STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2
Λυμπερόπουλος, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Γκαρσία, Λαζάρ INTIME SPORTS

Το ντέρμπι δικεφάλων βρήκε μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ με 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ. Έσπασε το αρνητικό ρεκόρ 10 χρόνων ο δικέφαλος του Βορρά. Πολλά παράπονα από την διαιτησία η ΑΕΚ. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ.

Σε ένα παιχνίδι που επικράτησε η τακτική και όχι η αναρχία, ο άριστα στημένος ΠΑΟΚ του Μπόλονι, εκμεταλλεύτηκε τα κενά της ΑΕΚ και την νευρικότητα στο παιχνίδι της και βγήκε νικητής μέσα στην έδρα της Ένωσης μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Επίσης οι Θεσσαλονικείς είχαν να νικήσουν στο ΟΑΚΑ από το...1999. Τελευταία φορά είχαν επικρατήσει του Παναθηναϊκού στις 28/2/1999 με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Φραντζέσκου.

Από την μεριά της η ΑΕΚ παρότι προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις και στην ουσία, είχε τον έλεγχο του αγώνα, (στο μεγαλύτερο μέρος) η νευρικότητα της και τα πολλά λάθη δεν επέτρεψαν σε κάτι καλύτερο. Μέσα σε αυτή την νευρικότητα, οι κιτρινόμαυροι είχαν πολλά παράπονα και από τον διαιτητή.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) / Αλεξέας (Μεσσηνίας) - Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος Διαιτητής: Ντίτσος (Πρέβεζα)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Αργυρίου, Μανωλάς, Δέλλας, Λαγός, Καφές, Γεωργέας (Βάργκας 62'), Κλωναρίδης (Σιαλμάς 46'), Χοσέ Κάρλος (Γκερέιρο) 46', Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ (Ίβιτς 88'), Σαλπιγγίδης, Φωτάκης (Μπαλάφας 73'), Γεωργιάδης (Ρομπέρ 82'), Αθανασιάδης

Σκόρερ: Γεωργιάδης 16' (0-1), Αθανασιάδης 66' (0-2)

Κίτρινες κάρτες: Σνάουτσνερ 30', Φωτάκης 37', Αραμπατζής 85', Αργυρίου 78', Μανωλάς 69', Αθανασιάδης 69'

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά και να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα η πρώτη φάση ήταν και δοκάρι για την Ένωση με τον Καφέ. Οι κιτρινόμαυροι έδειχναν πάθος σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που φαινόταν παγωμένος στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Αυτός όμως που γέλασε πρώτος ήταν ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης, όταν στην πρώτη του φάση κατάφερε και να άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Γεωργιάδη. Η φάση προήλθε από αντεπίθεση, αλλά στην αρχή της και συγκεκριμένα στο 15΄η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Το ριπλέι δικαιώνει τους γηπεδούχους καθώς ο επιθετικός της έχει κρεμασμένους πάνω του δύο αμυντικούς.

Από το γκολ και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και πήρε τον έλεγχο, έχοντας περισσότερη σιγουριά στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που άρχισε να είναι νευρική με αρκετές λάθος πάσες και κυρίως με πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Η ΑΕΚ φωνάζει για ακόμα ένα πέναλτι στον Λύμπε, στο 30ο λεπτό, αλλά το ριπλέει δεν είναι διαφωτιστικό. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με την ΑΕΚ από το 35 και μετά να προσπαθεί να πετύχει την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα στις τελικές προσπάθειες, με αρκετό εκνευρισμό και με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται άριστα και να προσπαθεί να παίξει την κόντρα επίθεση.

Στην επανάληψη, είχαμε ακριβώς το ίδιο ματς με το πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά για να ισοφαρίσει και τον ΠΑΟΚ, άριστα στημένο να περιμένει για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η Ένωση προσπάθησε περίπου μέχρι το 65ο λεπτό να κάνει κάτι, αλλά σε εκείνο το σημείο ήρθε το 2-0 με τον Αθανασιάδη.

Οι παίκτες του Κωστένογλου άδειασαν ψυχολογικά σε αντίθεση με αυτούς του Λάζλο Μπόλονι που είχαν ένα πλάνο μέσα στο παιχνίδι και την τύχη να προηγηθούν πρώτοι παρότι δεχόντουσαν πίεση.

Οι αποφάσεις του διαιτητή προκάλεσαν τον εκνευρισμό των γηπεδούχων που δεν άντεξαν στην πίεση του αγώνα. Το τελικό σκορ βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή σε ένα εκτός έδρας ματς που του δίνει ώθηση για την συνέχεια.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Στο άριστο στήσιμο του ΠΑΟΚ από τον Λάζλο Μπόλονι, στην τύχη του δικεφάλου που προηγήθηκε πρώτος στο σκορ στην πρώτη του φάση και στο άναρχο ματς της ΑΕΚ που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα δημιουργίας.

Η συνέντευξη Τύπου

Κωστένογλου: " Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας"

Μπόλονι: " Κερδίσαμε μια δυνατή ομάδα"

Στατιστικά αγώνα

0

Γκολ

2

0

Ασίστ

1

9

Τελικές προσπάθειες

7

5

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

5

2

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

2

2

Κεφαλιές

0

2

Αποκρούσεις

3

10

Επεμβάσεις

21

19

Κλεψίματα

19

14

Φάουλ

16

5

Οφσάιντ

3

3

Κόρνερ

2

69

Λάθη

62

10/27

Γεμίσματα

4/12

Το φιλμ του αγώνα

3': Κόρνερ της ΑΕΚ με εκτελεστή τον Κάρλος, ο Καφές πηδάει στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

9': Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ, ο Κάρλος βγάζει στα αριστερά στον Λεονάρντο, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση, κατέληξε άουτ.

16' ΓΚΟΛ (0-1): Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ, η μπάλα στον Γεωργιάδη έξω από την της ΑΕΚ, είδε εκτός τον Αραμπατζή και με ένα τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

27': Λάθος πάσα του Αργυρίου έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, ο Φωτάκης έρχεται με δύναμη και κάνει απευθείας το σουτ, αλλά είναι αδύναμο και άστοχο.

44': Στην επίθεση η ΑΕΚ, ο Λεονάρντο βγάζει για τον Κάρλος που έρχεται από πίσω του στα αριστερά, ο Ισπανός κάνει ντρίμπλα και περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά αντί για πάσα, κάνει σουτ στην κλειστή γωνία με τον Γλυκό να μπλοκάρει.

46': Σέντρα του Γκερέιρο στο δεύτερο δοκάρι, ο Μανωλάς την πρώτη κεφαλιά, ο Λυμπερόπουλος πετάγεται η μπάλα χτυπάει πάνω του και πάει στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια το σουτ ο Λύμπε τελείως άστοχο. Πάντως από το ριπλέι ο επιθετικός της ΑΕΚ βρίσκει την μπάλα με το χέρι.

58': Επίθεση για την ΑΕΚ, ο Λεονάρντο από τα αριστερά, βγάζει στον Λαγό με τακουνάκι, ο τελευταίος μπαίνει μέσα στην περιοχή βγάζει παράλληλη πάσα στον Λυμπερόπουλο αλλά ο Γλυκός μπλοκάρει προ του Μεσσήνιου.

66' ΓΚΟΛ (0-2): Έξω από την περιοχή της ΑΕΚ ο Λαζάρ, βγάζει καταπληκτική μπαλιά στον αφύλακτο Αθανασιάδη, ο οποίος από την μικρή περιοχή διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του

80': Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη και τον Λαζάρ, δύο με δύο, ο πρώτος παίρνει την τελική πάσα από τον Ρουμάνο, αλλά ο Αραμπατζής έκανε σωτήρια επέμβαση και κράτησε το σκορ στο 0-2.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ