ΑΡΗΣ

Ζαμπέτας: "Εμείς δεν λέμε για Άραβες και πρίγκιπες"

Ζαμπέτας: "Εμείς δεν λέμε για Άραβες και πρίγκιπες"

Για το δραματικό οικονομικό επίπεδο που έχει φτάσει ο Άρης, τον Πρόμπιερζ, τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι, τα παράπονα για τη διαιτησία, τον Κόκε, αλλά και τους υποψήφιους επενδυτές, μίλησε ο Αντώνης Ζαμπέτας, σε μια σούπερ συνέντευξη-εξομολόγηση.

Η φράση "μίλησε για όλους και για όλα", προφανώς και δεν ισχύει, προφανώς και καλό είναι να την αποφεύγουμε αφού κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τα πάντα στην κυριολεξία.

Ο Αντώνης Ζαμπέτας πάντως, σε μια συνέντευξη-ανάκριση στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΆΡΗΣ FM 92,8", μίλησε για όλα όσα αφορούν τους "κιτρινόμαυρους" και απάντησε με λεπτομέρειες σε κάθε ερώτηση απορία. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Για το αγωνιστικό και τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα με τον ερχομό του κ. Μασάδο: "Μαθηματικά δεν έχει χαθεί τίποτα. Από τη στιγμή που προασπιζόμαστε τα συμφέροντα του συλλόγου μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει τον στόχο άσχετα αν η εικόνα της ομάδας δεν ήτα αυτή που περιμέναμε".

Για τη διαιτησία και τα παράπονα που έχει φέτος ο Άρης: "Από τη ημέρα που έγινα αρειανός στο παιχνίδι με τη Σαιντ-Ετιέν ανέκαθεν ο σύλλογος μας είχε παράπονα από τη διαιτησία. Δεν είναι κάτι τωρινό που έγινε ξαφνικά σήμερα. Έχοντας αποφασίσει οι παράγοντες που τον έχουν υπηρετήσει να μην πάει στα υποτιθέμενα άρματα και σενάρια δολοπλοκίας να υποστηρίξει τρόπους που δεν τιμούν και δεν συνάδουν στην νοοτροπία που έχει σαν σύλλογος.

Έχουν γίνει κατά καιρούς προσπάθειες να γίνει κατά μέτωπο επίθεση προς τους φορείς όπως για τον κ. Ορφανό και Γκαγκάτση, βγήκαν πανό και το αποτέλεσμα είναι γνωστό, η ομάδα βρέθηκε να πολεμάει στη Β΄Εθνική. Να είναι καλά ο Βελώνης που μας ανέβασε αλλιώς τα πράγματα θα ήταν δυσοίωνα και δεν θα μιλούσαμε τώρα για Άρη.

Αυτή η πολιτική δεν απέφερε τίποτα και βαρέθηκα να ακούω να μας σχολιάζουν ότι κοιμόμαστε όρθιοι. Αποδείχτηκε ότι δεν απέφερε τίποτα. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πας με ένα πιο διαλλακτικό τρόπο. Δεν σημαίνει ότι η διοίκηση δεν βιώνει αυτά που συμβαίνουν εις βάρος του Συλλόγου. Επτά κόκκινες έχουν πάρει. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ίδιο όπως ήταν πάντα. Ποτέ ο Άρης δεν είχε το ελάχιστο που ζητάει, το 50-50. Δεν ζήτησε εύνοια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση όμως, παύει να είναι σύμπτωση".

Για τα όσα ακούγονται για τη διοίκηση το τελευταίο εξάμηνο και αν είναι τόσο τραγική η κατάσταση όσο την παρουσιάζουν κάποιοι: "Αφού δεν έχει μείνει τίποτα από τη συνέντευξη τύπου που δώσαμε σαν διοίκηση, να επαναλάβω ορισμένα πράγματα. Οι κατηγορίες ότι λειτουργούμε εις βάρος του Άρη δεν ισχύουν. Όταν αναλάβαμε, βρήκαμε ένα κυκεώνα από δικαστικές αποφάσεις. Έχουμε βαρεθεί να πληρώνουμε ανθρώπους που πέρασαν από το σύλλογο. Αν πάρουμε τη δικιά μας χρήση από την αρχή μέχρι σήμερα, αν δεν είχαμε τις υποχρεώσεις παλαιότερων χρήσεων, θα μπορούσαμε να κάνουμε προπονητικό για τις Κ2-0 και Κ-17. Δεν διεκδικήσαμε από κανένα ότι είμαστε μεγαλοεπενδυτές. Θα πρέπει να σταματήσει η ιστορία ότι εγκληματούμε κατά του συλλόγου. Ήταν δικιά μας θέληση να αναλάβουμε το σύλλογο.

Η διοίκηση μας έκανε τις μεταγραφές των Αμπρέου και Γκρασιάν και όταν έφτασε ο Δεκέμβριος και είδαμε ότι δεν απέφεραν τα αναμενόμενα, έγιναν αλλαγές. Ο Αμπρέου κόστισε 140.000 ευρώ στον Άρη.

Την επόμενη χρονιά ο κ. Κούπερ αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα γιατί έκρινε ότι δεν μπορούσαμε να του φέρουμε τους παίκτες που ήθελε. Από εκείνη τη στιγμή και ενώ ο Άρης είχε κάνει πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, το έπος της Μαδρίτης έχει διαγραφεί από όλους. Αν δηλητηριάζεται ο κόσμος, ας κάνει τις δικές του επιλογές. Έκτοτε έχουμε μιλήσει με ανθρώπους του εξωτερικού με υποψήφιους επενδυτές και χορηγούς και αυτό που έχουμε να διαφημίσουμε είναι η μεγαλειώδης παρουσία του τελικού στο ΟΑΚΑ, της Μαδρίτης και στο Μάντσεστερ. Η ομάδα τελικά δεν βγήκε στην Ευρώπη. Πήγαμε να κάνουμε μείωση του μπάτζετ. Τα συμβόλαια μας είναι σωστά και λευκά όχι όπως σε άλλες ομάδες που ήταν με διαφορετικούς τρόπους".

Όσον αφορά το γιατί δεν προσπάθησαν να μειώσουν τον αριθμό του ρόστερ και το αν έχουν κάνει λάθη στον αγωνιστικό σχεδιασμό: "Στο οικονομικό κομμάτι μη όντας στην Ευρώπη, είχαμε αποφασίσει να κατεβάσουμε το μπάτζετ σε πολύ χαμηλότερο νούμερο. Έφυγαν με εισήγηση του προπονητή έντεκα παίκτες, ανέβηκαν πέντε επαγγελματίες και έγιναν οι μεταγραφές των Κανούλα Τριανταφυλλάκου, Τσουκάνη. Παίκτες ελπιδοφόρους που θέλαμε να μπολιάσουμε στην ομάδα. Προσπαθούμε με πολύ μεγάλο τρόπο να αξιοποιήσουμε τα παιδιά. Το επίπεδο όμως δεν είναι πρώτης εθνικής γιατί όπως όλοι έτσι και ο Άρης δεν επένδυσε στις υποδομές γιατί δεν είχε τα χρήματα.

Από τους 37 παίκτες λοιπόν, ήταν δώδεκα νεαροί επαγγελματίες. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να φύγουν άλλα δύο με τρία συμβόλαια που ζητήσαμε και ο Βράνιες που ήρθε κόστισε 10.00 ευρώ. Ήρθε με μηδενικό συμβόλαιο και δεν αποδέχτηκε να πάει αλλού με υψηλότερο συμβόλαιο. Αποφασίσαμε ότι δεν θα ήταν βάρος να προστεθεί στην ομάδα.

Στο αγωνιστικό παραδεχόμαστε ότι δεν ήρθαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την ομάδα που στήθηκε το καλοκαίρι. Έγιναν λάθη στον προγραμματισμό της ομάδας. Δεν έγιναν εσκεμμένα. Έγινε με το καλύτερο τρόπο να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα, να είμαστε στην πεντάδα να βγούμε Ευρώπη και να διεκδικήσουμε το κύπελλο.

Λένε ότι είμαστε άμπαλοι. Ρόλος μας δεν είναι να κάνουμε ενδεκάδες ούτε να δίνουμε χαρτάκι. Ο προπονητής προπονείς τους παίκτες και τους ζει και είναι ο καλύτερος κριτής. Έτσι ο κ. Τσιώλης έκανε τις εισηγήσεις του και προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε να τις πραγματοποιήσουμε.

Για το φορ, δεν έγινε κάτι εσκεμμένα. Ο Λιντς ζήτησε προκαταβολή και να κατατεθούν σε ξένο λογαριασμό. Η απαξίωση της Ελλάδας ήταν μεγάλη. Στο τέλος πήραμε τον Γιάκομπ, είδαμε όμως καλύτερο και για τις δύο πλευρές ήταν να λυθεί η συνεργασία και έτσι έγινε".

Για το θέμα απόκτησης επιθετικού και τις αποχωρήσεις παικτών: "Πρέπει να κατανοήσουμε ότι από τη στιγμή που δεν υπεγράφη η χορηγία του ΟΠΑΠ, τα μειωμένα έσοδα από τα διαρκείας και τα πρόστιμα, τα έσοδα έχουν φτάσει σε δραματικό επίπεδο. Λίγοι χορηγοί ανανεώνουν και λείπει η χορηγία του ΟΠΑΠ.

Αν δεν είχαμε όλα αυτά, οι παίκτες θα ήταν κανονικά πληρωμένοι και δεν θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Η ομάδα πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις τις στους παίκτες. Σήμερα έγινε μια πρώτη καταβολή χρημάτων. Επίσης ο πέλεκυς της εφορίας είναι βαρύς στην ομάδα. Αν κάποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, ας μας αφήσεις ήσυχους για να δώσουμε τη μάχη μας. Η εικόνα της χώρας είναι κάκιστη και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Όλοι οι παίκτες που θέλουν να έρθουν ζητούν προκαταβολικές εγγυήσεις. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο".

Για το θέμα της αδειοδότησης και για την αγωνία που εκφράζεται από πολύ κόσμο λόγω των προσφυγών που έχουν κατατεθεί: "Όλα τα χρόνια που είμαστε εδώ ο ΑΡΗΣ ήταν από τους πρώτους που έπαιρνε αδειοδότηση. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από όλους να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς και στη φετινή μας υποχρέωση. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συνεισφορά του κόσμου. Αυτό είναι δεδομένο. Εμείς από την πλευρά μας θα πολεμήσουμε με τα μέσα που έχουμε. Γίνονται επίσης επαφές με ανθρώπους του εξωτερικού για την ενδυνάμωση σε χορηγικό επίπεδο αλλά και στο ιδιοκτησιακό αν ευοδωθεί. Ο λαός του ΑΡΗ θα ακούσει για επενδυτή μόνο αν είναι κάτι 100% σίγουρο".

Για τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί: "Για τον Αγτζίδη, σε μισή ώρα θα είναι στα γραφεία για να λύσει το συμβόλαιο του για καθαρά αγωνιστικά αίτια. Σίγουρα υπήρχε και ένας εκνευρισμός. Και επειδή ο κ Μασάδο αποφάσισε πέντε παίκτες να προπονούνται με την Κ-20 ο εκνευρισμός αυτός δημιούργησε επιθυμία προσφυγής από τον παίκτη. Είναι κατανοητό και από τη στιγμή που δεν επιθυμεί να μείνει, θα λυθεί το συμβόλαιο του. Δυστυχώς οι παίκτες προτρέχουν πολλές φορές. Είναι νεαροί, έχουν υπερβολή δόξα, πολλά χρήματα στην τσέπη τους και πάρα πολλοί δεν έχουν την προσωπικότητα να το διαχειριστούν χωρίς να θέλω αφήσω κάποια μομφή.

Για τον Τσέζαρεκ, ήταν δέκα μέρες πριν την προσφυγή στα γραφεία και του είχε δώσει πλάνο αποπληρωμής. Ο ίδιος δεν μπορούσε να περιμένει ή πιεζόταν από κάποια άλλη ομάδα. Πολλές φορές είναι επαγγελματίες και έχουν άλλη άποψη για τα πράγματα. Η ομάδα είναι σε συζητήσεις για να βρεθεί λύση και να συνεχίζει την καριέρα του όπου επιθυμεί".

Για τον αν είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας: "Είμαι και εγώ άνθρωπος με συναισθήματα και μέσα από το βάρος της ψυχολογικής φόρτισης για την αποχώρηση του κ. Πρόμπιερζ αλλά και για τα όσα ακούμε, κάποια στιγμή βρέθηκα σε στιγμή αδυναμίας και δήλωσα στο ΔΣ ότι θέλω να αποχωρήσω. Με την προτροπή του πρόεδρου και του ΔΣ το ξανασκέφτηκα και δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσω παρά μόνο όταν το κάνει το ΔΣ όλο μαζί. Δηλώνω στρατιώτης του Συλλόγου και θα πολεμήσω για την ομάδα που αγαπώ. Ο Άρης έχει μια απαρέγκλιτη πορεία την οποία θα συνεχίσει".

Για τον Σέρχιο Κόκε και τα όσα υποστήριξε σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι δεν οφείλει χρήματα στον Άρη: "Ο Κόκε πέρυσι, πριν από τον αγώνα με την Ξάνθη, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα. Με πολλές συζητήσεις που έγιναν τότε κατέφυγε η ομάδα σε λύση συμβολαίου επειδή μεταγραφικά ανταλλάγματα δεν υπήρχαν. Ο Σέρχιο θα έπαιρνε από εκεί ένα μπόνους. Ήταν συμφωνημένο να το πάρει ο Άρης για να αποδεσμεύσει ένα παίκτη που βοήθησε στην αναγέννηση του Συλλόγου. Από τη στιγμή που επέλεξε να κλείσει ο κύκλος του, επέλεξε να γίνει με συμβιβαστική λύση των 650.000 ευρώ για τον Άρη και αυτές οι επιταγές βρίσκονται στην ΠΑΕ.

Δεν ευθύνεται ο Άρης που δεν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το Χιούστον. Ο όρος ήταν αφού ήθελε να φύγει θα υπέγραφε συναλλαγματικές επιταγές από τις οποίες έχουν λήξει οι δύο και εκκρεμούν οι υπόλοιπες.

Η επιθυμία του να γυρίσει ήτα μεγάλη. Σε συζητήσεις που έκανε με τη διοίκηση, διαπιστώθηκε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει. Δεν μπόρεσε να τελεσφορήσει το θέμα των επιταγών και εμείς δεν θα χαρίσουμε ένα τέτοιο ποσό. Το αν θεωρεί ότι επειδή δεν πήγε στο Χιούστον, ότι δεν τα οφείλει, αυτό είναι δικό του πρόβλημα".

Για τον κόσμο: "Όσοι φίλαθλοι ασχολούνται με τα κοινά του Άρη, γνωρίζουν ότι η οικονομική κατάσταση στην ομάδα είναι δύσκολη. Η ομάδα αποφάσισε μετά από την εποχή Κοντομηνά να πάει σε μοντέλο πολυσυμμετοχικότητας του κόσμου, ότι την θέλαμε στα δικά μας χέρια. Είναι σεβαστά τα λεφτά της Λέσχης αλλά δεν επαρκούν για ένα ιδιοκτήτη, αλλά για ένα χορηγό. Εμείς είμαστε ιδιοκτήτες του Συλλόγου και κανένας άλλος.

Ο Άρης ανήκει στον κόσμο του. Εμείς απλά σαν διοίκηση εκπροσωπούμε τον κόσμο. Αν νομίζει ότι εγκληματούμε, να γίνει γενική συνέλευση και τέλος. Έχουν πάει 6.000.000 ευρώ στην εφορία και 1.700.000 τους τελευταίους έξι μήνες. Αλλιώς η ομάδα δεν θα έπαιρνε φορολογική ενημερότητα".

Για την επιλογή του Μίχαλ Πρόμπιερζ: " Επειδή πολλά ειπώθηκαν με τον τρόπο επιλογής, ο συγκεκριμένος έχει παίξει μπάλα στη Γερμανία, έχει νοοτροπία από τη σχολή προπονητών στην Κολωνία και είχαμε φτάσει μάλιστα σε επαφή με τον Κλοπ, με τον οποίο είναι φίλοι, για συνεργασία με Ντόρτμουντ. Θέλαμε ένα δουλευταρά και δεν ευθύνεται αυτός που βρήκε έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών. Αυτός δεν υπολόγιζε τέσσερις παίκτες και ζήτησε να αποχωρήσουν από την ομάδα. Η ΠΑΕ Άρης έκρινε ότι δεν μπορούσε να γίνει η αποδέσμευση αυτών των τεσσάρων παικτών και αυτός έκρινε, λανθασμένα για μένα, να φτάσουμε σε σημείο να ζητήσει την αποχώρηση του. Όλο σκεπτικό πάντως της επιλογής του, έγινε με βάση τη Γιαγκελόνια όπως την είδαμε σαν ομάδα και τι κατάφερε να κάνει ο Πρόμπιερζ με αυτήν. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδεατές και αυτές που θέλαμε για να πετύχει το έργο του. Μακάρι οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν".

Για ποια είναι η ανάμειξη της διοίκησης στο μεταγραφικό κομμάτι: "Τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα αλλά και πως θέλει τον παίκτη, όλα αυτά είναι εισηγήσεις του προπονητή. Εμείς βλέπουμε τα οικονομικά και μετά λέμε στον προπονητή πως έχουμε αυτές τις λύσεις και σε συνεργασία με τον ίδιο, θα ολοκληρωθεί μια υποτιθέμενη μεταγραφή".

Για το ποιος κρίνει το έργο του προπονητή: "Ο προπονητής κρίνεται από τη διοίκηση για τις επιλογές του και για την κρίση του. Εμείς θα κρίνουμε στο τέλος σαν διοίκηση για το αν είναι καλός ο προπονητής και δυστυχώς στην Ελλάδα όλοι κρίνονται στα αποτελέσματα.

Πρέπει να υπάρχει χημεία μεταξύ τους, υπάρχουν βέβαια παίκτες που δώσανε τα πάντα σε άλλες ομάδες και παίκτες που δώσανε τα πάντα στο σύλλογο. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, χρειάζονται πολλά πράγματα για να πετύχει μια ομάδα".

Για τις ξένες εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν: "Δεν θα δώσουμε ψεύτικες απαντήσεις. Όταν θα έχουμε κάτι "χειροπιαστό" τότε θα το δημοσιοποιήσουμε. Δεν θέλουμε να πούμε για πρίγκιπες, ούτε για Άραβες".

Για το γήπεδο, αλλά και τις εκτάσεις στη Θέρμη: "Φάκελος δεν υπάρχει κανένας για το γήπεδο της Θέρμης. Όλα αυτά ήταν τεχνάσματα προεκλογικών έργων. Το Θέμα δεν προχώρησε καθώς ο Δήμος Θέρμης αποχώρησε γιατί δεν είχαν γίνει ούτε μετρήσεις από το κράτος, ούτε είχε γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση και παρακαλώ αν μπορεί ο οποιοσδήποτε να λύσει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες τότε ας έρθει από τα γραφεία της ΠΑΕ. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ελβετική εταιρία για αυτή την επένδυση, αλλά όταν υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα και δυσκολίες στα οικονομικά, δεν μπορεί να γίνει το οτιδήποτε".

Για τα έσοδα από τα εισιτήρια: "Τα εισιτήρια διαρκείας προστίθενται στα εισιτήρια της ημέρας και συμμετέχουν στα καθαρά έσοδα, από τα οποία το 45% πηγαίνει στα έσοδα του Άρη καθώς έχουμε έξοδα σε αστυνομία, διάφορες δαπάνες και συντήρηση".

Για το μέλλον του Νάτσο Γκαρσία: " Ο ίδιος επιθυμούσε να μείνει εδώ το καλοκαίρι. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν μπορούσε κανένας προπονητής να δει κανονικά αν θα μπορούσε να αγωνιστεί καθώς είχε πρόβλημα υγείας. Τώρα θα δει στη συνέχεια ο Μανουέλ Μασάδο αν μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του".

"Πρέπει να γίνει κατανοητό πως αυτό που κάνουμε είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. Δεν βγήκαμε να τα πούμε πριν γιατί δεν είναι η λύση αυτή. Το συμφέρον του Άρη είναι να καθίσουμε όλοι μαζί και να πολεμήσουμε για το σύλλογο. Αν κάποιος πιστεύει πως δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας τότε ας έρθει στην Λέσχη για το καλό του Άρη. Αν κάποιος δεν μπορεί να πολεμήσει, τότε ας μας αφήσει να το κάνουμε μόνοι μας".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ