ΑΕΚ

Σάχα, Σκόκο, Μπλάνκο: Με διαφορά οι καλύτεροι

Σάχα, Σκόκο, Μπλάνκο: Με διαφορά οι καλύτεροι
INTIME SPORTS

Μετά από 3 χρόνια κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, ο Σεμπαστιάν Σάχα ήταν ο τελευταίος Αργεντινός που αποχαιρέτησε τον δικέφαλο αετό, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των πιο πετυχημένων Αργεντινών ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στο ρόστερ της ομάδας σε ολόκληρη την ιστορία της. (videos+pics).

Πάνε έξι χρόνια από τότε που στο ρόστερ της ΑΕΚ δεν υπήρχε κανένας παίκτης από την πατρίδα του Ντιέγκο Μαραντόνα, ήταν η τελευταία χρονιά του Φερνάντο Σάντος. Με την αλλαγή πλάνων από τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη, και τον ερχομό του Λορένσο Σέρα Φερέρ άρχισε το ρόστερ της Ένωσης να "χορεύει" Τανγκό.

Την πόρτα άνοιξε πρώτος ο Μαρτίν Παουτάσο και από εκεί και πέρα ξεκίνησαν οι προσθήκες με παίκτες από την Αργεντινή. Άλλοι επιτυχημένοι, όπως ο Μπλάνκο και ο Σκόκο και άλλοι που νόμιζες πως μας κάνουν πλάκα όπως ο Άρσε και ο Ασκάρατε.

Τα χρόνια των πετυχημένων

Τα τελευταία χρόνια και από την περίοδο 2007-2008 με τον ερχομό του Ισμαέλ Μπλάνκο, η ΑΕΚ πρόσθεσε ποιότητα στο ρόστερ της όπως ο Σεμπάστιαν Σάχα, ο Αραούχο και ο Σκόκο.

Οι τρεις από τους τέσσερις δέθηκαν και περισσότερο με την ομάδα και στο τέλος έφυγαν κατακτώντας έναν τίτλο, τοποθετώντας τους στη λίστα με τους Νάβας, Καντέρο (σήκωσαν το Κύπελλο το 2000 και το 2002 αντίστοιχα) και Νασούτι.

Φυσικά μόνο οι Σάχα-Μπλάνκο-Σκόκο έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου σε σχέση με τους υπόλοιπους 3 και για αυτό αποτελούν και σημαντικές απώλειες ενόψει της νέας σεζόν.

Η συγκεκριμένη τριάδα ξεχώρισε από όλους τους Αργεντινούς που ήρθαν στην Ένωση καθώς έμειναν περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλον και ξεχώρισαν τόσο για τις ατομικές τους επιτυχίες όσο και για τη συμπεριφορά τους απέναντι στην ΑΕΚ.

Σεμπαστιάν Σάχα: "Ο κινέζος"

Σάχα, Σκόκο, Μπλάνκο: Με διαφορά οι καλύτεροι
INTIME SPORTS

Ο τερματοφύλακας από την (Λα) Πλάτα, έμεινε στην ΑΕΚ για τρία χρόνια και αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας συμπληρώνοντας συνολικά 117 συμμετοχές! Φέτος που έφτασε η στιγμή να αποχωρίσει λόγω του συμβολαίου του που ήταν δυσβάσταχτο για την ομάδα, ο "Chino" ζήτησε μόνο τα δεδουλευμένα της προηγούμενης περιόδου (200.000) και παρότι θα μπορούσε να είχε αποζημίωση δεν προχώρησε στο συγκεκριμένο αίτημα.

2008-2009: 42 συμμετοχές

2009-2010: 36 συμμετοχές

2010-2011: 39 συμμετοχές

Ιγνάσιο Μαρτίν Σκόκο: "Ο υδραυλικός"

Σάχα, Σκόκο, Μπλάνκο: Με διαφορά οι καλύτεροι
INTIME SPORTS

Ο Νάτσο Σκόκο ήρθε από την Πούμας από το Μεξικό ως δεύτερος επιθετικός, αλλά με την φυγή του Ριβάλντο, αντικατέστησε τον βραζιλιάνο στον χώρο του κέντρου και τις πτέρυγες. Ο αγαπημένος "υδραυλικός" των "κιτρινόμαυρων" οπαδών είχε συνολικά 118 συμμετοχές με 34 γκολ και φυσικά ξεχώρισε για τα μαγικά του που πραγματικά άξιζε μόνο για αυτόν να πάρεις εισιτήριο. Ο Νάτσο αποτελεί τον μοναδικό Αργεντινό που αποδείχτηκε επένδυση καθώς η ΑΕΚ για την πώληση του έβαλε στα ταμεία της κοντά στα 3 εκ. ευρώ. Και ο συγκεκριμένος παίκτης, βοήθησε την Ένωση να πάρει αυτά τα λεφτά, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του τον Γενάρη, παρότι θα μπορούσε να φύγει ελεύθερος το καλοκαίρι.

2008-2009: 41 συμμετοχές - 11 γκολ

2009-2010: 37 συμμετοχές - 11 γκολ

2010-2011: 40 συμμετοχές - 12 γκολ

Ισμαέλ Μπλάνκο: "Ο Ζορό"

Σάχα, Σκόκο, Μπλάνκο: Με διαφορά οι καλύτεροι
INTIME SPORTS

Σίγουρα πρόκειται για τον αγαπημένο Αργεντινό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ΑΕΚ. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ και με τα γκολ θύμησε για πολλούς εποχές Ντέμη και Θωμά. Όχι για την τεχνική, αλλά για την εκτελεστική του δεινότητα. Φυσικά ο τιμωρός "Ζορό" της ΑΕΚ έγινε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ τα τελευταία 4 χρόνια με 169 συμμετοχές και 72 γκολ. Ο Ισμαέλ έφυγε ως ελεύθερος από την ΑΕΚ και παρότι ακούστηκαν πολλά για τον ίδιο και για τον μέλλον του, ο ίδιος με δήλωση του ξεκαθάρισε πως: "Αν επιστρέψω στην Ελλάδα θα είναι μόνο για την ΑΕΚ. Ποτέ δεν θα στεναχωρούσα τον κόσμο που με αγάπησε, πηγαίνοντας σε ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ".

2007-2008: 43 συμμετοχές - 21 γκολ

2008-2009: 44 συμμετοχές - 23 γκολ

2009-2010: 43 συμμετοχές - 13 γκολ

2010-2011: 39 συμμετοχές - 15 γκολ

Συνολικά στην ιστορία της η ΑΕΚ έχει φέρει 19 Αργεντίνους:

Τερματοφύλακες: Νέστορ Μαρτίν Ερέα, Σάχα,

Αμυντικούς: Ερνάν Μεντίνα, Μαρτίν Παουτάσο, Ροδόλφο Μαρτίν Αραουμπαρένα, Φεντερίκο Ασκάρατε, Αραούχο, Άρσε, Νασούτι,

Μέσους: Ροδόλφο Λουίς Βισέντε, Ούγκο Γκρεγκόριο Ζέερ, Φερνάντο Νάβας, Λίβι Πριέτο, Λουίς Κάλβο, Πάμπλο Καντέρο, Πελετιέρι

Επιθετικούς: Μανουέλ Ρουίς, Ισμαέλ Μπλάνκο, Νάτσο Σκόκο

Φυσικά το ρόστερ δεν έχει κλείσει και δεν αποκλείεται να αποκτηθεί κάποιος Αργεντινός, ειδικά αν αναλογιστούμε την θέληση του Μανόλο Χιμένεθ να φέρει τον Ακόστα της Σεβίλης. Πάντως, η φετινή χρονιά είναι πολύ πιθανό μετά από χρόνια να μην έχει εκπρόσωπο από την χώρα του Ντιέγκο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ