ΑΕΚ

Τσιγκρίνσκι, ο γίγαντας με γυάλινα πόδια

Τσιγκρίνσκι, ο γίγαντας με γυάλινα πόδια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τεράστια κλάση και άψογος επαγγελματίας ο Τσιγκρίνσκι, αλλά χωρίς τρόπο να ξεφύγει από τους συνεχείς τραυματισμούς. Το Sport24.gr θυμίζει τι έχει συμβεί με τον Ουκρανό αμυντικό.

Δεν χρειάστηκε παρά μόνο μια εβδομάδα προπονήσεων στο βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Κίελτσε, για να γίνει ηλίου φαεινότερο τι παίκτη είχε πάρει η ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας της. Έναν Γκαμάρα στο πιο ψηλό του, ή έναν Δέλλα στο πιο… ουκρανικό. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν μια επιβλητική μορφή, που συγκρινόταν ευθέως, ήδη από τις πρώτες του εμφανίσεις ακόμα και με την προπονητική φανέλα της ΑΕΚ, με ότι πιο σπουδαίο σε στόπερ, είχε φορέσει κατά το παρελθόν την κιτρινόμαυρη φανέλα. Άλλωστε επρόκειτο για έναν παίκτη που τον είχε επιλέξει ο Γκουαρντιόλα για την άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Όμως φτάνοντας στα μισά του δρόμου της φετινής σεζόν, εκείνο που έχουν διαπιστώσει στην ΑΕΚ, είναι πως ο γίγαντας που απέκτησαν, έχει γυάλινα πόδια. Και κινδυνεύει να χάσει και το ντέρμπι της Κυριακής (15/1) και πιθανότατα ακόμα περισσότερα ματς, μ’ έναν τρίτο συνεχόμενο τραυματισμό στο πόδι. Ο Τσιγκρίνσκι αισθάνθηκε τις πρώτες ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό, ήδη από την Τρίτη (10/1). Και χθες (11/1) οι ενοχλήσεις έγιναν πιο έντονες στα όρια του πόνου. Στη σημερινή (12/1) και στην αυριανή (13/1) προπόνηση θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση του Ουκρανού στόπερ. Όμως η ανησυχία για τρίτο συνεχόμενο τραυματισμό, είναι έντονη.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΣ

Μέχρι και τις 12 του περασμένου Νοέμβρη, ο Τσιγκρίνσκι είχε στα πόδια του ένα σερί με συνεχόμενα παιχνίδια και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού. Με εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα από το οποίο ο Ουκρανός απουσίασε λόγω γαστρεντερίτιδας, κατά τα άλλα δεν είχε χάσει ούτε… λεπτό. Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Σε οικογενειακό δίτερμα στην διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων, ο Τσιγκρίνσκι έπαθε θλάση στον δεξιό τετρακέφαλο. Δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρό και μάλιστα έγινε πολύ προσεκτική διαχείριση ως προς την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Είναι χαρακτηριστικό πως στις αρχές του Δεκέμβρη, παρόλο που είχε επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και παρότι ήταν στην αρχική επιλογή, αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από την αποστολή για το ματς στην Κέρκυρα, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος. Μόλις όμως ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό στο δεξί πόδι, προέκυψε πρόβλημα στο αριστερό. Πριν καν προλάβει να παίξει σε παιχνίδι. Στις 9 Δεκεμβρίου ήρθε η διάταση στον αριστερό προσαγωγό. Απ’ αυτόν τον τραυματισμό, ο Τσιγκρίνσκι επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, στις αρχές του Γενάρη. Μόνο που ο Μοράις δεν πήρε τον Ουκρανό στόπερ ούτε στην αποστολή για το ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά ούτε σ’ αυτή για το παιχνίδι με τον Αστέρα, καθώς έκρινε πως ήταν ανέτοιμος.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ... ΜΙΣΑ ΧΑΜΕΝΑ

Οι ενοχλήσεις και πάλι στον αριστερό προσαγωγό, ήρθαν προχθές, πριν καν και πάλι ο Τσιγκρίνσκι προλάβει να παίξει σε παιχνίδι. Μάλιστα αν δεν τα καταφέρει τελικά να είναι έτοιμος ούτε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο την προσεχή Κυριακή, θα έχει χάσει πλέον τα μισά ματς του φετινού πρωταθλήματος. Μέχρι να πάθει τον πρώτο τραυματισμό στις αρχές του Νοέμβρη, είχε παίξει σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Από τις 5 Νοέμβρη που έπαιξε στο ματς, έχει χάσει ήδη έξι αγώνες πρωταθλήματος. Και αν λείψει και από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα γίνουν επτά.

Ο ΑΨΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η... ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ

Υπήρχαν κατά το παρελθόν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στην ΑΕΚ, που για τους συνεχόμενους τραυματισμούς τους, οι αιτίες δεν βρισκόντουσαν μόνο στην κακοδαιμονία. Είτε είχαν κάνει κακή αποθεραπεία, είτε δεν ήταν συνεπείς στο πρόγραμμα τους, είτε έκαναν του κεφαλιού της, είτε βιάστηκαν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση. Και συνολικά είχαν δείξει έλλειψη επαγγελματισμού. Με την περίπτωση του Τσιγκρίνσκι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. Είναι το ακριβώς αντίθετο. Όλοι στα Σπάτα, όταν αναφέρονται στον τρόπο που δουλεύει ο Ουκρανός στόπερ, μιλούν για ένα παράδειγμα επαγγελματία. Απολύτως συνεπής και προσηλωμένος στη δουλειά του. Και τις οδηγίες που λαμβάνει, τις ακολουθεί κατά γράμμα. Και αυτό ίσως, είναι και το χειρότερο απ’ όλα. Δεν μπορεί να ξεφύγει από τους τραυματισμούς, παρότι είναι άψογος επαγγελματίας. Όμως αυτή φαίνεται να είναι η «κατάρα» του Τσιγκρίνσκι. Αυτή που δεν του επέτρεψε να κάνει καριέρα στην Μπαρτσελόνα, αυτή που του στέρησε την παρουσία στο Euro του 2006 με την εθνική Ουκρανίας, αυτή που δεν τον άφησε να κάνει πέρυσι περισσότερα από 13 ματς και πρόπερσι μόλις τρια. Και που τώρα τον ταλαιπωρεί και πάλι με απανωτά προβλήματα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ