ΑΡΣΕΝΑΛ

Η "κριτική" του Βενγκέρ στον Γκουαρδιόλα

Η "κριτική" του Βενγκέρ στον Γκουαρδιόλα
© AFP/GETTY IMAGES

Ο Αρσέν Βενγκέρ εμφανίστηκε αντίθετος με την απόφαση του Πεπ Γκουαρδιόλα να ανακοινώσει από τώρα την αποχώρησή του από τη Μπάγερν το καλοκαίρι, παράλληλα όμως τον προέτρεψε να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League.

"Προσωπικά δεν μου αρέσει το γεγονός που οι προπονητές αποκαλύπτουν τόσο γρήγορα για το τι θα κάνουν, επειδή δεν είναι αναγκαία καλό για τις ομάδες τους, ούτε για τη φημολογία που υπάρχει για τους προπονητές που περνούν δύσκολα μονοπάτια", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Βενγκέρ ερωτηθείς για την επιλογή του Γκουαρδιόλα να αποκαλύψει έξι μήνες νωρίτερα πως θα φύγει από τη Μπάγερν, για να τον προτρέψει ακολούθως να επιλέξει ομάδα στο Νησί.

"Θέλουμε αυτό το πρωτάθλημα να είναι το κορυφαίο στον κόσμο και έτσι θα τον καλωσόριζα. Πρέπει πάντως να βρούμε και την κατάλληλη ισορροπία καθώς χρειάζεται να έχεις 40 με 50 τοις εκατό ξένους προπονητές αλλά και ταυτόχρονα να δίνεις ευκαιρίες σε ντόπιους όπως ο Χάουι από τη Μπόρνμουθ που τώρα βγήκε στο προσκήνιο.

Δεν θέλεις να το σκοτώσεις αυτό. Δεν θέλεις η Premier League να γίνει ένα πρωτάθλημα με αποκλειστικά ξένους προπονητές, ακόμα και αν είμαι εγώ ένας! Είναι σημαντικό να υπάρχει η σωστή ισορροπία. Οι ξένοι φέρνουν διαφορετικές ιδεές αλλά θέλεις επίσης και την τοπική ποδοσφαιρική κουλτούρα".

Η "κριτική" του Βενγκέρ στον Γκουαρδιόλα
© REUTERS

Σε ερώτηση δε για το αν θεωρεί πως ο Γκουαρδιόλα θα πετύχει σε περίπτωση που καθήσει ομάδας της Premier League ( Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι προβάλουν ως οι επικρατέστερες υποψήφιες για να τον πάρουν το καλοκαίρι), είπε:

"Πιστεύω πως είναι ένας τοπ προπονητής, κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό. Όχι μόνο για αυτά που έχει κερδίσει ήδη, επειδή η Μπάγερν νικούσε και πριν και η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να νικάει και τώρα, αλλά για την θετική προσέγγισή του στα ματς και το γεγονός ότι θέλει η ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο με θετικό τρόπο. Τον σέβομαι πάρα πολύ".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ