ΑΕΚ

Τον ήθελε, την ήθελε

Τον ήθελε, την ήθελε

Το Sport24 αναλύει τους λόγους που η ΑΕΚ ήθελε τον Αλμέιδα και ο Αλμέιδα την ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του Ούγκο Αλμέιδα στην ΑΕΚ έκλεισε σε χρόνο ρεκόρ. Και για τα δεδομένα μιας τόσο ηχηρής κίνησης, αλλά και για το… παρελθόν που έχει η Ένωση σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Ακόμα και ο Τσιγκρίνσκι που όταν είχε φτάσει πλέον στην Αθήνα, η μεταγραφή ήταν σχεδόν κλεισμένη, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι και τις επτά το απόγευμα για να υπογράψει και να ανακοινωθεί. Αντίθετα την ίδια ώρα ο Αλμέιδα είχε προλάβει να ξεκινήσει και την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ. Σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε η υπόθεση του Πορτογάλου φορ, παρόλο που πρόκειται για βαρύγδουπη κίνηση. Ωστόσο η εξήγηση γι’ αυτή την ταχύτητα, είναι απλή. Η ΑΕΚ ήθελε τον Αλμέιδα και ο Αλμέιδα ήθελε την ΑΕΚ. Και το Sport24 αναλύει τους λόγους.

Η ΑΕΚ ήθελε τον Αλμέιδα γιατί…

Έψαχνε μια δυνατή κίνηση για την γραμμή κρούσης. Ήθελε έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει εικόνες από μεγάλα πρωταθλήματα, που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και που το όνομα του θα έκανε και «γκελ» στον κόσμο.

Ο Αλμέιδα πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Επίσης είναι πλέον ξεκάθαρο, πως παρότι προς τα εκεί οδηγούσαν όλες οι ενδείξεις, η ΑΕΚ δεν ήθελε να αφήσει για τον Αύγουστο την υπόθεση μεταγραφής του φορ. Έψαχνε να την κλείσει άμεσα, για να έχει διαθέσιμο τον παίκτη τουλάχιστον για την ρεβάνς με την Σέντ Ετιέν. Ξεκάθαρο είναι επίσης, πως έψαχνε για έναν φορ περιοχής. Η απάντηση «θυμάστε από πότε έχει να σκοράρει» που έδωσε ο Κετσπάγια για τον Σαμάκ, δεν αφορούσε μόνο την επιθετική δυστοκία του Μαροκινού, αλλά αυτή καθ’ αυτήν θέση του. Δεν είναι το βαρύ φορ περιοχής, όπως είναι ο Αλμέιδα. Και βέβαια ο Πορτογάλος φορ, είναι ο παίκτης με κίνητρο, που ήθελε ο Κετσπάγια.

Ψάχνει ο Αλμέιδα, κυρίως για την υστεροφημία του, να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Το απέδειξε άλλωστε και από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε τις πρώτες του ώρες στην ΑΕΚ. Δεν ήθελε να χάσει την απογευματινή προπόνηση, ενώ μπήκε κατευθείαν και έπαιξε ακόμα και στο δίτερμα και μάλιστα σκόραρε.

Ο Αλμέιδα ήθελε την ΑΕΚ γιατί…

Είναι γεγονός πως ο Πορτογάλος φορ μετά την Μπεσικτάς δεν έκανε σωστές επιλογές στην καριέρα του. Μάλιστα μετά το πρώτο κακό του εξάμηνο στην Τσεζένα και όταν η ΑΕΚ είχε ψαχτεί για τον απόκτηση, ανάμεσα στα επιχειρήματα για την αρνητική απάντηση, ήταν πως ήθελε να κάνει πολύ προσεκτική επιλογή στην επόμενη ομάδα του. Τελικά ούτε η περιπέτεια στην Ρωσία με την Κούμπαν και την Ανζί του έκανε καλό, ούτε η επιστροφή στην Μπουντεσλίγκα με το Ανόβερο του έδωσε αυτό που έψαχνε. Και τώρα θα μπορούσε ο Αλμέιδα να κάνει ένα γερό συμβόλαιο είτε στο Κατάρ, είτε στην Αυστραλία. Ήθελε όμως να παραμείνει στην Ευρώπη, να παίξει σε ανταγωνιστική ομάδα και να επιστρέψει και στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις. Και η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που μπορεί να του προσφέρει όλες αυτές τις ευκαιρίες. Ενώ φυσικά και ήθελε και μια ομάδα, στην οποία να αισθάνεται και σημαντικός, αλλά και… στάρ. Κάτι που επίσης ισχύει για την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ