ΑΕΚ

Τα "mind games" του Χιμένεθ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξέρει σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για την ΑΕΚ τα…mind games μέσα στα αποδυτήρια έχουν τεράστια σημασία.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν από τους προπονητές που απέφευγαν τις προσωπικές αναφορές σε ποδοσφαιριστές. Είτε δημοσίως, είτε μέσα στα αποδυτήρια. Τα τετ α τετ με τους παίκτες ήταν άλλη υπόθεση. Όμως ο Ισπανός τεχνικός απέφευγε να μιλάει για ποδοσφαιριστές, καθώς θεωρούσε πως όλα αφορούν το σύνολο. Την ομάδα.

Προφανώς και ο Χιμένεθ εξακολουθεί να έχει την ίδια πεποίθηση. Άλλωστε το γεγονός πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα ενωμένη, είναι από τα μεγαλύτερα όπλα της. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός έχει αλλάξει την… τακτική του. Πλέον έχει κάνει συνήθεια τις προσωπικές αναφορές σε ποδοσφαιριστές. Κυρίως όταν θέλει να ανεβάσει ψυχολογικά κάποιον παίκτη. Όμως εξακολουθεί μέσα όμως απ’ αυτές τις προσωπικές αναφορές, προσπαθεί να διατηρήσει την ενότητα και την έννοια ομάδα.

Το έκανε με τον Σοτζέι Μασούντ αμέσως μετά το ματς με την Ντινάμο Κιέβου. Ο Ιρανός μεσοεπιθετικός μπήκε "σκασμένος" στα αποδυτήρια του Ολιμπίσκι, μετά την τεράστια χαμένη ευκαιρία κι ο Χιμένεθ πήγε αμέσως πάνω στον Μασούντ. "Δεν ήσουν ο μόνος που έχασες ευκαιρίες για γκολ. Έχασαν και άλλοι. Όταν όμως χάνεις ευκαιρίες, σημαίνει πως κυνηγάς το γκολ. Και θέλω όλοι να συνεχίσετε να κυνηγάτε το γκολ", ήταν η ατάκα του Ισπανού τεχνικού.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά, που ο Χιμένεθ έβαλε στο κάδρο ολόκληρη την ομάδα, σε προσωπική αναφορά σε παίκτη. Το είχε κάνει και την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά το πρώτο ματς με την Ντινάμο Κιέβου, ο Μιχάλης Μπακάκης ήταν τότε ο "σκασμένος" για τη φάση που τον απέφυγε ο Γκονζάλες στο γκολ των Ουκρανών. Τότε ο Χιμένεθ στην ομιλία που έκανε στα Σπάτα, απευθύνθηκε στον ακραίο μπακ της ΑΕΚ. "Δεν ήσουν εσύ ο μόνος που έκανες λάθος στο γκολ. Έφταιγαν και άλλοι. Το σημαντικό είναι πως συνέχισες μετά απ’ αυτό με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι", είχε πει τότε ο Χιμένεθ.

Γενικώς ο Χιμένεθ ξέρει πως την δεδομένη χρονική στιγμή και στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν τα… mind games μέσα στα αποδυτήρια, θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Γι αυτό και δίνει μεγάλο βάρος στην διαχείριση. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν είδε στην χθεσινή (23/2) προπόνηση στα Σπάτα να παραμένει το κλίμα βαρύ μετά τον αποκλεισμό από τη Ντινάμο, έκανε ότι μπορούσε για να εκτονώσει την ένταση. Πάλι μέσα από προσωπική αναφορά.

Όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr απείλησε τον Μασούντ με ντου από τους συμπαίκτες του και πασίγιο με… φάπες, αν επέμενε να ζητήσει συγγνώμη. Οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ, το έκαναν αυτό εικόνα και τα γέλια αντήχησαν σ’ όλο το προπονητικό κέντρο. Κι αμέσως το κλίμα άρχισε να γίνεται και πάλι όπως ήταν, πριν την ρεβάνς στο Κίεβο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ