ΑΕΚ

Τι έδειξε στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ ο Αϊντάρεβιτς

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, αφήνοντας ανάμικτες εντυπώσεις. Το Sport24.gr αναλύει το ντεμπούτο του Σουηδού μέσου.

Είναι προφανές πως μέσα στο βαρύ κλίμα που έφερε στην ΑΕΚ το νέο εντός έδρας στραβοπάτημα και στον προβληματισμό για το μέλλον του Ζοσέ Μοράις, το ντεμπούτο του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Επίσης είναι δεδομένο πως ο Σουηδός μέσος δεν περίμενε πως η πρώτη του παρουσία στο ΟΑΚΑ θα συνδυαστεί με στραβό αποτέλεσμα και αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Παρ' όλα αυτά, ο Αϊντάρεβιτς από το ντεμπούτο του κιόλας, έδειξε ενδιαφέροντα πράγματα. Άλλωστε έπαιξε 85 ολόκληρα λεπτά. Και η αλήθεια είναι πως οι εντυπώσεις από τον Σουηδό μέσο, είναι περίπου… ανάμικτες.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Στα θετικά της πρώτης παρουσίας του Σουηδού μέσου με τα κιτρινόμαυρα, είναι η ποιότητα που έβγαλε στο παιχνίδι του. Είναι ένας χαφ με καλή τεχνική κατάρτιση, κάτι που φαινόταν στις μεταβιβάσεις του. Είτε τις κοντινές, είτε ακόμα και τις μακρινές. Άλλωστε ήταν ο παίκτης με τα λιγότερα λάθη. Επίσης ο Αϊντάρεβιτς είχε έντονη παρουσία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας.

Παρόλο που έπαιζε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Σουηδός μέσος, ζητούσε συνεχώς μπάλα για να κάνει παιχνίδι. Κάτι που αποτυπώνεται και στους αριθμούς του. Ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ με τις περισσότερες πάσες (14) στο ματς με τον Παναιτωλικό. Οι περισσότερες επιθέσεις της Ένωσης από χαμηλά, ξεκινούσαν από τα πόδια του Σουηδού μέσου. Ο Αϊντάρεβιτς μάλιστα όχι μόνο έπαιρνε συνεχώς πρωτοβουλίες, αλλά έδινε και οδηγίες στους συμπαίκτες του. Παρότι ήταν μόλις το πρώτο του ματς και έχει μόλις τρεις εβδομάδες στην ΑΕΚ.

ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Αντικείμενο… σκεπτικισμού για τον Αϊντάρεβιτς, αποτελεί η θέση στην οποία μπορεί να παίξει μέσα στο γήπεδο. Αν δηλαδή ο Σουηδός μέσος είναι ένας εσωτερικός χαφ ή είναι περισσότερο επιτελικός μέσος. Διότι ο Αϊντάρεβιτς έδειξε στο ντεμπούτο του, πως είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα στο παιχνίδι του, αλλά χωρίς ταχύτητα. Όπερ σημαίνει πως είναι άγνωστο αν μπορεί να ανταποκριθεί στα τρεξίματα που απαιτεί η θέση του εσωτερικού χαφ.

Κάτι άλλωστε που δεν έκανε στο πρώτο του ματς, ειδικά από το πρώτο 20άλεπτο και μετά. Βεβαίως αυτό ενδεχομένως είχε να κάνει και με τον βαθμό ετοιμότητας του Αϊντάρεβιτς. Παρόλο που ο Σουηδός μέσος δούλεψε σκληρά αυτές τις περίπου τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στα Σπάτα και παρόλο που έχασε τα παραπανίσια κιλά, θέλει ακόμα τον χρόνο του για να ξαναβρεί ρυθμό. Και ήταν ηλίου φαεινότερο πως στο ματς με τον Παναιτωλικό, δεν ήταν έτοιμος για τα 85 λεπτά που έμεινε στο γήπεδο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπάρκας: "Όταν είσαι ΑΕΚ, δεν αλλάζεις στόχους"
Ξανά εκτός ο Τσιγκρίνσκι ενόψει Αστέρα
Μόνο ανάλυση και... διαπιστώσεις από Μοράις
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ