σημερινές του δηλώσεις πως εκείνος "κυνήγησε" την επιστροφή του Γάλλου στο Λονδίνο.

"Η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί και προς το παρόν δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι. Ήταν δική μου ιδέα. Ήταν χαρούμενος για αυτό αλλά ήταν δική μου ιδέα.

Εξακολουθεί να έχει κλάση και ποιότητα. Ουδείς περιμένει από αυτόν να είναι όπως ήταν πριν 10 χρόνια. Δεν υπάρχει ξεχωριστή πίεση.

Είναι έμπειρος, έχει ποιότητα, και μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό που έγινε δείχνει ότι η Άρσεναλ είναι πάντα ξεχωριστή για κάποιους παίκτες, όπως οι Σολ Κάμπελ, Γενς Λέμαν και Τιερί Ανρί.

Ο Ρόμπιν (Φαν Πέρσι) παραμένει ο βασικός μας επιθετικός. Όταν ο Ρόμπιν και ο Τιερί θα παίξουν μαζί, θα τα πάνε πολύ καλά".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ