ΑΕΚ

Τζεμπούρ ο ρυθμιστής

Τζεμπούρ ο ρυθμιστής
Τζεμπούρ INTIME SPORTS

Επέστρεψε με κέφι. Παίζει καλά για το χρόνο αποχής και τα παραπανίσια κιλά του. Με την παρουσία του αποδίδουν καλύτερα οι μεσοεπιθετικοί. Ο Τζεμπούρ άργησε αλλά δείχνει ότι μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ τα διαφορετικά στοιχεία που της έλειψαν.

Ήταν (συνεπικουρούμενος ασφαλώς από τον Βαγγέλη Πλατέλλα), ο βασικός άξονας της ενθαρρυντικής μετάλλαξης στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα απέναντι στον Παναιτωλικό. Εκεί που η ΑΕΚ έδειξε να οπισθοχωρεί για να κρατήσει το 1-0, ο αλγερινός επιθετικός την επανέφερε στο άλλο μισό του γηπέδου και με την παρουσία του τη βοήθησε ώστε να μετατρέψει μία αγχώδη νίκη σε ένα καταιγιστικό φινάλε.

Η δεύτερη παρουσία του μετά την τρίμηνη αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους, είχε διάρκεια 90 λεπτών. Ο Τζεμπούρ δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να βρει δίχτυα, ωστόσο ήταν και πάλι ενεργός στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Αραβίδη (σε μια εικόνα από το κοντινό μέλλον, καθώς ο Πογέτ βλέπει με θετικό μάτι τη συνύπαρξή τους σε διατάξεις με 2 επιθετικούς, τύπου 3-5-2, 4-1-3-2 ή κλασσικού 4-4-2), ενώ εξίσου καλά βρισκόταν με τους Πλατέλλα και Μπουονανότε.

Είναι αλήθεια ότι τα χαρακτηριστικά του Τρομοκράτη δεν τα έχει άλλος επιθετικός της ομάδας. Ο Κρισάντους είναι κλασικός φορ περιοχής που ξέρει να κινείται μόνο μέσα στο κουτί, ο Αραβίδης νιώθει πιο καλά ως δεύτερος ή ως περιφερειακός κυνηγός και προσφέρει σαφώς περισσότερα αθλητικά προτερήματα στην ομάδα βοηθώντας σημαντικά στην πίεση, στις βοήθειες, στα μαρκαρίσματα, ενώ έχει και την ικανότητα της πάσας.

Ο Τζεμπούρ συνδυάζει στοιχεία όπως το κράτημα της μπάλας, το γύρισμα προς την εστία και το να παίζει προς όλες τις πλευρές σωστά τη μπάλα, κάνοντας αμέσως μόλις τη δώσει τη σωστή κίνηση στο χώρο. Εξίσου εμφανής είναι επίσης η βελτίωση όλων όσοι κινούνται γύρω του. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι στην παρούσα φάση βρίσκεται αρκετά μακριά από αυτό που αποκαλείται «100% ετοιμότητα», θα συνειδητοποιήσει όλα όσα είναι ικανός να προσφέρει στην ΑΕΚ.

Η απόφαση του Πογέτ

Ο ουρουγουανός τεχνικός παίζει έξυπνα με την ψυχολογία του Τζεμπούρ. Στην ερώτηση αν θα αποκτηθεί άλλος φορ κι ενώ ήδη η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας περιπτώσεων που έχουν προταθεί για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της, ο Πογέτ απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο του Αλγερινού μέσα στο μήνα. Από την άλλη βέβαια γνωρίζει το ρίσκο της μη απόκτησης άλλου επιθετικού λόγω της ευπάθειας του Τρομοκράτη σε τραυματισμούς αλλά και της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλει για να επανέλθει στα σωματικά στάνταρ που ο προπονητής επιθυμεί.

Κατά μία έννοια πάντως, ο 31χρονος φορ είναι ρυθμιστής. Αν ο Πογέτ αποφασίσει ότι θα παίζει με δύο επιθετικούς, όπως δοκίμασε στο ματς Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό, τότε η απόκτηση ακόμη ενός επιθετικού θα γίνει επιβεβλημένη, άλλωστε ο προπονητής δεν δείχνει να πείθεται ιδιαίτερα από τον Κρισάντους. Ωστόσο αν αποφασίσει ότι θα επιμείνει στο 4-3-3 και πως η υπάρχουσα τριάδα του αρκεί για να βγει η σεζόν, δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να ψάξει για εξτρέμ, άλλωστε τέτοιος πλην του Πλατέλλα δεν υπάρχει «καθαρόαιμος» στην Ένωση. Άντε υπό προϋποθέσεις και ο Μπαρμπόζα...

Στους επόμενους τέσσερις αγώνες ως το τέλος του έτους, ο Πογέτ θα είναι βέβαιος για αυτό που θέλει να βλέπει και την ενίσχυση που θα πρέπει να γίνει. Θα είναι έτοιμος να εισηγηθεί έχοντας πλήρη εικόνα και άποψη για όσα η ομάδα του θα πρέπει να παρουσιάζει στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Τζεμπούρ θα παίξει το ρόλο του, ενώ ήδη ο Ουρουγουανός έχει αλλάξει άποψη για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε πάρει από καλό μάτι αλλά πλέον θεωρεί απαραίτητο γρανάζι. Τον λένε Βαγγέλη Πλατέλλα και θα μιλήσουμε γι αυτόν τις επόμενες ημέρες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ