ΑΕΚ

Τακτική και στημένα είχε το μενού

Τακτική και στημένα είχε το μενού
INTIME SPORTS

Ενόψει του πρώτου ανοικτού φιλικού της ΑΕΚ, ο Τραϊανός Δέλλας έκανε μια πρώτη δοκιμή σε συστήματα, ενώ δούλεψε και λίγο στα στημένα. "Θέλω κίνηση στον χώρο του κέντρου, να φτιάχνετε στηρίγματα". Περιμένουν 2000 κόσμο στο γήπεδο της ΑΕ Διμηνίου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ: Βαγγέλης Κατσαΐτης

Το απόγευμα της Τετάρτης (14/8) είναι το φιλικό (18:00), νωρίτερα το πρωί ο Δέλλας δοκίμασε για πρώτη φορά στο Πήλιο συστήματα ενώ δούλεψε και στα στημένα με τους παίκτες να έχουν χωριστεί σε δύο ενδεκάδες.

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει στο μυαλό του δύο συστήματα αρχικά και πάνω σε αυτά δούλεψε και στην πρωινή προπόνηση. Πρόκειται για το 4-2-3-1 και το 4-3-3.

Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με την πρώτη (4-2-3-1) να αποτελείται από τους Ντουμπερέτ και Τζανετόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τους Τσουκαλά και Τσουμάγκα στα άκρα, τους Κορδέρο και Γεωργέα στο κέντρο, τον Ράμα επιτελικό μέσο, δεξιά στην επίθεση ο Δημγκιόκας και αριστερά ο Μούργκα με τον Μπρέσεβιτς να αποτελεί τον μοναδικό προωθημένο.

Στην άλλη ομάδα (4-3-3) οι Τσούπρος και Σταθάκης αποτέλεσαν τα δύο στόπερ με του Πεταυράκη και Αργυρίου να αγωνίζονται στα δύο άκρα. Ο Ρόβας σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Ανάκογλου και Κάτσικα να βρίσκονται μπροστά του. Αριστέρα στην επίθεση έπαιξε ο Παληαρούτας, δεξιά ο Τζάθας και στην κορυφή ο Τσεβάς.

Στην αρχή βγάζανε επίθεση οι... 4-3-3 και εν συνεχεία οι 4-2-3-1. Ουσιαστικά ήταν ένα μίνι διπλό, με τον προπονητή της ΑΕΚ να σταματάει συνέχεια τις φάσεις και να εξηγεί θέσεις, κινήσεις και λογική σκέψης.

Δύο κόλπα στα στημένα

Προς το τέλος της προπόνησης, ο Τράι δούλεψε με τους παίκτες του και στις στημένες φάσεις, δημιουργώντας αρκετές παγίδες, ώστε να εξολοθρεύσει τους αντιπάλους τους.

Συγκεκριμένα δούλεψε στα κόρνερ με τους Ρόβα και Δημγκιόκα να αναλαμβάνουν τις εκτελέσεις, και τον Δέλλα να στήνει στο χώρο τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Στη μια από τις δύο περιπτώσεις που δοκίμασε ο Δέλλας, οι παίκτες παραπλανούσαν τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας, ώστε ο Σταθάκης (ο παίκτης έξω από το ημικύκλιο της περιοχής) να βγει μόνος του και να πιάσει το σουτ στην κίνηση

Στη δεύτερη, οι Κιτρινόμαυροι έπαιρναν θέση ο ένας πίσω από τον άλλον στο δεύτερο δοκάρι, δίνοντας όλοι τους «σκριν» στον Μπρέσεβιτς, ο οποίος έβγαινε στο ύψος του πέναλτι με σκοπό να πιάσει κεφαλιά και να σκοράρει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ