ΑΕΚ

Τι αλλάζει στην ΑΕΚ με τα 3 «Κ»

Τι αλλάζει στην ΑΕΚ με τα 3 «Κ»
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει τις σκέψεις του Βαγγέλη Βλάχου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του κιτρινόμαυρου ρόστερ παρουσία των τριών νέων μεταγραφικών αποκτημάτων (Κατσικοκέρης, Κορδέρο, Κατίδης)

Είναι οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους ενισχύθηκε πρόσφατο το κιτρινόμαυρο ρόστερ, ίσως και με τους οποίους «κλείνει» εφόσον δεν προχωρήσουν οι περιπτώσεις των Γιαννιώτα (κυρίως) και Ιωαννίδη (δευτερευόντως).

Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι, όπως τουλάχιστον θέλει να ελπίζει και να πιστεύει ο Βαγγέλης Βλάχος, θα επιτρέψουν στον προπονητή της Ένωσης να ανακατέψει την τράπουλα, να παρουσιάσει ένα σύνολο περισσότερο αποτελεσματικό και λειτουργικό.

Η αλήθεια είναι ότι βάσει των στοιχείων που χαρακτηρίζουν κάθε έναν εκ των Κατσικοκέρη, Κορδέρο και Κατίδη, ο τεχνικός της ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει μία βελτιωμένη εικόνα εντός των αγωνιστικών χώρων, ασχέτως αν η ομάδα έδειξε επαρκές πρόσωπο στην πρεμιέρα πρωταθλήματος απέναντι στον πιο έτοιμο και έμπειρο αστέρα.

Ο Κατσικοκέρης και το μεγάλο ατού του!

Από την έναρξη της κιτρινόμαυρης προετοιμασίας ο προπονητής της Ένωσης μιλούσε για την αναγκαιότητα απόκτησης ενός ψηλού και ογκώδους φορ ο οποίος θα μπορεί να πιέζει ψηλά, στην αντίπαλη περιοχή για να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να αναπτυχθεί γρήγορα με αφετηρία τα στόπερ του. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει (κυρίως λόγω σωματοδομής αλλά και όχι πλήρους ετοιμότητας) με απόλυτη επάρκεια ο Παυλής, κάτι που θα μπορεί να κάνει ο Φουρτάδο μετά από 1,5-2 μήνες λόγω του ότι δεν είναι έτοιμος.

Ο Κατσικοκέρης έχει δουλέψει πολύ καλά το καλοκαίρι και αυτό (η πίεση στον αντίπαλο) είναι προσόν που τον χαρακτηρίζει. Είναι μεγάλος μαχητής (« δεν αφήνει φάση δίχως να την πολεμήσει, έχει μεγάλο πείσμα» λέει σχετικά ο Βαγγέλης Βλάχος στο Sport24.gr) και ποδοσφαιριστής που είναι μαθημένος στο πρέσινγκ της άμυνας που έχει απέναντί του.

Επιπροσθέτως και λόγω της παρουσίας του, ο Παυλής ενδέχεται να χρησιμοποιείται και και ως «φτερό» στα άκρα της επίθεσης, είτε δεξιά, είτε αριστερά. Ο Βλάχος πιστεύει ότι ο τελευταίος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε τέτοιους ρόλους χάρη στην ταχύτητα και στην διεισδυτικότητα που τον χαρακτηρίζουν.

Ο «μπαλαδόρος» αμυντικός χαφ

« Ψηλό παιδί, γνώστη της θέσης με δύναμη και καλή τεχνική κατάρτιση θέλω για την ΑΕΚ» είχε εκμυστηρευθεί στο Sport24.gr ο Βαγγέλης Βλάχος. Αυτά είναι τα στοιχεία που ήθελε να χαρακτηρίζουν τον ποδοσφαιριστή που η ΑΕΚ θα έβαζε στη μηχανή της προκειμένου να καλύψει ως βασικός τη θέση του αμυντικού μέσου ο έλληνας τεχνικός.

Ο Βασίλης Τσιάρτας αποφάσισε την απόκτηση Άνχελ Κορδέρο ο οποίος δεν φημίζεται για τη δύναμή του, δεν είναι ψηλός (1.79 μ.) ωστόσο πρόκειται για έναν άρτιο τεχνικά μέσο ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα εφόσον βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και φυσική κατάσταση.

Πρόκειται για τεχνίτη ποδοσφαιριστή, ο οποίος παίζει με το κεφάλι ψηλά, διαθέτει καλή πάσα, βλέπει δίχτυα, μπορεί να μεταφέρει τη μπάλα με σωστό τρόπο από την άμυνα και την επίθεση. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα «8αρι» που θα μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς ως «πλέι-μέικερ» και ταυτόχρονα να δώσει την ευκαιρία στον προπονητή να επιστρέψει στο «4-2-3-1» χρησιμοποιώντας δύο αμυντικούς χαφ με τον Πορτογάλο Γιάγκο να παραμένει στο πλευρό του Κορδέρο.

Παίζει παντού και συμφέρει…

Ο Γιώργος Κατίδης δίνει στον προπονητή την ευχέρεια να δοκιμάσει πολλά πράγματα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ λόγω της ικανότητάς του να ανταποκριθεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις αυτής. Είτε ως «κόφτης», είτε ως «8αρι», είτε ως επιτελικός μέσος, είτε αγωνιζόμενος στις πτέρυγες, έχει την ποδοσφαιρική ποιότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες που απαιτούνται και με την πάροδο του χρόνου να κάνει τη διαφορά.

Αυτό που θέλει να διαπιστώσει από εκείνον ο Βαγγέλης Βλάχος είναι το ότι ο πρώην παίκτης του Άρη έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι του, ότι είναι προσγειωμένος ότι έχει αντιληφθεί ότι η ΑΕΚ δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πρώην ομάδα του διότι οι απαιτήσεις πολύ περισσότερες.

Τον πιστεύει ως ποδοσφαιριστή, θέλει να τον εκτοξεύσει, αλλά θέλει να δει και αποδείξεις ότι σε αντίθεση με τα διάφορα που λέγονται και γράφονται δεξιά και αριστερά, ο Κατίδης είναι έτοιμος και πνευματικά να αντεπεξέλθει στην μεγαλύτερη (ως την επόμενη) πρόκληση της ζωής του.

Εσείς διαβάστε: Ελεύθερος ο Νικόλτσης, δανεικοί οι Ματεντζίδης, Αρέστης, Υπέγραψε ο Κατσικοκέρης, Νέα, φρέσκια, ενισχυμένη αλλά...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ