ΑΕΚ

Χάνουν το δίκιο τους με τέτοιες εμφανίσεις

Χάνουν το δίκιο τους με τέτοιες εμφανίσεις
Καφές, Λυμπερόπουλος INTIME SPORTS

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα ένα ματς, με την ΑΕΚ να χάνει από τον ΠΑΟΚ με κάτω τα χέρια. Χίλια δίκια έχουν οι παίκτες, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις... Το Sport24.gr αναλύει.

Από την αρχή που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δημοσίως, ξεκαθάρισαν την θέση τους και αναφέρθηκαν στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνάνε, το Sport24.gr τους στηρίζει και αναγνωρίζει το δίκιο τους, δικαιολογώντας οποιαδήποτε απόφαση λάμβάνουν, είτε ομαδικά είτε ατομικά.

Από τη στιγμή όμως που αποφασίζουν ή κάνουν υπομονή και μπαίνουν να αγωνιστούν, θα πρέπει τουλάχιστον να στέκονται στο ύψος που αρμόζει σε αυτή την ομάδα και να μην παρουσιάζουν στον λιγοστό κόσμο που του ακολουθεί, εικόνες σαν την χθεσινή. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν κερδίζουν κάτι, ούτε περνάνε κάποιο μήνυμα, αντιθέτως χάνουν το όποιο δίκιο έχουν.

Μετά από αποκλεισμό, τέτοια εμφάνιση;

Συμφωνούμε σε όλα ότι η κατάσταση είναι στο απροχώρητο, συμφωνούμε ότι όλοι είναι στα όρια τους, αλλά δεν συμφωνούμε στην εικόνα της ΑΕΚ που χάνει από τον ΠΑΟΚ με κάτω τα χέρια. Την στιγμή που λίγες μέρες νωρίτερα γνώρισαν από την ίδια ομάδα τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.

Αλήθεια, σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ; Μήπως είναι όλα καλά στις πληρωμές στην Τούμπα; Μήπως βρίσκονται στην ίδια μοίρα με αυτούς της ΑΕΚ; Παρόλα αυτά, κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ για να κάνουν το διπλό μετά από 10 χρόνια. Το πίστεψαν, το κατάφεραν.

Δεν θα κάνουμε ατομική κριτική σε κανέναν, γιατί τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές από την αρχή της χρονιάς. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν και παίκτες που δεν μπορούν. Παίκτες που μπορούν και δεν θέλουν και παίκτες που θέλουν αλλά δεν μπορούν.

Στον χθεσινό αγώνα από τον τερματοφύλακα, μέχρι και την τρίτη αλλαγή ήταν όλοι κάτω του μετρίου. Από τον εκνευρισμό μου στην ψηφοφορία για τον MVP δεν ψήφισα κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ, έβαλα τον Λύμπε που έτυχε να βρίσκεται μπροστά μου εκείνη την ώρα. Τραγικοί όλοι τους...

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά από χθες έσκασε φως στο τούνελ, μετά και την συνάντηση για το "Θεμέλιο 21". Αύριο μάλιστα η ομάδα του 2004 θα έχει συνάντηση για να βρει άκρη με τα χρέη. Αν όλα πάνε καλά, τότε σύντομα οι... λογαριασμοί θα είναι γεμάτοι και δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρέπει άμεσα να αλλάξουν συμπεριφορά εντός αγωνιστικού χώρου, αρχή γενομένης από το ματς με τον Πανιώνιο.

Κακοί οι παίκτες, αλλά κακός και ο Κωστέ

Ο ίδιος ανέλαβε τις ευθύνες για την ήττα με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι έχει μεγάλο μερίδιο από την κακή εμφάνιση της ΑΕΚ. Ο Νίκος Κωστένογλου δεν μπήκε στο ματς ούτε πριν, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν σε κακή μέρα και με τις κινήσεις του έδειξε τον ίδιο εκνευρισμό που είχαν και οι παίκτες.

Πάλι εκτός ο Βάργκας που είναι καλύτερος από τον Καφέ, εκτός ο Μπέλεκ που αν μη τι άλλο έχει τα τρεξίματα που ψάχνει ο Κωστένογλου και για την χθεσινή βραδιά, ήταν η ενδεδειγμένη λύση αντί του Λύμπε. Αργυρίου στη θέση του Κοντοέ(;)

Δύο αλλαγές στο 46', σε μια ομάδα που έχει μέσα 4 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο κόκκινο (όσον αφορά τους τραυματισμούς), Δέλλας, Γεωργέας, Καφές, Λύμπε δεν δικαιολογούνται. Γιατί απλά κανείς από αυτούς δεν μπορεί εύκολα να βγάλει στα μέσα της χρονιάς ολόκληρο 90λεπτο ενός δύσκολου ματς που κυνηγάς το σκορ. Το αποτέλεσμα, ήταν η θλάση του Γεωργέα στο 62'. Και είναι πιθανό να χαθεί και ο Λυμπερόπουλος, αν δεν προφυλαχτεί με Πανιώνιο, μετά το αδιάκοπο τρέξιμο που έκανε μέχρι το 90.

Τελευταία ένσταση και πιο σημαντική (προσωπική άποψη), η απόφαση αποκλεισμού του Καράμπελα από την αποστολή και την ενδεκάδα. Σε μια τέτοια ομάδα που ο Καράμπελας φαντάζει Μιχάλης Κασάπης, δεν γίνεται να υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις που κοστίζουν αγωνιστικά στην ΑΕΚ.

Η δικαιολογία, με όλο το σεβασμό προς τον προπονητή, της προσφυγής του παίκτη που δεν έχει αποσύρει δεν είναι αρκετή. Ειδικότερα από την στιγμή, που η ίδια η ΠΑΕ φιλοξένησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, δηλώσεις ΑΕΚοφροσύνης του Καράμπελα και πίστη για πολλά χρόνια στην ομάδα. Άλλωστε τέτοιες αποφάσεις, δεν νομίζω ότι βοηθάνε στην διατήρηση καλού κλίματος στην ομάδα.

ΥΓ: Η πρώτη ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, φαίνεται πως δεν ενόχλησε τους παίκτες της ΑΕΚ και αποδείχτηκε στο χθεσινό ματς. Την μεθεπόμενη αγωνιστική όμως, έρχεται το ντέρμπι του Φαλήρου, μετά τη περσινή μέρα ντροπής στο αντίστοιχο ματς. Μια μικρή συμβουλή προς τους παίκτες της ΑΕΚ. Αν έχουν το ίδιο mood (διάθεση) με το χθεσινό ματς να μην κατέβουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να μπούνε με το μαχαίρι στα δόντια. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα προσβάλει την ΑΕΚ, θα έχουν αποκλειστικά την ευθύνη οι ποδοσφαιριστές με ότι αυτό συνεπάγεται.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ