ΑΕΚ

Νέα, φρέσκια, ενισχυμένη αλλά...

Νέα, φρέσκια, ενισχυμένη αλλά...
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού της, φτιάχνει την ομάδα της επόμενης 5ετίας αλλά παράλληλα καλείται να κοιτάξει και το σήμερα το οποίο απειλεί να την εμπλέξει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Με την απόκτηση των τριών «Κ», του επιτελικού Κατίδη, του αμυντικού χαφ Κορδέρο και του φορ Κατσικοκέρη η ΑΕΚ ενισχύει το ρόστερ της με ποιοτικές επιλογές σε εντός του γηπέδου χώρους που ήταν εμφανώς προβληματική.

Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν, που βρίσκονται σε ετοιμότητα, οι οποίοι θα μπορούσαν να μπουν αμέσως στην ενδεκάδα της Ένωσης. Κάτι που το χρειάζεται απαραιτήτως η Ένωση...

Η εικόνα υγείας και ελπίδας που οι φίλοι της ΑΕΚ εισέπραξαν στον αγώνα της πρεμιέρας πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αποτελεί τη μία όψη του κιτρινόμαυρου νομίσματος. Πάντοτε ωστόσο υπάρχει και η άλλη, αυτό που δεν εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντική.

Η ΑΕΚ απώλεσε τρεις βαθμούς και ανεξάρτητα από το ότι αυτή η εξέλιξη δεν της έπρεπε και δεν άξιζε διότι συντελέστηκε από ένα παιδαριώδες λάθος ενός έμπειρου μέλους της ενώ εκείνη είχε σαφώς καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο από τον αντίπαλό της, στην πραγματικότητα συντελέστηκε το λογικό... Νίκησε η πιο έμπειρη και έτοιμη ομάδα κι ας ήταν στην κακή ημέρα της.

Τι θα γίνει λοιπόν...

... όταν η ΑΕΚ δεν θα βρεθεί στην καλή βραδιά της; Όταν αυτά τα παιδιά που είναι βέβαιο (και απόλυτα φυσιολογικό) θα παρουσιάσουν τις αναμενόμενες μεταπτώσεις στην απόδοσή τους και θα εμφανιστούν κατώτερα του περασμένου Σαββάτου; Τι θα συμβεί όταν ένα ματς θα «στραβώσει» γρήγορα και θα κληθούν από νωρίς νωρίς να τρέξουν για να «γυρίσουν» το αποτέλεσμα; Θα βρουν το ψυχικό σθένος, το κουράγιο, τη δύναμη να αντεπεξέλθουν;

Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν στην πορεία. Ωστόσο ο Βαγγέλης Βλάχος γνωρίζει καλά ότι θα τα βρει μπροστά του και ότι ως στρατηγός (όπως ο ίδιος άλλωστε αποκαλεί τον εαυτό του σε τούτη τη νεανική ομάδα) θα πρέπει να διδάξει και τον δρόμο της ανατροπής, να πείσει αυτά τα παιδιά ότι ξέχωρα από την απειρία τους, υπάρχει (σε ορισμένους τουλάχιστον) και ταλέντο χωρίς όρια...

Έπεται το ματς της Ξάνθης λοιπόν...

... κι εκεί τα «μωρά» του Βλάχου ίσως τα βρουν πολύ πιο... μπαστούνια εν συγκρίσει με τον Αστέρα που εμφανίστηκε νωθρός, φοβισμένος, περιορισμένος. Βέβαια για να του συμβεί αυτό, κάτι πέτυχαν και οι πιτσιρικάδες με το θράσος τους, ειδικά μετά τα πρώτα 30 λεπτά όταν «ξεκούμπωσαν» και πίστεψαν ότι είχαν τον αντίπαλο του χεριού τους.

Ωστόσο η μη αντίδραση μετά την επίτευξη του γκολ από τον Αλβάρεζ, αυτή η... αναμενόμενη μη αντίδραση παιδιών που απογοητεύτηκαν από την αναπάντεχη εξέλιξη και δεν είχαν τον τρόπο να την διαχειριστούν, είναι ένα θέμα που η ΑΕΚ θα πρέπει να λύσει άμεσα. Την επόμενη φορά οι πιτσιρικάδες θα πρέπει να έχουν στην άκρη του μυαλού τους ότι στο ποδόσφαιρο εύκολα γίνεται το ανάποδο από αυτό που περιμένεις κι ας είσαι υπέρτερος...

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ του Βλάχου είναι μία παρέα που παρακολουθεί εντατικά μαθήματα συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα. Είναι λίγο οξύμωρο να το λες αυτό για μία ομάδα που μας έμαθε αλλιώς, είναι ωστόσο και η πραγματική προσέγγιση της κατάστασης. Μέσα από την οποία τα «μωρά» θα κληθούν να γίνουν άνδρες βοηθώντας την Ένωση να σταθεί στα πόδια της και σταδιακά (εφόσον ασφαλώς εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της) να κοιτάξει και ψηλότερα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ