ΑΡΗΣ

Ζητείται... θαύμα για τον Άρη!

Ζητείται... θαύμα για τον Άρη!

Το Sport24.gr έβαλε κάτω τους αριθμούς, πρόσθεσε, αφαίρεσε, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν, με τον Άρη να διανύει τον χειρότερο πρώτο γύρο της ιστορίας του, ακόμα και από τις χρονιές που υποβιβάστηκε! Δείτε τα δεδομένα και συγκρίνετε μόνοι σας...

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι πράξεις... δεν βγαίνουν. Ο Άρης έχει μπροστά του ένα βουνό για να ανέβει, προκειμένου να δει το "φως" της παραμονής στην Superleague.

Ο άνθρωπος ειδικών αποστολών, Σούλης Παπαδόπουλος, που πέρυσι έβγαλε εις πέρας την αποστολή του, επέστρεψε στο Βικελίδης και έχει μπροστά του έναν γύρο προκειμένου να διαψεύσει αριθμούς και δεδομένα.

Η αριθμοί της φετινής χρονιάς

Στον πρώτο γύρο έδωσε 8 εντός έδρας και 9 εκτός και στον δεύτερο γύρο, αντίστροφα, κατά ένα περισσότερο ματς θα είναι στο Βικελίδης, την "αχίλλειο πτέρνα" του φετινού Άρη.

Συνολικά μάζεψε 11 βαθμούς, με 2 νίκες και 5 ισοπαλίες, χωρίς να καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, καθώς οι 3 βαθμοί της νίκης ήρθαν μακριά από την Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί και... αρνητικό ρεκόρ για τον "Θεό του Πολέμου" καθώς ουδέποτε στην ιστορία του, ακόμα και στις 3 δυσκολότερες περιόδους, δεν ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος με 11 βαθμούς.

Η χρονιά "ελπίδα" για φέτος

Πέραν των δύο σεζόν που υποβιβάστηκε και θα παρουσιάσουμε παρακάτω, ο Άρης είχε ακόμα μια τραγική σεζόν, που εν τέλει όμως δεν πλήρωσε με τον υποβιβασμό. Συγκεκριμένα είναι το 2003-2004 όπου τερμάτισε μια θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τότε ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 βαθμούς, έναντι 23 του Ακράτητου που ήταν ο τρίτος από το τέλος. Στον πρώτο γύρο λοιπόν, με 3 ισοπαλίες και 3 νίκες συγκέντρωσε 12 βαθμούς, έναν περισσότερο από φέτος. Μικρή λεπτομέρεια, το πρωτάθλημα δεν είχε 18 ομάδες, αλλά 16, που σημαίνει 2 ματς λιγότερα στον κάθε γύρο.

ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ / Α' ΕΘΝΙΚΗ
ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ / Α' ΕΘΝΙΚΗ MOTION TEAM - ()

Οι δύο μαύρες σεζόν

Το 1996-1997 ο υποβιβασμός ήρθε λόγω των δελτίων που ξέχασε η διοίκηση του Άρη στο ματς με τον Αθηναϊκό. Όχι μόνο για αυτό, αλλά λόγο και της συγκεκριμένης εξέλιξης, ο Άρης μηδενίστηκε στο συγκεκριμένο ματς και δέχθηκε και ποινή -3 βαθμών.

ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ / Α' ΕΘΝΙΚΗ
ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ / Α' ΕΘΝΙΚΗ MOTION TEAM - ()

Πριν από 17 χρόνια λοιπόν, ο Άρης μάζεψε στον πρώτο γύρο 18 βαθμούς, με 6 ισοπαλίες και 4 νίκες. 7 περισσότερους από φέτος.

Το 2004-2005 ο υποβιβασμός ήρθε λόγω τιμωρίας και αφαίρεσης τριών βαθμών από την είσοδο οπαδών την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρακλή. Και σε αυτόν τον υποβιβασμό είχαμε μηδενισμό στο συγκεκριμένο ματς.

ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ / Α' ΕΘΝΙΚΗ
ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ / Α' ΕΘΝΙΚΗ MOTION TEAM - ()

Εννέα χρόνια πριν, οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης μάζεψαν 15 βαθμούς με 9 ισοπαλίες και 2 νίκες. 4 βαθμούς περισσότερους από φέτος.

Το συμπέρασμα των... αριθμών, το αισιόδοξο στοιχείο και το κλειδί της παραμονής

Από τα παραπάνω δεδομένα, το αποτέλεσμα μόνο θετικό δεν είναι για τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου. Οι αριθμοί λένε πως ο Άρης μόνο με θαύμα θα μπορέσει να γλυτώσει τον υποβιβασμό την εφετινή σεζόν.

Μια εξέλιξη που θα δημιουργήσει... Τσουνάμι εξελίξεων τόσο στον διοικητικό τομέα όσο και στο έμψυχο δυναμικό. Αλλά ας μην δούμε την κούπα μισοάδεια, αλλά μισογεμάτη...

Τι εννοούμε; Πως ο Άρης κρατάει στο χέρι την τύχη του και έχει μπροστά τους 17 ματς προκειμένου να ανατρέψει τα δεδομένα. Το αισιόδοξο στοιχείο που αναφέραμε, είναι πως έχει επιπλέον δύο ματς σε σχέση με τις σεζόν που υποβιβάστηκε και οι αγωνιστικές του κάθε γύρου είχαν από 15 ματς.

Θα μας πείτε σιγά την αισιοδοξία! Και όμως, στην κατάσταση του Άρη, ακόμα και ο ένας βαθμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο τέλος του πρωταθλήματος. Το κλειδί όμως ποιο είναι;

Το κλειδί έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται... "Κλεάνθης Βικελίδης". Τι εννοούμε, πως ο Άρης θα έχει στην έδρα του, 27 βαθμούς που θα τον περιμένουν να τους κερδίσει και να τον κρατήσουν στην Superleague. Αν ο Άρης κάνει το Βικελίδης φρούριο, τότε έχει πάνω από 50% πιθανότητες να σώσει την εφετινή χρονιά.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε και να υπογραμμίσουμε πως για να γίνει η ανατροπή, για να μπορέσουν οι παίκτες του Άρη να μετατρέψουν την έδρα τους σε αβαντάζ για αυτούς, θα πρέπει να έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο της ομάδας. Όσο δύσκολο και αν είναι για τους φιλάθλους του Άρη, θα πρέπει και αυτοί να μπούνε στην λογική του "πρώτα σώζουμε την ομάδα και μετά ζητάμε εξηγήσεις". Το αντίθετο αποτέλεσμα, θα φέρει τον τρίτο υποβιβασμό. Στα πόδια του Άρη και στην φωνή των οπαδών του, βρίσκεται η... διάψευση των αριθμών!

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ