ΑΡΗΣ

Μετά τον "καπνό" σημάδι ηρεμίας

Μετά τον "καπνό" σημάδι ηρεμίας
Πρόμπιερζ

"Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά", λέει ο σοφός μας λαός κάτι που απομένει να φανεί αν ισχύει στην σχέση μεταξύ του Πρόμπιερζ με την διοίκηση του Άρη.

Τα δημοσιεύματα στην Πολωνία έδειξε η σχέση του Μίχαλ Πρόμπιερζ με την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης να μην βρίσκεται και στο καλύτερό της στάδιο παραμονές του 2011 και λίγο πριν έρθει ο «καυτός» από αγωνιστική δράση Ιανουάριος.

Το γιατί; Έχει να κάνει με την θέση του 39χρονου Πολωνού τεχνικού όσον αφορά το μέλλον των Σάκη Πρίττα, Νέρι Καστίγιο, Μανώλη Παπαστεριανού και Κριστιάν Πορτίγια στο ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ένα καρέ ποδοσφαιριστών το οποίο ο Πρόμπιερζ δείχνει να μην υπολογίζει από εδώ και στο εξής για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου στις υποχρεώσεις του Άρη αψηφώντας ακόμη και το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Καστίγιο είναι το υψηλότερο όλων.

Σύμφωνα με την υπογραφή του διεθνή Μεξικανού το περασμένο καλοκαίρι στο διετούς χρονικής διάρκειας συμβόλαιό του οι απολαβές του ανέρχονται στις 550.000 ευρώ αλλά παρόλα αυτά την τελευταία εβδομάδα προπονείται με το δεύτερο γκρουπ με εντολή του 39χρονου Πολωνού τεχνικού.

Η κύρια διαφωνία μεταξύ του Πρόμπιερζ και της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης ωστόσο δεν έχει να κάνει τόσο όσον αφορά την αντιμετώπιση του Καστίγιο όσο τον Παπαστεριανό, κάτι που φάνηκε και στις επαφές που υπήρξανε χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά και τον Πρίττα.

Ο Πρόμπιερζ μπορεί να δείχνει κάθετος ότι δεν υπολογίζει από εδώ και στο εξής στον Παπαστεριανό με την διοίκηση της ΠΑΕ να θεωρεί πως αξίζει μίας ακόμη ευκαιρίας όπως φάνηκε και με τον Πρίττα στις συζητήσεις που είχε με τον έμπειρο διεθνή μέσο όλο αυτό το τελευταίο διάστημα.

Το διάστημα του ενός και πλέον μήνα μετά την πρώτη εβδομάδα της παρουσίας του Πρόμπιερζ στην τεχνική ηγεσία του Άρη όπου προπονείται μόνος του – τρέχοντας ασταμάτητα – όπως ισχύει το τελευταίο δεκαήμερο και με τον Παπαστεριανό.

Ο Πρόμπιερζ ουσιαστικά στην χθεσινή του απογευματινή συνάντηση που είχε με την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης έδειξε να είναι ανένδοτος όσον αφορά την παρουσία των Πρίττα, Καστίγιο, Παπαστεριανό και Πορτίγια από εδώ και στο εξής στο ρόστερ και παρά τον γεμάτο από παιχνίδια και συνάμα σημαντικά που υπάρχουνε στον μήνα Ιανουάριο.

Με πιο σημαντικό όλων να είναι αυτό της 12 Ιανουαρίου στο γήπεδο του Περιστερίου με τον Ατρόμητο για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένα παιχνίδι νοκ άουτ όπου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης η πρόκριση φαντάζει κάτι παραπάνω από μονόδρομος σε συνδυασμό με μία γενικότερη καλή πορεία στον θεσμό.

Κάπως έτσι έχει η διάσταση στην σχέση μεταξύ του Πρόμπιερζ και της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης που ξεκίνησε λίγες ώρες πριν την διάψευση της ΠΑΕ Άρης και είχε φουντώσει από τα δημοσιεύματα στην πατρίδα του 39χρονου τεχνικού την Πολωνία και με δηλώσεις του περί της οικονομικής κατάστασης της ομάδας.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο εν Θεσσαλονίκη και λίγο πριν τις 20:00 ο 39χρονος Πολωνός τεχνικός με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Άρης μετά την νέα συνάντηση που είχε με την διοίκηση της ΠΑΕ αποκατέστησε την τάξη. «Μιλήσαμε για την κατάσταση της ομάδας, βλέπουμε την θετική προοπτική που μπορεί να υπάρξει και παρόλα τα οικονομικά προβλήματα, η ομάδα δίνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Απλά η αγωνία μας για την ομάδα, μας οδήγησε σε αυτές τις συναντήσεις, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Πρόμπιερζ υπενθυμίζεται πως επιθυμεί στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου την απόκτηση ενός επιθετικού, μετά την λύση του συμβολαίου με ον Βικτοράς Γιάκομπ, και ενός αριστερού μπακ που θα αποτελέσει συμπλήρωμα στον Βραζιλιάνο Μίσελ. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο 39χρονος Πολωνός δεν δείχνει να υπολογίζει στους νεαρούς Τοπούζη και Αγτζίδη που ήδη προπονούνται αποκλειστικά με την ομάδα Κ-20.

Τέλος κι όσον αφορά το θέμα Καστίγιο; Νέο επεισόδιο αναμένεται να υπάρξει το αργότερο μέχρι αύριο στην νέα συνάντηση της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης με τον αδερφό και εκπρόσωπο του διεθνή Μεξικανού Άλεξ Καστίγιο που αναμένεται στην Θεσσαλονίκη για την αλλαγή του έτους.

Κάπως έτσι κύλησε το σημερινό ρεπό για την ομάδα του Άρη που από αύριο είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου ξεκινώντας την προετοιμασία της για το πρώτο παιχνίδι του 2012 στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα την προσεχή Τετάρτη για την 15 αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ